Sushibowl met warmgerookte zalm en sojabonen
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Sushibowl met warmgerookte zalm en sojabonen

Sushibowl met warmgerookte zalm en sojabonen

met ingemaakte radijsjes, komkommer en avocado

Japanners hebben volgens de WHO de hoogste levensverwachting ter wereld. Zou vis een onderdeel van hun geheim zijn? Vis is een belangrijk onderdeel van het Japanse dieet. Zalm is rijk aan gezonde eiwitten en omega-3 vetzuren en bevat veel vitamine D.

Labels:
Extra groente
Eet mij eerst
Allergenen:
Soja
Tarwe
Mosterd
Eieren
Sesamzaad

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd40 minuten
Oventijd40 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

½ bosje(s)

Radijs

⅓ stuk(s)

Komkommer

75 gram

Risottorijst

½ stuk(s)

Avocado

2 stuk(s)

Lente-ui

½ cm

Verse gember

5 ml

Sojasaus

(Bevat Soja, Tarwe)

115 gram

Warmgerookte zalmsnippers

25 gram

Sojabonen

25 gram

Sriracha-mayo

(Bevat Mosterd, Soja, Eieren)

1 zakje(s)

Zwart sesamzaad

(Bevat Sesamzaad)

Zelf toevoegen

¾ el

Extra vierge olijfolie

0.13 stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

1.5 tl

Suiker

1.75 el

Witte balsamicoazijn

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)1021 kcal
Energie (kJ)4273 kJ
Vetten56.4 g
waarvan verzadigd10 g
Koolhydraten81.3 g
waarvan suikers18.8 g
Vezels8.7 g
Eiwitten38.5 g
Zout3 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Kom
Rasp

Instructies

Voorbereiden
1

Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel en verkruimel er 1/8 bouillonblokje per persoon boven.

Groenten snijden
2

Verwijder ondertussen het loof van de radijs en snijd de radijsjes in dunne plakjes. Snijd de komkommer in dunne staafjes van ongeveer 4 cm lang en 1/2 cm dik.

Mengen
3

Meng in een kom per persoon: 1 1/2 el witte balsamicoazijn en 1 tl suiker met een snuf zout tot een dressing. Meng de komkommer en radijs erdoor. Zet opzij en schep regelmatig om.

Risotto koken
4

Voeg de risottorijst toe aan de pan met deksel en kook de risottorijst, afgedekt, in 10 – 12 minuten gaar. Giet daarna af indien nodig en laat zonder deksel uitstomen.

Snijden en mengen
5

Snijd de avocado doormidden, verwijder de pit en schil en snijd het vruchtvlees in blokjes. Snijd de bosui in zeer fijne ringen en rasp de gember fijn. Meng in een tweede kom de extra vierge olijfolie met per persoon: 1 tl sojasaus, 1/4 el witte balsamicoazijn en 1/2 tl suiker. Voeg de bosui en 1/2 tl gemberrasp per persoon toe en schep goed om. Zet opzij.

Serveren
6

Verdeel de rijst over de kommen en garneer met de zalmsnippers, de ingelegde radijsjes en komkommer, de sojabonen, de bosui en de avocado. Besprenkel met de srirachamayo en werk af met de sesamzaadjes.