Tonijn-avocadobowl met furikake
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Tonijn-avocadobowl met furikake

Tonijn-avocadobowl met furikake

met tomaat, rode ui en bruine rijst

Je brengt de tonijn-avocadobowl op smaak met furikake. Dit is een Japanse topping gemaakt van gedroogde vis en groenten met zeewier, sesamzaadjes en zout.

Labels:
Caloriebewust
•Familie
•Extra groente
Allergenen:
Vis
•Sesamzaad
•Mosterd
•Eieren
•Soja
•Tarwe

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd25 minuten
Oventijd20 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

½ blik(ken)

Tonijn in water

(Bevat Vis)

75 gram

Bruine snelkookrijst

½ stuk(s)

Avocado

½ stuk(s)

[Mini-]komkommer

5 ml

Sesamolie

(Bevat Sesamzaad)

15 gram

Mayonaise

(Bevat Mosterd, Eieren)

½ zakje(s)

Furikake

(Bevat Sesamzaad, Soja, Tarwe)

½ zakje(s)

Zoet-pikante chilisaus

½ stuk(s)

Ui

½ zakje(s)

Gomasio

(Bevat Sesamzaad)

½ stuk(s)

Coeur de boeuf tomaat

Zelf toevoegen

naar smaak

Peper en zout

1 tl

Suiker

1 tl

Wittewijnazijn

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Voedingswaarden

Energie (kcal)680 kcal
Energie (kJ)2847 kJ
Vetten32 g
waarvan verzadigd4 g
Koolhydraten72 g
waarvan suikers15 g
Vezels10 g
Eiwitten22 g
Zout1 g

Benodigdheden

•Pan met deksel
•Kom

Instructies

Préparer
1

Dans la casserole, portez un bon volume d'eau à ébullition pour le riz et faites-le cuire le 12 à 15 minutes à couvert. Égouttez-le et réservez-le sans couvercle. Coupez l'avocat en deux et retirez-en le noyau et la peau. Taillez-en la chair en tranches. Émincez l'oignon en fines demi-rondelles. Détaillez la tomate en dés.

Préparer le concombre et l'oignon
2

Dans le bol, mélangez l'oignon avec, par personne : 1 cc de vinaigre de vin blanc et 1 cc de sucre. Remuez de temps en temps. Coupez le concombre en deux dans la longueur et épépinez-le. Taillez-le ensuite en demi-lunes. Dans l'autre bol, mélangez le concombre avec l'huile de sésame, le gomasio, du poivre et du sel.

Tip: Komkommers bestaan voor een groot deel uit water, maar bevatten ook vitaminen en mineralen. Ze hydrateren, bevatten weinig calorieën en zorgen tegelijkertijd voor essentiële voedingsstoffen. Win-win-win dus!

Préparer la salade de thon
3

Égouttez le thon. Dans le 3e bol, mélangez le thon, la mayonnaise et la sauce chili sucrée et épicée. Assaisonnez de sel et de poivre.

Servir
4

Servez le riz dans des assiettes creuses ou bols. Disposez la salade de thon, le concombre, l'avocat et les dés de tomate par-dessus. Garnissez de furikake.