
Tjap tjoy met kippendijreepjes
met bruine rijst
Wist jij dat tjap tjoy in het Chinees gemengde groenten betekent?
Labels:
Caloriebewust
•Extra groente
Allergenen:
Soja
•Gluten
•Tarwe
•Sesamzaad
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
Bereidingstijd25 minuten
Oventijd25 minuten
MoeilijkheidGemiddeld
Ingrediënten
Hoeveelheden
½ stuk(s)
Ui
1 stuk(s)
Knoflookteen
65 gram
Champignons
½ stuk(s)
Rode puntpaprika
½ stuk(s)
Groene paprika
60 gram
Bruine snelkookrijst
100 gram
Kippendijreepjes met kebabkruiden
20 ml
Ketjap manis
(Bevat Soja, Gluten, Tarwe)
5 ml
Sesamolie
(Bevat Sesamzaad)
Zelf toevoegen
1 tl
Bloem
½ el
Zonnebloemolie
¼ stuk(s)
Kippenbouillonblokje
naar smaak
Peper en zout
Voedingswaarden
Energie (kJ)2579 kJ
Energie (kcal)616 kcal
Energie (kJ)2579 kJ
Energie (kcal)616 kcal
Vetten23.1 g
Vetten23.1 g
waarvan verzadigd4.3 g
waarvan verzadigd4.3 g
Koolhydraten70.1 g
Koolhydraten70.1 g
waarvan suikers18.6 g
waarvan suikers18.6 g
Vezels7.7 g
Vezels7.7 g
Eiwitten28.2 g
Eiwitten28.2 g
Zout2.6 g
Zout2.6 g
Benodigdheden
•Rasp
•Pan met deksel
•Hapjespan
Instructies
1
- Breng water aan de kook in een ruime pot met deksel voor de rijst (zie Tip).
- Snijd de ui in partjes en hak grof. Pers de knoflook of snijd fijn.
- Snijd de champignons in schijfjes.
- Verwijder de zaadlijsten van de paprika's en snijd in reepjes.
Tip: Wil je extra snel zijn? Kook het water dan in de waterkoker.
2
- Kook de rijst, afgedekt, 10 minuten. Giet daarna af en laat afgedekt uitstomen indien nodig.
- Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een wok of sauteerpan op middelhoog vuur.
- Bak de ui en knoflook 2 - 3 minuten.
- Voeg de kippendijreepjes en 1 tl bloem per persoon toe en bak 3 - 4 minuten al roerend.
3
- Verkruimel 1/4 kippenbouillonblokje per persoon boven de wok of sauteerpan.
- Voeg de rode puntpaprika, groene paprika en champignons toe en bak 5 - 7 minuten.
- Voeg de ketjap en 50 ml water per persoon toe. Roer goed door en laat 2 - 3 minuten indikken op middelhoog vuur, of tot er een saus ontstaat.
- Voeg de sesamolie toe en bak het geheel nog 1 - 2 minuten. Breng op smaak met peper en zout.
4
- Verdeel de rijst over de borden.
- Schep de groenten, kippendijreepjes en saus over de rijst.
Weetje: Wist je dat deze rijst meer dan de dubbele hoeveelheid vezels bevat dan witte rijst? Vezels zorgen ook voor een goede stoelgang en een langer verzadigingsgevoel.