Skip to main content
Tuna melts met tomaat en mais
Tuna melts met tomaat en mais

Tuna melts met tomaat en mais

met zelfgemaakte tonijntopping en frisse salade

4.3
(5,7K)

De tuna melt is een Amerikaanse specialiteit die wat weg heeft van onze tosti - met tonijn, mais en gesmolten kaas, het perfecte comfortfood!

Labels:
Famille
Allergenen:
Vis
Mosterd
Ei
Tarwe
Gerst
Rogge
Melk (inclusief lactose)

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd20 minuten
Oventijd20 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

50 gram

Maïs in blik

½ blik(ken)

Tonijn in water

(Bevat: Vis)

½ stuk(s)

Rode ui

½ stuk(s)

Tomaat

25 gram

Mayonaise

(Bevat: Mosterd, Ei)

1 stuk(s)

Witte demi-baguette

(Bevat: Tarwe, Gerst, Rogge Kan bevatten: Lupine, Gluten, Noten, Sesamzaad, Melk (inclusief lactose), Soja)

20 gram

Mesclun

5 gram

Verse bieslook, dille en bladpeterselie

25 gram

Geraspte cheddar

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

⅓ stuk(s)

Komkommer

Zelf toevoegen

½ el

Extra vierge olijfolie

½ tl

Wittewijnazijn

1 tl

Mosterd

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kcal)754 kcal
Energie (kJ)3153 kJ
Vetten36.8 g
waarvan verzadigd8.1 g
Koolhydraten70.4 g
waarvan suikers9.9 g
Vezels8 g
Eiwitten32.2 g
Zout3.1 g

Benodigdheden

Kom
Bakplaat met bakpapier
Saladekom

Instructies

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 220 graden.
  • Laat de mais uitlekken en weeg af. Laat ook de tonijn uitlekken.
  • Snipper de rode ui en snijd de tomaat in blokjes.
  • Hak de verse kruiden fijn.
Broodjes beleggen
2
  • Meng in een kom de tonijn met de mais, mayonaise, de helft van de tomaat, de helft van de rode ui en de helft van de verse kruiden. Breng op smaak met peper en zout.
  • Halveer de broodjes en leg ze op een bakplaat met bakpapier. Beleg met de tonijnsalade.
  • Verdeel de geraspte kaas over de tuna melts en bak 6 - 8 minuten in de oven.

Weetje: Mais levert een goede portie magnesium. Een belangrijk mineraal voor de vorming van bot en spieren. Andere magnesiumrijke producten zijn pinda's, peulvruchten, banaan, volkoren granen en cacao.

Salade maken
3
  • Maak in een saladekom een dressing van per persoon: 1/2 el extra vierge olijfolie, 1/2 tl wittewijnazijn en 1 tl mosterd. Breng op smaak met peper en zout.
  • Meng de overige rode ui en overige tomaat met de dressing.
  • Meng vlak voor het serveren de sla met de dressing.
Serveren
4
  • Verdeel de tuna melts over de borden. Garneer met de overige verse kruiden.
  • Serveer met de salade.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders