HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconSurinaams Gekruide Pittige Kip Met Aardappel
topBanner
Surinaams gekruide pittige kip met aardappel

Surinaams gekruide pittige kip met aardappel

met ei en sperziebonen

Lees meer

De Surinaamse kruidenmix zit vol met heerlijke specerijen zoals kurkuma, komijn, fenegriek, kaneel en chili. Zo zorgt de mix voor een ideale smaakbeleving!

Onze caloriebewuste recepten bevatten meer dan 270 g groenten en minder dan 700 calorieën.

Labels:CaloriebewustPopulair
Allergenen:Ei

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd40 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingrediënten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingrediëntenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

2 stuk(s)

Knoflookteen

1 stuk(s)

Ui

300 gram

Vastkokende aardappelen

1 zakje(s)

Surinaamse kruiden

⅔ zakje(s)

Garam masala

200 gram

Kippendijreepjes

300 gram

Sperziebonen

2 stuk(s)

Ei

(BevatEi)

2 stuk(s)

Pruimtomaat

1 stuk(s)

Sjalot

Zelf toevoegen

2 el

Zonnebloemolie

300 ml

Water

⅔ stuk(s)

Kippenbouillonblokje

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)2227 kJ
Energie (kcal)532 kcal
Vetten23.0 g
waarvan verzadigd6.0 g
Koolhydraten45 g
waarvan suikers9.0 g
Vezels14 g
Eiwitten33 g
Zout3.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Dunschiller
Hapjespan of grote koekenpan
Deksel
Koekenpan
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de sperziebonen en eieren. Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de ui. Schil de aardappel en snijd in blokjes van 2 cm.

2

Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een grote koekenpan of hapjespan met deksel. Bak de ui, knoflook, Surinaamse kruiden en garam masala 2 - 3 minuten. Voeg de kippendijreepjes en aardappelblokjes toe en roerbak 3 - 4 minuten. Voeg per persoon: 125 ml water en 1/3 kippenbouillonblokje toe. Breng het geheel aan de kook en zet dan het vuur iets lager. Laat, afgedekt, 13 - 16 minuten zachtjes koken. Voeg indien nodig nog een scheutje water toe.

3

Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen en snijd in 2 gelijke stukken. Kook de eieren en sperziebonen 6 - 7 minuten. Giet daarna af. Laat de eieren schrikken onder koud water. Pel de eieren.

4

Snijd ondertussen de tomaat in blokjes. Voeg de tomatenblokjes toe aan de pan met aardappelen en kip. Haal het deksel van de pan en roer goed. Draai het vuur hoog en laat de saus 10 - 12 minuten inkoken tot de gewenste dikte. Roer tussendoor goed over de bodem van de pan om aanbranden te voorkomen. Breng op smaak met peper en zout.

5

Snipper ondertussen de sjalot. Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een koekenpan. Fruit de sjalot 1 - 2 minuten. Voeg de sperziebonen toe aan de sjalot en roerbak het geheel 2 - 3 minuten op hoog vuur.

6

Verdeel de aardappelen, de kip en 1 ei per persoon over de borden. Schep de gebakken sperziebonen ernaast.