Bowl met veggie ponzu 'gehakt' en frisse salade
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Bowl met veggie ponzu 'gehakt' en frisse salade

Bowl met veggie ponzu 'gehakt' en frisse salade

met rijst, verse knoflook en pinda's

Wist je dat minder vlees eten voordelen heeft voor je gezondheid? Het draagt bijvoorbeeld bij aan een lager risico op hart- en vaatziekten.

Labels:
Klimaatbewust
Plantaardig
Nieuw ingrediënt
Caloriebewust
Allergenen:
Sulfiet
Soja
Gerst
Tarwe
Pinda's

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd15 minuten
Oventijd15 minuten
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

75 gram

Basmatirijst

½ stuk(s)

Verse knoflook

(Bevat Sulfiet)

5 gram

Munt, koriander en Thais basilicum

¼ stuk(s)

Limoen

80 gram

Vegan gehakt

(Bevat Soja, Gerst)

75 gram

Gesneden rode ui

½ zakje(s)

Zoete Aziatische saus

(Bevat Soja, Tarwe)

15 gram

Ponzu

(Bevat Soja, Sulfiet, Tarwe)

⅔ stuk(s)

Komkommer

½ head

Botersla

10 gram

Gezouten pinda's

(Bevat Pinda's Kan bevatten Noten, Sesamzaad)

Zelf toevoegen

¼ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

1 el

Zonnebloemolie

1 el

Suiker

1 el

Wittewijnazijn

naar smaak

Sambal

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2918 kJ
Energie (kcal)697 kcal
Vetten26.1 g
waarvan verzadigd3.1 g
Koolhydraten88.3 g
waarvan suikers18.9 g
Vezels4.6 g
Eiwitten25.9 g
Zout2.9 g

Benodigdheden

Rasp
Pan met deksel
Waterkoker
Hapjespan
Kleine kom

Instructies

Rijst koken
1
  • Breng 180 ml water per persoon aan de kook in een waterkoker.
  • Voeg de basmatirijst en het water uit de waterkoker toe aan een pot met deksel. Verkruimel 1/4 groentebouillonblokje per persoon boven de pot en breng aan de kook. Zet het vuur lager en kook de rijst 10 minuten. 
  • Snijd de verse knoflook in fijne ringen en bewaar het witte en groene gedeelte apart van elkaar. Snijd de verse kruiden fijn.
  • Rasp de schil van de limoen en snijd in partjes.
Vegan gehakt bakken
2
  • Verhit 1 el zonnebloemolie per persoon in een sauteerpan op hoog vuur. Voeg het witte gedeelte van de verse knoflook en de gesneden rode ui toe en bak 1 minuut.
  • Voeg het vegan gehakt toe en bak nog 2 minuten. 
  • Voeg 2 el water per persoon, de zoete Aziatische saus en de helft van de ponzu toe en bak 1 minuut mee.
  • Haal de pan van het vuur en knijp 1 limoenpartje per persoon uit boven de pan. Voeg de verse kruiden en de limoenrasp naar smaak toe en meng door. Breng op smaak met sambal, peper en zout.
Salade maken
3
  • Snijd de komkommer in dunne halve maantjes.
  • Scheur de bladen van de botersla grof (zie Tip). Voeg de komkommer en botersla toe aan een saladekom en meng goed door.
  • Meng in een kleine kom het groene gedeelte van de verse knoflook met per persoon: 1 el suiker, 1 el wittewijnazijn, 1 el water en de overige ponzu. Meng goed.

Tip: Wil je het gehakt en de rijst in slabootjes serveren? Houd dan een paar grotere boterslablaadjes apart.

Serveren
4
  • Verdeel het vegan gehakt, de rijst en de salade over de borden.
  • Garneer met de pinda's.
  • Serveer met de verse knoflookdressing en met de eventueel overige limoenpartjes.

Weetje: Komkommers bestaan voor een groot deel uit water, maar bevatten ook vitaminen en mineralen. Ze hydrateren, bevatten weinig calorieën en zorgen tegelijkertijd voor essentiële voedingsstoffen. Win-win-win dus!