Tuna melts met tomaat en mais
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Tuna melts met tomaat en mais

Tuna melts met tomaat en mais

met zelfgemaakte tonijntopping en een frisse salade

De tuna melt is een Amerikaanse specialiteit die wat weg heeft van onze tosti - met tonijn, mais en gesmolten cheddar het perfecte comfortfood!

Labels:
Familie
Familie
Allergenen:
Vis
Mosterd
Eieren
Tarwe
Gerst
Rogge

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd20 minuten
Oventijd20 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

60 gram

Maïs in blik

½ blik(ken)

Tonijn in water

(Bevat Vis)

½ stuk(s)

Ui

1.5 stuk(s)

Tomaat

20 gram

Mayonaise

(Bevat Mosterd, Eieren)

10 gram

Kappertjes

1 stuk(s)

Witte demi-baguette

(Bevat Tarwe, Gerst, Rogge Kan bevatten Lupine, Gluten, Noten, Sesamzaad, Melk (inclusief lactose), Soja)

20 gram

Geraspte cheddar

20 gram

Mesclun

Zelf toevoegen

1 tl

Mosterd

½ el

Wittewijnazijn

1 tl

Extra vierge olijfolie

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)693 kcal
Energie (kJ)2901 kJ
Vetten32 g
waarvan verzadigd8 g
Koolhydraten66 g
waarvan suikers11 g
Vezels8.4 g
Eiwitten32 g
Zout3 g

Benodigdheden

Kom
Bakplaat met bakpapier
Saladekom

Instructies

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 220 graden.
  • Laat de mais uitlekken en weeg af.
  • Laat ook de tonijn uitlekken.
  • Snipper de rode ui en snijd de tomaat in blokjes.
Broodje beleggen
2
  • Meng in een kom de tonijn met de mais, mayonaise, kappertjes, de helft van de tomaat en de helft van de rode ui. Breng op smaak met peper en zout.
  • Halveer de baguette en leg ze op een bakplaat met bakpapier.
  • Beleg met de tonijnsalade en verdeel de geraspte cheddar erover.
  • Bak de tuna melts 6 - 8 minuten in de oven.

Tip: Mais levert een goede portie magnesium. Een belangrijk mineraal voor de vorming van bot en spieren. Andere magnesiumrijke producten zijn pinda's, peulvruchten, banaan, volkoren granen en ja, cacao!

Salade maken
3
  • Maak in een saladekom een dressing van per persoon: 1 tl extra vierge olijfolie, 1/2 el wittewijnazijn, 1 tl mosterd, peper en zout.
  • Meng de rest van de rode ui en tomaat met de dressing.
  • Meng vlak voor het serveren de mesclun met de dressing.
Serveren
4
  • Verdeel de tuna melts over de borden.
  • Serveer met de salade.