
Turkse kisir bulgurbowl met tomaat
met labne, pitabrood en botersla
Turkse kisir is een frisse salade op basis van bulgur met verse kruiden en frisse tomaten. Wij serveren dit gerecht met een romige labne en knapperige pitabroodjes.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
Ingrediënten
75 gram
Bulgur
(Bevat Tarwe Kan bevatten Soja)
2 stuk(s)
Tomaat
¼
Tomatenpuree
5 gram
Verse bladpeterselie en munt
½ zakje(s)
Midden-Oosterse kruidenmix
¼ stuk(s)
Citroen
60 gram
Labne
0.96 stuk(s)
Pitabroodje
¼ head
Botersla
1 stuk(s)
Lente-ui
Zelf toevoegen
175 ml
[Zoutarme] groentebouillon
½ el
Zonnebloemolie
Benodigdheden
Instructies

- Bereid 175 ml bouillon per persoon in een pan met deksel (zie Tip).
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Voeg de bulgur toe aan de kokende bouillon, zet het vuur uit en laat de bulgur, afgedekt, 10 - 12 minuten wellen. Roer daarna los met een vork.
- Snijd de tomaat in blokjes. Hak de verse kruiden fijn. Snijd de bosui in fijne ringen en bewaar het witte en groene gedeelte apart van elkaar.
Tip: Let jij op je zoutinname? Bereid dan de helft van de benodigde hoeveelheid bouillon en vul aan met dezelfde hoeveelheid kokend water.

- Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een wok of hapjespan op middelhoog vuur.
- Voeg het wit van de bosui, Midden-Oosterse kruiden en de tomaten toe en bak 5 minuten (zie Tip).
- Voeg de tomatenpuree toe en bak 1 minuut mee.
- Hak de sla grof.
Tip: Houd je van pittig? Voeg dan nog 1 tl sambal per persoon toe.

- Bak de pita's in 6 – 8 minuten goudbruin in de oven, of toast de pita's in een broodrooster.
- Meng in een grote kom de bulgur met de tomatensaus en de helft van de verse kruiden (zie Tip).
- Snijd de citroen in partjes en pers 1/4 citroen per persoon uit. Voeg het citroensap toe en breng op smaak met peper en zout.
- Bewaar in de koelkast tot serveren.
Tip: Deze maaltijd is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Gebruik dan 2/3 van de bulgur. De overige bulgur kun je de volgende dag in een lunchsalade verwerken.

- Leg de sla op een bord. Leg daarop de bulgursalade.
- Garneer met het groene deel van de bosui, de overige verse kruiden en citroenpartjes.
- Serveer met de pitabroodjes en de labne.