Tuna melts met zure room en mais
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Tuna melts met zure room en mais

Tuna melts met zure room en mais

met zelfgemaakte tonijntopping en een frisse salade

De tuna melt is een Amerikaanse specialiteit die wat weg heeft van onze tosti - met tonijn, mais en gesmolten cheddar het perfecte comfortfood!

Labels:
Caloriebewust
Allergenen:
Vis

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd20 minuten
Oventijd
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

140 gram

Maïs in blik

1 blik(ken)

Tonijn in olijfolie

(Bevat Vis)

½ stuk(s)

Ui

1.5 stuk(s)

Tomaat

25 gram

Biologische zure room

1 stuk(s)

Wit tarwebroodje

25 gram

Geraspte cheddar

20 gram

Mesclun

Zelf toevoegen

1 tl

Mosterd

½ el

Wittewijnazijn

naar smaak

Peper en zout

½ el

Extra vierge olijfolie

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)555 kcal
Energie (kJ)2322 kJ
Vetten28 g
waarvan verzadigd10 g
Koolhydraten46 g
waarvan suikers13 g
Vezels6.2 g
Eiwitten27 g
Zout2 g

Benodigdheden

Kom
Bakplaat met bakpapier
Saladekom

Instructies

Préparer
1

Préchauffez le four à 220 degrés. Égouttez le maïs et pesez-le. Égouttez également le thon. Émincez l’oignon rouge et découpez la tomate en dés.

Tip: Houd je van de smaak van tonijn? Vang de olie dan op en gebruik deze voor de dressing in stap 3.

Garnir le pain
2

Dans le bol, mélangez le thon avec le maïs, la crème aigre, la moitié de la tomate et la moitié de l’oignon rouge. Salez et poivrez. Coupez les ciabattas en deux et disposez-les sur la plaque de cuisson recouverte de papier sulfurisé. Garnissez avec la salade au thon et parsemez de cheddar râpé. Enfournez les fondants de thon 6 à 8 minutes.

Tip: Mais is een bron van magnesium - belangrijk voor de vorming van bot en spieren. Andere magnesiumrijke ingrediënten zijn pinda's, peulvruchten, banaan, volkoren granen en cacao.

Préparer la salade
3

Dans le saladier, préparez une vinaigrette en mélangeant, par personne, 1/2 cs d’huile d’olive vierge extra, 1/2 cs de vinaigre de vin blanc, 1 cc de moutarde, du sel et du poivre. Mélangez le reste d’oignon rouge et de tomate à la vinaigrette. Juste avant de servir, mélangez le mesclun à la vinaigrette.

Servir
4

Disposez les fondants de thon sur les assiettes. Accompagnez de la salade.