Skip to main content
Thaise stijl surf & turf met zalm en filet mignon
Thaise stijl surf & turf met zalm en filet mignon

Thaise stijl surf & turf met zalm en filet mignon

met chimichurri en groene curryrisotto

Met filet mignon haal je het restaurant bij jou in huis. Vergeet het vlees niet eerst te laten rusten voor je het aansnijdt - daar wordt het malser van.

Labels:
Extra groente
Allergenen:
Pesce
Sesamzaad

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd45 minuten
Oventijd45 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Zalmfilet

½ stuk(s)

Tournedos

75 gram

Risottorijst

90 ml

Kokosmelk

½ zakje(s)

Groene currykruiden

2 stuk(s)

Lente-ui

100 gram

Broccoli

¼ stuk(s)

Komkommer

½ stuk(s)

Handsinaasappel

10 gram

Mix van verse gember, knoflook en rode peper

10 gram

Munt, koriander en Thais basilicum

½ stuk(s)

Limoen

½ zakje(s)

Gomasio

Zelf toevoegen

200 ml

Zoutarme groentebouillon

½ tl

Honing [of plantaardig alternatief]

1.75 el

Olijfolie

½ el

[Plantaardige] boter

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kcal)1150 kcal
Energie (kJ)4812 kJ
Vetten66.5 g
waarvan verzadigd25.3 g
Koolhydraten90.6 g
waarvan suikers19.2 g
Vezels10.5 g
Eiwitten45.3 g
Zout3.2 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Kom
Koekenpan met deksel
Keukenpapier

Instructies

Risotto maken
1
  • Bereid de bouillon. Snijd de bosui in fijne ringen. Houd het groene gedeelte apart.
  • Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een pan met deksel op middelhoog vuur en voeg het witte gedeelte van de bosui toe. Voeg de risottorijst en groene currykruiden toe en fruit al roerend 1 minuut.
  • Voeg 1/3 van de bouillon toe en laat de rijstkorrels de bouillon opnemen. Roer regelmatig door. Voeg, zodra de bouillon is opgenomen, weer 1/3 van de bouillon toe en herhaal dit met de overige bouillon. Voeg, als de bouillon op is, op dezelfde manier de kokosmelk toe.
Thaise chimichurri maken
2
  • De risotto is gaar zodra de korrel vanbuiten zacht is, maar een lichte bite heeft vanbinnen. Dit duurt ongeveer 25 - 30 minuten. Voeg eventueel extra water toe.
  • Snijd het Thaise basilicum, de koriander en munt heel fijn. Snijd de limoen in partjes.
  • Meng in een kom de gember, rode peper en knoflook met de fijngesneden kruiden.
  • Voeg hier per persoon: het sap van 1/4 limoen en 1/2 el olijfolie aan toe.
Komkommersalade maken
3
  • Halveer de komkommer in de lengte en verwijder de zaadlijsten. Snijd in halve maantjes.
  • Snijd met een scherp mes de schil en het witte vlies van de sinaasappel. Snijd de vruchtvleespartjes los van de vliezen, zodat je het vruchtvlees er gemakkelijk met je mes tussenuit kan halen.
  • Meng in een kom de komkommer en sinaasappel met 1 el van de chimichurri per persoon en de helft van het groene gedeelte van de bosui.
Broccoli bereiden
4
  • Breng water aan de kook in een pan met deksel voor de broccoli. Snijd de bloem van de broccoli in roosjes en de steel in blokjes.
  • Kook de broccoli, afgedekt, in 4 - 6 minuten gaar. Giet af en laat zonder deksel uitstomen.
  • Meng de gomasio en per persoon: 1/2 tl honing en 1/4 el olijfolie door de broccoli.
Bakken
5
  • Dep de zalm en filet mignon droog met keukenpapier en wrijf in met peper en zout. Verhit in een koekenpan per persoon: 1/2 el olijfolie en 1/2 el roomboter op middelhoog vuur.
  • Leg, wanneer de pan goed heet is, de zalm en filet mignon in de pan. Bak de zalm 3 - 5 minuten op de huid. Draai om en bak nog 1 - 2 minuten op de andere kant.
  • Bak de filet mignon 2 - 3 minuten per kant. Haal uit de pan en laat 3 - 4 minuten rusten. Snijd in plakjes.
Serveren
6
  • Serveer de risotto in een schaal en garneer met de achtergehouden bosui.
  • Leg de filet mignon en zalm op een bord en besprenkel met de chimichurri.
  • Serveer de broccoli en komkommersalade ernaast.
  • Serveer met de limoenpartjes.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

met een salade van geroosterde pompoen en roodlof
Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

met aardappelpuree en geroosterde broccoli
Luxe vispannetje

Luxe vispannetje

Met gebakken krieltjes
Luxe vispotje met room en witte wijn

Luxe vispotje met room en witte wijn

Met venkel en gebakken Drieling aardappelen
Varkenshaas met orecchiette

Varkenshaas met orecchiette

Met paddenstoelen-roomsaus en rucola
Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

met krieltjes, citroen, dille en kappertjes
Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

met prei, venkel en aardappelpuree
Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

met een frisse salade van sinaasappel en peultjes
Tonijnsteak met sesamkorst

Tonijnsteak met sesamkorst

met broccolini en gebakken rijst met kimichisaus
Paasbrunch

Paasbrunch

met een hartige plaattaart en appelpakketjes
Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

NL: met mango, taugé en gezouten pinda's BE: met mango, sojascheuten en gezouten pinda's
Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Met tomaat, vers basilicum en pecorino
Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

met verse pasta en Parmigiano Reggiano
Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

met orzosalade, mini Turks brood en tzatziki
Pollo tonnato met zuurdesembrood

Pollo tonnato met zuurdesembrood

Gepocheerde kip met tonijnsaus
Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

met geglaceerde bospeen
Pastaschotel Griekse stijl

Pastaschotel Griekse stijl

met gehakt, feta, courgette en paprika
Risotto met garnalen en courgette

Risotto met garnalen en courgette

met salade en zoetzure bieten
Surf & turf: garnalen en biefstuk

Surf & turf: garnalen en biefstuk

met een saus van parmigiano reggiano
Gentse waterzooi

Gentse waterzooi

gegarneerd met verse krulpeterselie

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders

Geroosterde kippendij met rijst à la paella

Geroosterde kippendij met rijst à la paella

met peterselie, oregano en salami
Kabeljauwfilet in knoflookbotersaus

Kabeljauwfilet in knoflookbotersaus

met gesmoorde prei en sperziebonen
Kipcurry op z'n Surinaams

Kipcurry op z'n Surinaams

met ei, patatjes en sperziebonen
Couscousbowl met varkensreepjes, aubergine en tahinsaus

Couscousbowl met varkensreepjes, aubergine en tahinsaus

met gefrituurde uitjes, kerstomatensalade en verse munt
Wraps met oesterzwammen en knoflook-yoghurtsaus

Wraps met oesterzwammen en knoflook-yoghurtsaus

met patatjes, zoetzure ui en komkommer
Romige spaghetti met citroen en walnoot-basilicumgarnering

Romige spaghetti met citroen en walnoot-basilicumgarnering

met mini-romatomaten, courgette en spinazie
Veggie cheeseburger met ciabatta

Veggie cheeseburger met ciabatta

met patatjes, komkommersalade en gekaramelliseerde ui
Ratatouillesoep met ciabatta met camembert

Ratatouillesoep met ciabatta met camembert

met aubergine en verse rozemarijn
Cheesy pizza

Cheesy pizza

pick & mix toppings: barbecuesaus, witte kaas en meer!
Kipworstjesbowl met citroenmayonaise

Kipworstjesbowl met citroenmayonaise

met couscous, verse kruiden en courgette
Parelcouscous met geitenkaasbolletjes en pesto

Parelcouscous met geitenkaasbolletjes en pesto

met courgette, venkel en geroosterde pompoenpitten
Hoisin-kipburger met komkommersalade

Hoisin-kipburger met komkommersalade

op een wortelbroodje met patatjes en sojascheuten
Steak met salade op z'n Thais en pinda's

Steak met salade op z'n Thais en pinda's

met sesam-limoendressing, paarse wortel en bruine rijst
Varkenshaas met Parmigiano-witloofgratin

Varkenshaas met Parmigiano-witloofgratin

met romige mosterdsaus en tomaat-rucolasalade
Zalmfilet met mangochutney

Zalmfilet met mangochutney

met furikake-rijst, verse dille en ingelegde ui
Gemarineerde steak met salade van courgettelinten

Gemarineerde steak met salade van courgettelinten

met rucola, patatjes, tomaat en dille
Romige spinaziedahl met tofu

Romige spinaziedahl met tofu

met gouden rijst en komkommeryoghurt
Kipfilet met kruidige groentestoof

Kipfilet met kruidige groentestoof

met gedroogde abrikozen, amandelschaafsel en Midden-Oosterse kruidenmix
Kabeljauwfilet op romige venkelrisotto

Kabeljauwfilet op romige venkelrisotto

met sperziebonen, Parmigiano Reggiano en spinazie
Kipfilet in hollandaisesaus

Kipfilet in hollandaisesaus

met sperziebonen en gebakken rozemarijnkrieltjes