Tex-Mex tomatenrijst
met pittige tortillachips, koriander, bonen, mais en avocadodip
Vandaag geen verse avocado maar een avocadodip in je box! Dit (h)eerlijke product is gemaakt van geredde avocado's. Dat is pas verantwoord genieten!
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
Ingrediënten
150 gram
Basmatirijst
1 stuk(s)
Ui
1 stuk(s)
Knoflookteen
⅔ pak(ken)
Cannellinibonen
1 zakje(s)
Mexicaanse kruiden
⅗ tl
Gerookt paprikapoeder
200 gram
Passata
50 gram
Geraspte belegen kaas
(Bevat Melk (inclusief lactose))
10 gram
Verse koriander
(Kan bevatten Selderij)
1 stuk(s)
Tomaat
80 gram
Avocadodip
285 gram
Maïs in blik
50 gram
Pittige tortillachips
Zelf toevoegen
naar smaak
Extra vierge olijfolie
⅖ stuk(s)
Groentebouillonblokje
1 el
Zonnebloemolie
naar smaak
Peper en zout
Voedingswaarden
Benodigdheden
Instructies
- Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de rijst. Verkruimel het groentebouillonblokje boven de pan.
- Kook de rijst, afgedekt, 10 - 12 minuten (zie Tip). Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.
- Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn.
- Laat de bonen uitlekken in een vergiet en spoel af.
Tip: Deze maaltijd is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Kook dan alle rijst, maar gebruik 2/3. De overige rijst kun je de volgende dag gemakkelijk opbakken met je favoriete groenten.
- Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een hapjespan. Fruit de ui en knoflook 2 - 3 minuten op middelhoog vuur.
- Voeg de bonen, de passata, de Mexicaanse kruiden en 1 mespuntje gerookt paprikapoeder per persoon toe. Kook de saus 6 - 8 minuten en schep regelmatig om.
- Voeg de rijst en de geraspte belegen kaas toe en verwarm nog 2 minuten. Proef en breng op smaak met peper en zout.
Weetje: Wist je dat deze maaltijd meer dan 250 gram groente bevat per portie? De passata in dit gerecht wordt ook meegerekend. Deze bevat namelijk ongeveer evenveel vitaminen, mineralen en voedingsvezels als verse groenten.
- Snijd de koriander fijn (zie Tip).
- Snijd de tomaat in blokjes.
- Laat de mais uitlekken in een vergiet.
Tip: Is niet iedereen liefhebber van koriander? Laat het dan achterwege of serveer apart, zodat je de koriander zelf naar smaak kunt toevoegen.
- Serveer de tomatenblokjes, avocadodip, mais, koriander en pittige tortillachips in kleine kommetjes.
- Breng de tomaat op smaak met extra vierge olijfolie, peper en zout.
- Schep de tomatenrijst in diepe borden en laat iedereen aan tafel naar smaak de tomatenrijst garneren.