Skip to main content
Hertengehaktballetjes in fusion BBQ-currysaus
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Hertengehaktballetjes in fusion BBQ-currysaus

Hertengehaktballetjes in fusion BBQ-currysaus

met sperziebonen en patatjes

Nieuw ingrediënt in je box! Deze malse hertengehaktballetjes met Provençaalse kruiden geven met hun rijke smaak een verrassende draai aan dit recept.

Labels:
Nieuw ingrediënt
Caloriebewust
Allergenen:
Gluten
Hvede
Schwefeldioxide und Sulfite
Senf

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd15 minuten
Oventijd15 minuten
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

6 stuk(s)

Hertengehaktballetjes Provençaals

200 gram

Aardappelwedges

200 gram

Sperziebonen

25 gram

Barbecuesaus

20 ml

Currysaus

½ zakje(s)

BBQ-rub

Zelf toevoegen

1 el

Zonnebloemolie

1 el

[Plantaardige] boter

½ el

Olijfolie

1 tl

Bloem

¼ stuk(s)

Zoutarm runderbouillonblokje

½ tl

Mosterd

75 ml

Water voor saus

naar smaak

[Plantaardige] mayonaise

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2967 kJ
Energie (kcal)709 kcal
Vetten36.2 g
waarvan verzadigd11.4 g
Koolhydraten58.8 g
waarvan suikers16.5 g
Vezels16.7 g
Eiwitten28.2 g
Zout1.8 g

Benodigdheden

Aluminiumfolie
Pan met deksel

Instructies

Aardappelwedges bakken
1
  • Verhit de helft van de zonnebloemolie in een pan op middelhoog vuur. Bak de aardappelwedges 13 minuten.
  • Voeg de BBQ-rub (let op: pikant! Gebruik naar smaak) en de overige zonnebloemolie toe en bak nog 1 minuut. Breng op smaak met peper en zout.
  • Verhit de boter in een tweede sauteerpan op middelhoog vuur en bak de gehaktballetjes 7 minuten. Haal de gehaktballetjes uit de pan en houd warm onder aluminiumfolie.
Sperziebonen koken
2
  • Verwijder ondertussen de steelaanzet van de sperziebonen.
  • Schenk een bodempje water in een pot met deksel. Voeg een snuifje zout en de sperziebonen toe. Breng afgedekt aan de kook en laat 6 - 8 minuten zachtjes koken. Giet daarna af.
  • Roer de olijfolie erdoor en breng op smaak met peper en zout.
Saus maken
3
  • Verhit dezelfde pan zonder olie op middelhoog vuur. Bak de bloem in 1 minuut al roerend lichtbruin.
  • Voeg de barbecuesaus, currysaus en mosterd toe. Voeg de aangegeven hoeveelheid water toe en verkruimel het bouillonblokje erboven. Roer goed door, verlaag dan het vuur en laat de saus 2 minuten indikken (zie Tip).

Tip: Voeg een extra scheutje water toe als de saus te dik is.

Serveren
4
  • Voeg de gehaktballetjes toe aan de pan en meng goed door de saus.
  • Serveer de patatjes, sperziebonen en gehaktballetjes op borden.
  • Giet de overige saus eroverheen.
  • Serveer met mayonaise naar smaak.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Varkensworst in currysaus met gefrituurde uitjes

Varkensworst in currysaus met gefrituurde uitjes

met cheesy aardappelpuree en sperziebonen
Kipburger op briochebroodje met groenten

Kipburger op briochebroodje met groenten

en voor ouders: sriracha-mayo en gekruide patatjes
Couscousbowl met kalkoen en currymayo

Couscousbowl met kalkoen en currymayo

kies en mix toppings: amandelschaafsel, honingwortels en meer!
Hertengehaktballetjes met witte kaas

Hertengehaktballetjes met witte kaas

met gembercouscous, groenten en peterselie
Couscousbowl met witte kaas

Couscousbowl met witte kaas

met zoete currymayonaise, rucola, amandelen en paprika
Philly cheesesteak met loaded frieten

Philly cheesesteak met loaded frieten

met zoetzure ui, piri-pirikruiden en paprika
Cheesy loaded fries met pulled chicken

Cheesy loaded fries met pulled chicken

met zelfgemaakte guacamole, zure room, tomatensalsa en limoen
Pizza met garnalen, chorizo en jalapeño

Pizza met garnalen, chorizo en jalapeño

met kruidenolie en olijf-paprikasaus
Hertengehaktballetjes als extra

Hertengehaktballetjes als extra

200 g | 2 porties
Gekonfijte eend met bosbessensaus en amandelen

Gekonfijte eend met bosbessensaus en amandelen

met aardappelpuree, Parmigiano Reggiano en groene groenten
Sticky BBQ-tofu met frisse maissalsa

Sticky BBQ-tofu met frisse maissalsa

met kruidige rijst en zoete chilimayonaise
Hertengehaktballetjes in fusion BBQ-currysaus

Hertengehaktballetjes in fusion BBQ-currysaus

met sperziebonen en patatjes
Romige mafaldine à la Stroganoff

Romige mafaldine à la Stroganoff

met gemengd gehakt, groentemix en peterselie
BBQ-kipburger met gefrituurde uitjes

BBQ-kipburger met gefrituurde uitjes

met regenboogkrieltjessalade in honing-mosterddressing
Flammkuchen met BBQ-saus en pompoen

Flammkuchen met BBQ-saus en pompoen

met romige fetasaus en verse kruiden
Luxe varkenshaas met aardbei-balsamicosaus

Luxe varkenshaas met aardbei-balsamicosaus

met aardappelpuree en sperziebonen met spekjes en amandelschaafsel
Wrap met krokante kipschnitzel

Wrap met krokante kipschnitzel

met mangoketchup en koolsla
Cheeseburger met gekaramelliseerde ui

Cheeseburger met gekaramelliseerde ui

met gebakken patatjes en tomaat-komkommersalade
Surf & turf met geroosterde puntpaprika en maiskolf

Surf & turf met geroosterde puntpaprika en maiskolf

met steak, garnalen en aardappelwedges
Sloppy Joe Sandwich met kip en paprika

Sloppy Joe Sandwich met kip en paprika

met demi-baguette, kaas en frisse salade

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

met een salade van geroosterde pompoen en roodlof
Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

met aardappelpuree en geroosterde broccoli
Luxe vispannetje

Luxe vispannetje

Met gebakken krieltjes
Luxe vispotje met room en witte wijn

Luxe vispotje met room en witte wijn

Met venkel en gebakken Drieling aardappelen
Varkenshaas met orecchiette

Varkenshaas met orecchiette

Met paddenstoelen-roomsaus en rucola
Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

met krieltjes, citroen, dille en kappertjes
Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

met prei, venkel en aardappelpuree
Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

met een frisse salade van sinaasappel en peultjes
Tonijnsteak met sesamkorst

Tonijnsteak met sesamkorst

met broccolini en gebakken rijst met kimichisaus
Paasbrunch

Paasbrunch

met een hartige plaattaart en appelpakketjes
Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

NL: met mango, taugé en gezouten pinda's BE: met mango, sojascheuten en gezouten pinda's
Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Met tomaat, vers basilicum en pecorino
Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

met verse pasta en Parmigiano Reggiano
Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

met orzosalade, mini Turks brood en tzatziki
Pollo tonnato met zuurdesembrood

Pollo tonnato met zuurdesembrood

Gepocheerde kip met tonijnsaus
Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

met geglaceerde bospeen
Pastaschotel Griekse stijl

Pastaschotel Griekse stijl

met gehakt, feta, courgette en paprika
Risotto met garnalen en courgette

Risotto met garnalen en courgette

met salade en zoetzure bieten
Surf & turf: garnalen en biefstuk

Surf & turf: garnalen en biefstuk

met een saus van parmigiano reggiano
Gentse waterzooi

Gentse waterzooi

gegarneerd met verse krulpeterselie

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders

Noedelbowl met heekfilet

Noedelbowl met heekfilet

met courgette, wortel en gomasio
Noedelsalade met biefstukreepjes, pinda's en verse kruiden

Noedelsalade met biefstukreepjes, pinda's en verse kruiden

met Vietnamese saus en gebakken radijsjes
Tuna melt naanpizza

Tuna melt naanpizza

met Siciliaanse kruiden, bieslook en knapperige salade
Steak met pesto en patatjes

Steak met pesto en patatjes

met courgette, paprika en ui
Romige 'butter tofu' curry

Romige 'butter tofu' curry

met rijst, koriander en paprika
Gevuld bladerdeeg met kipgehakt en broccoli

Gevuld bladerdeeg met kipgehakt en broccoli

met tomaat en bieslooksalade
Meatier-burger op een zwart streetfoodbroodje

Meatier-burger op een zwart streetfoodbroodje

met smokey saus, frietjes en tomaat-komkommersalade
Salade met gegrilde nectarine en honing-geitenkaasbolletjes

Salade met gegrilde nectarine en honing-geitenkaasbolletjes

met geroosterde pistachenoten, parelcouscous en basilicum-citroendressing
Zalmfilet in romige knoflooksaus

Zalmfilet in romige knoflooksaus

met knolselderpuree en frisse witloofsalade
Entrecote met geglaceerde wortels en amandelschaafsel

Entrecote met geglaceerde wortels en amandelschaafsel

met zoete-aardappelpuree, uiensaus en komkommersalade
Kabeljauw in pestoboter met gezouten amandelen

Kabeljauw in pestoboter met gezouten amandelen

met cheesy pastinaak-aardappelpuree en puntpaprika
Kip-kalkoenbowl à la Kung Pao

Kip-kalkoenbowl à la Kung Pao

met rijst, cashewstukjes en courgette
Broodje gehaktbal met zelfgemaakte frietjes

Broodje gehaktbal met zelfgemaakte frietjes

pick en mix toppings: chilimayo, regenboogsalade en meer!
Pompoen-pindasoep

Pompoen-pindasoep

met flatbread en gekookt ei
Snelle spaghetti bolognese

Snelle spaghetti bolognese

met ontbijtspek, courgette en kaas
Veggie picadillo met linzen en witte kaas

Veggie picadillo met linzen en witte kaas

met olijven, peterselie en rozijnen
Gevulde portobello met geitenkaas en walnoten

Gevulde portobello met geitenkaas en walnoten

met patatjes, kerstomaten en geroosterde paprika
Flatbreadpizza's met champignons en paprika

Flatbreadpizza's met champignons en paprika

met mozzarella en Midden-Oosterse kruiden
Gepaneerde pangasiusfilet met geroosterde groenten

Gepaneerde pangasiusfilet met geroosterde groenten

met knoflook-gemberrijst en furikake
Empanada's met vegetarische runderstukjes

Empanada's met vegetarische runderstukjes

met cheddar en knapperige salade