Skip to main content
Hertengehaktballetjes in fusion BBQ-currysaus
Hertengehaktballetjes in fusion BBQ-currysaus

Hertengehaktballetjes in fusion BBQ-currysaus

met sperziebonen en patatjes

Nieuw ingrediënt in je box! Deze malse hertengehaktballetjes met Provençaalse kruiden geven met hun rijke smaak een verrassende draai aan dit recept.

Labels:
Nouvel ingrédient
Calorie Smart
Allergenen:
Gluten
Tarwe
Zwaveldioxide en sulfiet
Mosterd

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd15 minuten
Oventijd15 minuten
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

6 stuk(s)

Hertengehaktballetjes Provençaals

(Bevat: Gluten, Tarwe)

200 gram

Aardappelwedges

200 gram

Sperziebonen

25 gram

Barbecuesaus

(Bevat: Zwaveldioxide en sulfiet, Mosterd)

20 ml

Currysaus

(Bevat: Mosterd)

½ zakje(s)

BBQ-rub

Zelf toevoegen

1 el

Zonnebloemolie

1 el

[Plantaardige] boter

½ el

Olijfolie

1 tl

Bloem

¼ stuk(s)

Zoutarm runderbouillonblokje

½ tl

Mosterd

75 ml

Water voor saus

naar smaak

[Plantaardige] mayonaise

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)2967 kJ
Energie (kcal)709 kcal
Vetten36.2 g
waarvan verzadigd11.4 g
Koolhydraten58.8 g
waarvan suikers16.5 g
Vezels16.7 g
Eiwitten28.2 g
Zout1.8 g

Benodigdheden

Aluminiumfolie
Pan met deksel

Instructies

Aardappelwedges bakken
1
  • Verhit de helft van de zonnebloemolie in een pan op middelhoog vuur. Bak de aardappelwedges 13 minuten.
  • Voeg de BBQ-rub (let op: pikant! Gebruik naar smaak) en de overige zonnebloemolie toe en bak nog 1 minuut. Breng op smaak met peper en zout.
  • Verhit de boter in een tweede sauteerpan op middelhoog vuur en bak de gehaktballetjes 7 minuten. Haal de gehaktballetjes uit de pan en houd warm onder aluminiumfolie.
Sperziebonen koken
2
  • Verwijder ondertussen de steelaanzet van de sperziebonen.
  • Schenk een bodempje water in een pot met deksel. Voeg een snuifje zout en de sperziebonen toe. Breng afgedekt aan de kook en laat 6 - 8 minuten zachtjes koken. Giet daarna af.
  • Roer de olijfolie erdoor en breng op smaak met peper en zout.
Saus maken
3
  • Verhit dezelfde pan zonder olie op middelhoog vuur. Bak de bloem in 1 minuut al roerend lichtbruin.
  • Voeg de barbecuesaus, currysaus en mosterd toe. Voeg de aangegeven hoeveelheid water toe en verkruimel het bouillonblokje erboven. Roer goed door, verlaag dan het vuur en laat de saus 2 minuten indikken (zie Tip).

Tip: Voeg een extra scheutje water toe als de saus te dik is.

Serveren
4
  • Voeg de gehaktballetjes toe aan de pan en meng goed door de saus.
  • Serveer de patatjes, sperziebonen en gehaktballetjes op borden.
  • Giet de overige saus eroverheen.
  • Serveer met mayonaise naar smaak.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Rijst in tomatenroomsaus met serranoham

Rijst in tomatenroomsaus met serranoham

met sperziebonen en geschaafde amandelen
Pittige kokoscurry met sperziebonen

Pittige kokoscurry met sperziebonen

met tomaten, spinazie, bonen en rijst
Kip met zoete Aziatische saus en bloemkoolrijst

Kip met zoete Aziatische saus en bloemkoolrijst

met sperziebonen en gomasio
Double veggie - Kip met zoete Aziatische saus met een salade als extra

Double veggie - Kip met zoete Aziatische saus met een salade als extra

met sperziebonen, bloemkoolrijst en gomasio
Frisse krieltjessalade met tonijn en kappertjes

Frisse krieltjessalade met tonijn en kappertjes

met witte kaas, sperziebonen en verse dille
Roerbak met bulgogisaus en varkenshaaspuntjes

Roerbak met bulgogisaus en varkenshaaspuntjes

met Koreaanse kruiden en sperziebonen
Gekruide kipfilet met champignonroomsaus

Gekruide kipfilet met champignonroomsaus

met witte rijst, sperziebonen en gomasio
Pikante groentjes met Udon noedels en gemarineerde eieren

Pikante groentjes met Udon noedels en gemarineerde eieren

met sperziebonen, honingpinda's en komkommersalade
Oosters vispakketje met heekfilet

Oosters vispakketje met heekfilet

met kruidenrijst, sperziebonen en pinda's
Vegetarische enchilada's met kaas en zure room

Vegetarische enchilada's met kaas en zure room

met frisse tomatensalsa, zwarte bonen en BBQ-kruiden
Pastei van kalfsstoof met rode wijn en champignons

Pastei van kalfsstoof met rode wijn en champignons

met sperziebonen, wortelen en een sinaasappelsalade
Franse kabeljauw met botersaus en kappertjes

Franse kabeljauw met botersaus en kappertjes

met prei en sperziebonen
Lahmacun met vegetarisch gehakt

Lahmacun met vegetarisch gehakt

met komkommer en zelfgemaakte knoflooksaus
Runderlende met zwarte pepersaus

Runderlende met zwarte pepersaus

met wortelcrème, boontjes met spek en ovenaardappelen
Varkenshaas met aardbei-balsamicosaus

Varkenshaas met aardbei-balsamicosaus

met sperziebonen en geroosterde patatjes
Flammkuchen met brie en appel

Flammkuchen met brie en appel

met sperziebonensalade
Vegetarische gehaktballetjes met geroosterde groenten

Vegetarische gehaktballetjes met geroosterde groenten

met sperziebonen, wortel en patatjes
Mexicaanse salade met kipfilet en gegrilde groente

Mexicaanse salade met kipfilet en gegrilde groente

met zwarte bonen en feta
Plaattaart met kip en barbecuesaus

Plaattaart met kip en barbecuesaus

met paprika en mais
Pastei van kalfsstoof

Pastei van kalfsstoof

met sperziebonen, wortel en een frisse salade

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

met een salade van geroosterde pompoen en roodlof
Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

met aardappelpuree en geroosterde broccoli
Luxe vispannetje

Luxe vispannetje

Met gebakken krieltjes
Luxe vispotje met room en witte wijn

Luxe vispotje met room en witte wijn

Met venkel en gebakken Drieling aardappelen
Varkenshaas met orecchiette

Varkenshaas met orecchiette

Met paddenstoelen-roomsaus en rucola
Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

met krieltjes, citroen, dille en kappertjes
Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

met prei, venkel en aardappelpuree
Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

met een frisse salade van sinaasappel en peultjes
Tonijnsteak met sesamkorst

Tonijnsteak met sesamkorst

met broccolini en gebakken rijst met kimichisaus
Paasbrunch

Paasbrunch

met een hartige plaattaart en appelpakketjes
Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

NL: met mango, taugé en gezouten pinda's BE: met mango, sojascheuten en gezouten pinda's
Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Met tomaat, vers basilicum en pecorino
Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

met verse pasta en Parmigiano Reggiano
Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

met orzosalade, mini Turks brood en tzatziki
Pollo tonnato met zuurdesembrood

Pollo tonnato met zuurdesembrood

Gepocheerde kip met tonijnsaus
Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

met geglaceerde bospeen
Pastaschotel Griekse stijl

Pastaschotel Griekse stijl

met gehakt, feta, courgette en paprika
Risotto met garnalen en courgette

Risotto met garnalen en courgette

met salade en zoetzure bieten
Surf & turf: garnalen en biefstuk

Surf & turf: garnalen en biefstuk

met een saus van parmigiano reggiano
Gentse waterzooi

Gentse waterzooi

gegarneerd met verse krulpeterselie

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders

Tomatensoep met ciabatta met burrata

Tomatensoep met ciabatta met burrata

met vers basilicum en Siciliaanse kruiden
Flammekuchen met garnalen en rucolasalade

Flammekuchen met garnalen en rucolasalade

met mozzarella en gekaramelliseerde ui
Sushibowl met warmgerookte zalm en avocado

Sushibowl met warmgerookte zalm en avocado

met gembermayonaise, radijs en komkommer
Vegetarische runderstukjes met cheesy patatjes en basilicum

Vegetarische runderstukjes met cheesy patatjes en basilicum

met verborgen groenten voor kinderen: paprika, courgette en ui
Salade met geroosterde geitenkaas en crostini

Salade met geroosterde geitenkaas en crostini

met gekaramelliseerde-uiensaus, walnootstukjes en appel
Bulgurbowl op z'n Mexicaans met spiegelei en avocado

Bulgurbowl op z'n Mexicaans met spiegelei en avocado

met maïs-salsa en bietentortillachips
Fakirs vliegend tapijt

Fakirs vliegend tapijt

met rundermerguez en groene puntpaprika
Eendenragù met rode wijn en verse tagliatelle

Eendenragù met rode wijn en verse tagliatelle

met Grana Padano, wortel, bleekselder, tomaat en peterselie
Geroosterde groenten met cranberry's en hummus

Geroosterde groenten met cranberry's en hummus

met bulgur, verse kruiden en Midden-Oosterse kruiden
Noedelsalade met biefstukreepjes, pinda's en verse kruiden

Noedelsalade met biefstukreepjes, pinda's en verse kruiden

met Vietnamese saus en gebakken radijsjes
Kipfilet in romige champignonsaus met dragon

Kipfilet in romige champignonsaus met dragon

met krieltjes en witloof-appelsalade
Varkenshaas met pistache-gremolata en labne

Varkenshaas met pistache-gremolata en labne

met pastinaakpuree en regenboogwortels
Kipworstjes met cheesy aardappelpuree

Kipworstjes met cheesy aardappelpuree

met gestoofde rode kool, appel en nootmuskaat
Kruidige garnalencurry met citroen en koriander

Kruidige garnalencurry met citroen en koriander

met rijst, paprika en kokosmelk
Familie-burgeravond: veggie burger op z'n Italiaans

Familie-burgeravond: veggie burger op z'n Italiaans

zelf samenstellen, samen genieten!
Pita's met kip, sojabonen en honing-gemberdressing

Pita's met kip, sojabonen en honing-gemberdressing

met pinda's, regenboogkoolsla en salade
Za'atar wraps met varkensvlees en verse kruiden

Za'atar wraps met varkensvlees en verse kruiden

met appelsienroomkaas, frisse salsa en sumak
Linguine met vegetarische gehaktballetjes

Linguine met vegetarische gehaktballetjes

met geroosterde-groentensaus en vers basilicum
Brandt & Levie worst met wortel-pastinaakstoemp

Brandt & Levie worst met wortel-pastinaakstoemp

met uienchutney, tomaat en verse kruiden
Heekfilet à la meunière met wortel-linzenpuree

Heekfilet à la meunière met wortel-linzenpuree

met spinazie en geroosterd amandelschaafsel