Skip to main content
Kippastei met prei, champignons en rozemarijn
Kippastei met prei, champignons en rozemarijn

Kippastei met prei, champignons en rozemarijn

met zelfgemaakte ragout en een tomatensalade

Allergenen:
Melk (inclusief lactose)
Tarwe

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd55 minuten
Oventijd45 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Kippendij met bot

½ stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

65 gram

Champignons

½ stuk(s)

Prei

⅓ zakje(s)

Gedroogde rozemarijn

25 gram

Zure room

1 roll(s)

Bladerdeeg

½ stuk(s)

Tomaat

15 gram

Rucola en veldsla

Zelf toevoegen

½ el

Rodewijnazijn

½ tl

Witte balsamicoazijn

1 tl

Extra vierge olijfolie

300 ml

Zoutarme groentebouillon

1 tl

Mosterd

naar smaak

Peper en zout

½ el

Bloem

1 el

[Plantaardige] boter

Voedingswaarden

Energie (kcal)908 kcal
Energie (kJ)3800 kJ
Vetten64.5 g
waarvan verzadigd34.1 g
Koolhydraten60.3 g
waarvan suikers12.8 g
Vezels7.8 g
Eiwitten14.1 g
Zout3.7 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Hapjespan
Ovenschaal
Saladekom

Instructies

Kippendij pocheren
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Breng de 300 ml bouillon per persoon aan de kook in een pan met deksel. Snijd de kippendij op 2 plekken in tot het bot. Voeg de kippendij toe aan de bouillon en kook, afgedekt, 13 - 15 minuten zachtjes op laag vuur, of tot de kip gaar is. Haal de kip met een schuimspaan uit de bouillon en laat afkoelen (zie TIP). Bewaar 150 ml van de bouillon per persoon.

Tip: Heb je geen schuimspaan? Gebruik dan twee vorken.

Snijden
2

Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de champignons in kwarten. Snijd de prei in dunne ringen.

Groenten bakken
3

Verhit 1 el roomboter per persoon in de hapjespan op middelmatig vuur. Bak de knoflook, de ui en de prei 3 - 4 minuten. Verhoog het vuur, voeg de champignons en 1 tl rozemarijn per persoon toe en bak 4 - 5 minuten. Voeg 1/2 el bloem per persoon toe aan de groente, meng goed en bak 1 minuut mee. Blus af met 1 el rodewijnazijn per persoon en de bewaarde bouillon. Laat indikken op middelhoog vuur. Trek ondertussen met twee vorken het kippenvlees van het bot.

Kippastei maken
4

Voeg het kippenvlees en de crème fraîche toe aan de groenten. Breng op smaak met peper, zout en 1 tl mosterd per persoon. Roer goed door. Schep de kippenragout in een ovenschaal die net iets kleiner is dan het bladerdeeg. Leg het bladerdeeg dan over de ragout in de ovenschaal en stop de randen in. Snijd de bovenkant kruislings in en breng het bladerdeeg op smaak met peper en zout. Bak 15 -20 minuten in de oven, of tot het bladerdeeg gaar is en goudbruin kleurt.

Salade maken
5

Snijd de tomaat in blokjes. Meng in een saladekom 1/2 tl extra vierge olijfolie en 1/2 tl witte balsamicoazijn per persoon. Voeg de tomaat en de salade toe, meng goed en breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Verdeel de kippenpastei over de borden. Serveer met de salade.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

met een salade van geroosterde pompoen en roodlof
Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

met aardappelpuree en geroosterde broccoli
Luxe vispannetje

Luxe vispannetje

Met gebakken krieltjes
Luxe vispotje met room en witte wijn

Luxe vispotje met room en witte wijn

Met venkel en gebakken Drieling aardappelen
Varkenshaas met orecchiette

Varkenshaas met orecchiette

Met paddenstoelen-roomsaus en rucola
Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

met krieltjes, citroen, dille en kappertjes
Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

met prei, venkel en aardappelpuree
Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

met een frisse salade van sinaasappel en peultjes
Tonijnsteak met sesamkorst

Tonijnsteak met sesamkorst

met broccolini en gebakken rijst met kimichisaus
Paasbrunch

Paasbrunch

met een hartige plaattaart en appelpakketjes
Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

NL: met mango, taugé en gezouten pinda's BE: met mango, sojascheuten en gezouten pinda's
Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Met tomaat, vers basilicum en pecorino
Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

met verse pasta en Parmigiano Reggiano
Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

met orzosalade, mini Turks brood en tzatziki
Pollo tonnato met zuurdesembrood

Pollo tonnato met zuurdesembrood

Gepocheerde kip met tonijnsaus
Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

met geglaceerde bospeen
Pastaschotel Griekse stijl

Pastaschotel Griekse stijl

met gehakt, feta, courgette en paprika
Risotto met garnalen en courgette

Risotto met garnalen en courgette

met salade en zoetzure bieten
Surf & turf: garnalen en biefstuk

Surf & turf: garnalen en biefstuk

met een saus van parmigiano reggiano
Gentse waterzooi

Gentse waterzooi

gegarneerd met verse krulpeterselie

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders

Geroosterde kippendij met rijst à la paella

Geroosterde kippendij met rijst à la paella

met peterselie, oregano en salami
Kabeljauwfilet in knoflookbotersaus

Kabeljauwfilet in knoflookbotersaus

met gesmoorde prei en sperziebonen
Kipcurry op z'n Surinaams

Kipcurry op z'n Surinaams

met ei, patatjes en sperziebonen
Couscousbowl met varkensreepjes, aubergine en tahinsaus

Couscousbowl met varkensreepjes, aubergine en tahinsaus

met gefrituurde uitjes, kerstomatensalade en verse munt
Wraps met oesterzwammen en knoflook-yoghurtsaus

Wraps met oesterzwammen en knoflook-yoghurtsaus

met patatjes, zoetzure ui en komkommer
Romige spaghetti met citroen en walnoot-basilicumgarnering

Romige spaghetti met citroen en walnoot-basilicumgarnering

met mini-romatomaten, courgette en spinazie
Veggie cheeseburger met ciabatta

Veggie cheeseburger met ciabatta

met patatjes, komkommersalade en gekaramelliseerde ui
Ratatouillesoep met ciabatta met camembert

Ratatouillesoep met ciabatta met camembert

met aubergine en verse rozemarijn
Cheesy pizza

Cheesy pizza

pick & mix toppings: barbecuesaus, witte kaas en meer!
Kipworstjesbowl met citroenmayonaise

Kipworstjesbowl met citroenmayonaise

met couscous, verse kruiden en courgette
Parelcouscous met geitenkaasbolletjes en pesto

Parelcouscous met geitenkaasbolletjes en pesto

met courgette, venkel en geroosterde pompoenpitten
Hoisin-kipburger met komkommersalade

Hoisin-kipburger met komkommersalade

op een wortelbroodje met patatjes en sojascheuten
Steak met salade op z'n Thais en pinda's

Steak met salade op z'n Thais en pinda's

met sesam-limoendressing, paarse wortel en bruine rijst
Varkenshaas met Parmigiano-witloofgratin

Varkenshaas met Parmigiano-witloofgratin

met romige mosterdsaus en tomaat-rucolasalade
Zalmfilet met mangochutney

Zalmfilet met mangochutney

met furikake-rijst, verse dille en ingelegde ui
Gemarineerde steak met salade van courgettelinten

Gemarineerde steak met salade van courgettelinten

met rucola, patatjes, tomaat en dille
Romige spinaziedahl met tofu

Romige spinaziedahl met tofu

met gouden rijst en komkommeryoghurt
Kipfilet met kruidige groentestoof

Kipfilet met kruidige groentestoof

met gedroogde abrikozen, amandelschaafsel en Midden-Oosterse kruidenmix
Kabeljauwfilet op romige venkelrisotto

Kabeljauwfilet op romige venkelrisotto

met sperziebonen, Parmigiano Reggiano en spinazie
Kipfilet in hollandaisesaus

Kipfilet in hollandaisesaus

met sperziebonen en gebakken rozemarijnkrieltjes