Skip to main content
Traybake met heeklende met paprikapesto en spekreepjes
Traybake met heeklende met paprikapesto en spekreepjes

Traybake met heeklende met paprikapesto en spekreepjes

met Italiaanse gekruide bloemkool en venkel

Met dit recept tover je 302 gram groenten per portie op je bord.

Labels:
-30% koolhydraten
Extra groente
Caloriebewust
Allergenen:
Vis
Melk (inclusief lactose)
Cashewnoten
Noten
Amandelnoten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd30 minuten
Oventijd30 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Kabeljauwfilet

200 gram

Broccoli

⅓ stuk(s)

Venkel

½ zakje(s)

Italiaanse kruiden

20 gram

Rucola

20 gram

Paprikapesto

½ zakje(s)

Peruaanse kruidenmix

½ zakje(s)

Siciliaanse kruidenmix

Amandelschaafsel

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

1 tl

Wittewijnazijn

1.5 el

Extra vierge olijfolie

1 el

[Plantaardige] mayonaise

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)2893 kJ
Energie (kcal)691 kcal
Vetten55.6 g
waarvan verzadigd7.7 g
Koolhydraten9 g
waarvan suikers5.3 g
Vezels9.8 g
Eiwitten33.8 g
Zout1.7 g
Potassium672.6 mg
Calcium114.6 mg
Iron2 mg

Benodigdheden

Grote kom
Bakplaat met bakpapier
Aluminiumfolie
Saladekom
Keukenpapier
Kleine kom

Instructies

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Snijd de bloem van de bloemkool in roosjes en de steel in blokjes.
  • Snijd de venkelstelen aan de bovenkant van de venkel en houd apart.
  • Halveer de venkelknol, snijd in kwarten en verwijder de harde kern. Snijd in reepjes.
Groenten bakken
2
  • Meng in een grote kom de venkelreepjes, de bloemkool en de spekreepjes, 1 el olijfolie per persoon en de Italiaanse kruiden.
  • Verspreid de over een bakplaat met bakpapier en breng op smaak met peper en eventueel zout (zie Tip).
  • Bak de venkelreepjes, de bloemkool en de spekreepjes 20 - 25 minuten in de oven.

Tip: Houd ruimte over voor de heekfilet.

Vis bakken
3
  • Dep de heek droog met keukenpapier en marineer met de paprikapesto.
  • Bak de heek de laatste 15 – 18 minuten mee in de oven.
  • Snijd de venkelstelen in dunne plakjes.
  • Maak in een saladekom een salade van de van per persoon: venkelsteekplakjes, rucola en per persoon: 1 tl wittewijnazijn, 1/2 el extra vierge olijfolie.
Serveren
4
  • Meng in een kleine kom een kruidenmayonaise van de Siciliaanse kruiden en per persoon: 1 el extra vierge olijfolie en 1 el mayonaise.
  • Verdeel de salade over de borden en leg de 1 heek lende per persoon erbovenop.
  • Serveer de oven groenten ernaast.
  • Garneer de kruidenmayonaise over de heek en de groenten.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Zalmfilet met Aziatische aardappelsalade

Zalmfilet met Aziatische aardappelsalade

Met gewokte broccoli en sesamzaadjes
Risotto van orzo met victoriabaarsfilet

Risotto van orzo met victoriabaarsfilet

met spekjes, citroen en tijm
Niet gebruiken - Wildzwijnburger met kaas en uienchutney

Niet gebruiken - Wildzwijnburger met kaas en uienchutney

met zelfgemaakte frietjes en champignonsalade
Wildzwijnburger met kaas en uienchutney

Wildzwijnburger met kaas en uienchutney

met zelfgemaakte frietjes en courgettesalade
Knapperige zalm met pompoen uit de oven

Knapperige zalm met pompoen uit de oven

met krieltjes en wortel
Cannelloni gevuld met boerengehakt en spinazie

Cannelloni gevuld met boerengehakt en spinazie

met ricotta en een saus van cherrytomaten
Kabeljauwfilet met kruidensaus en friszoete parelcouscous

Kabeljauwfilet met kruidensaus en friszoete parelcouscous

met wortel, cherrytomaten en rozijnen
Gegratineerde ovenschotel van garnalen en couscous

Gegratineerde ovenschotel van garnalen en couscous

met venkel, gele paprika en cherrytomaten
Aziatische noedelsalade met warmgerookte zalm

Aziatische noedelsalade met warmgerookte zalm

met broccolini, bosui en komkommer
Fusilli met kip in frisse ricottasaus

Fusilli met kip in frisse ricottasaus

met broccoli en parmigiano
Franse kabeljauw met botersaus en kappertjes

Franse kabeljauw met botersaus en kappertjes

met prei en sperziebonen
Pittige risotto met ontbijtspek en prei

Pittige risotto met ontbijtspek en prei

Met rucola en pecorino
Orzo met knoflookgarnalen en courgette

Orzo met knoflookgarnalen en courgette

Met verse kruiden en amandelschaafsel
Italiaanse aubergine in tomatensaus

Italiaanse aubergine in tomatensaus

Ovenschotel met mozzarella, ciabatta en basilicum
Risotto met venkel en varkensworst van Brandt & Levie

Risotto met venkel en varkensworst van Brandt & Levie

met mascarpone en Italiaanse kaas
Pastaschotel met kip uit de oven

Pastaschotel met kip uit de oven

in ricottasaus met zomergroenten
Kipfilet in mosterd-roomsaus

Kipfilet in mosterd-roomsaus

met gebakken aardappelen, kastanjechampignons en broccoli
Kabeljauw in cherrytomatenbouillon

Kabeljauw in cherrytomatenbouillon

met salade van gebakken courgette en rucola
Pastei met gekruid gehakt

Pastei met gekruid gehakt

met aardappelpuree en gebakken broccoli en mais
Kipdrumsticks met zelfgemaakte appelmoes en gebakken patatjes

Kipdrumsticks met zelfgemaakte appelmoes en gebakken patatjes

met provençaalse tomaten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

met een salade van geroosterde pompoen en roodlof
Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

met aardappelpuree en geroosterde broccoli
Luxe vispannetje

Luxe vispannetje

Met gebakken krieltjes
Luxe vispotje met room en witte wijn

Luxe vispotje met room en witte wijn

Met venkel en gebakken Drieling aardappelen
Varkenshaas met orecchiette

Varkenshaas met orecchiette

Met paddenstoelen-roomsaus en rucola
Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

met krieltjes, citroen, dille en kappertjes
Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

met prei, venkel en aardappelpuree
Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

met een frisse salade van sinaasappel en peultjes
Tonijnsteak met sesamkorst

Tonijnsteak met sesamkorst

met broccolini en gebakken rijst met kimichisaus
Paasbrunch

Paasbrunch

met een hartige plaattaart en appelpakketjes
Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

NL: met mango, taugé en gezouten pinda's BE: met mango, sojascheuten en gezouten pinda's
Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Met tomaat, vers basilicum en pecorino
Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

met verse pasta en Parmigiano Reggiano
Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

met orzosalade, mini Turks brood en tzatziki
Pollo tonnato met zuurdesembrood

Pollo tonnato met zuurdesembrood

Gepocheerde kip met tonijnsaus
Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

met geglaceerde bospeen
Pastaschotel Griekse stijl

Pastaschotel Griekse stijl

met gehakt, feta, courgette en paprika
Risotto met garnalen en courgette

Risotto met garnalen en courgette

met salade en zoetzure bieten
Surf & turf: garnalen en biefstuk

Surf & turf: garnalen en biefstuk

met een saus van parmigiano reggiano
Gentse waterzooi

Gentse waterzooi

gegarneerd met verse krulpeterselie

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders

Geroosterde kippendij met rijst à la paella

Geroosterde kippendij met rijst à la paella

met peterselie, oregano en salami
Kabeljauwfilet in knoflookbotersaus

Kabeljauwfilet in knoflookbotersaus

met gesmoorde prei en sperziebonen
Kipcurry op z'n Surinaams

Kipcurry op z'n Surinaams

met ei, patatjes en sperziebonen
Couscousbowl met varkensreepjes, aubergine en tahinsaus

Couscousbowl met varkensreepjes, aubergine en tahinsaus

met gefrituurde uitjes, kerstomatensalade en verse munt
Wraps met oesterzwammen en knoflook-yoghurtsaus

Wraps met oesterzwammen en knoflook-yoghurtsaus

met patatjes, zoetzure ui en komkommer
Romige spaghetti met citroen en walnoot-basilicumgarnering

Romige spaghetti met citroen en walnoot-basilicumgarnering

met mini-romatomaten, courgette en spinazie
Veggie cheeseburger met ciabatta

Veggie cheeseburger met ciabatta

met patatjes, komkommersalade en gekaramelliseerde ui
Ratatouillesoep met ciabatta met camembert

Ratatouillesoep met ciabatta met camembert

met aubergine en verse rozemarijn
Cheesy pizza

Cheesy pizza

pick & mix toppings: barbecuesaus, witte kaas en meer!
Kipworstjesbowl met citroenmayonaise

Kipworstjesbowl met citroenmayonaise

met couscous, verse kruiden en courgette
Parelcouscous met geitenkaasbolletjes en pesto

Parelcouscous met geitenkaasbolletjes en pesto

met courgette, venkel en geroosterde pompoenpitten
Hoisin-kipburger met komkommersalade

Hoisin-kipburger met komkommersalade

op een wortelbroodje met patatjes en sojascheuten
Steak met salade op z'n Thais en pinda's

Steak met salade op z'n Thais en pinda's

met sesam-limoendressing, paarse wortel en bruine rijst
Varkenshaas met Parmigiano-witloofgratin

Varkenshaas met Parmigiano-witloofgratin

met romige mosterdsaus en tomaat-rucolasalade
Zalmfilet met mangochutney

Zalmfilet met mangochutney

met furikake-rijst, verse dille en ingelegde ui
Gemarineerde steak met salade van courgettelinten

Gemarineerde steak met salade van courgettelinten

met rucola, patatjes, tomaat en dille
Romige spinaziedahl met tofu

Romige spinaziedahl met tofu

met gouden rijst en komkommeryoghurt
Kipfilet met kruidige groentestoof

Kipfilet met kruidige groentestoof

met gedroogde abrikozen, amandelschaafsel en Midden-Oosterse kruidenmix
Kabeljauwfilet op romige venkelrisotto

Kabeljauwfilet op romige venkelrisotto

met sperziebonen, Parmigiano Reggiano en spinazie
Kipfilet in hollandaisesaus

Kipfilet in hollandaisesaus

met sperziebonen en gebakken rozemarijnkrieltjes