Skip to main content
Krokante viskoekjes van garnalen en kabeljauw
Krokante viskoekjes van garnalen en kabeljauw

Krokante viskoekjes van garnalen en kabeljauw

met noedelsalade met mango en sweet chili

De kabeljauw in dit recept is met hengel en lijn gevangen, wat zorgt voor minimale bijvangst. Mede hierdoor verdient deze vis het MSC-keurmerk.

Allergenen:
Pesce
Crustaceans
Hvede

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd30 minuten
Oventijd30 minuten
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Kabeljauwfilet

40 gram

Garnalen

25 gram

Panko paneermeel

50 gram

Mie noedels

¼ bosje(s)

Lente-ui

½ stuk(s)

Komkommer

½ stuk(s)

Paprika

½ stuk(s)

Mango

½ stuk(s)

Limoen

5 gram

Munt, koriander en Thais basilicum

½ zakje(s)

Zoet-pikante chilisaus

10 ml

Vissaus

Zelf toevoegen

1 el

Wittewijnazijn

½ tl

Suiker

2 el

Bloem

1.5 el

Zonnebloemolie

1 tl

[Zoutarme] sojasaus

1 el

[Plantaardige] mayonaise

½ el

Olijfolie

½ el

Water voor saus

naar smaak

Sambal

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)3638 kJ
Energie (kcal)870 kcal
Vetten32.7 g
waarvan verzadigd4.8 g
Koolhydraten100.5 g
waarvan suikers27.4 g
Vezels9 g
Eiwitten38.3 g
Zout4.8 g

Benodigdheden

Pan
Koekenpan
Saladekom
Keukenpapier
Kleine kom

Instructies

Groenten bakken
1

Breng water aan de kook in een ruime pot voor de noedels. Snijd de lente-ui in fijne ringen en bewaar het witte en groene gedeelte apart van elkaar. Snijd de paprika in repen. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een pan op middelhoog vuur. Bak de paprika en het witte gedeelte van de lente-ui 8 - 10 minuten. Breng op smaak met peper en zout. Haal uit de pan en bewaar apart.

Vis bereiden
2

Snijd de komkommer in halve maantjes. Meng in een saladekom de komkommer met de wittewijnazijn en de suiker. Zet opzij. Snijd de verse kruiden fijn. Snijd de garnalen in grove stukken. Snijd de kabeljauw in grote stukken. Voeg de kabeljauw toe aan een mengkom. Mix kort met een staafmixer tot een grove puree (zie Tip).

Tip: Zorg ervoor dat je niet te lang mixt. De puree moet niet glad zijn.

Viskoekjes maken
3

Voeg de garnalen, de helft van de verse kruiden, de helft van de vissaus (let op: zout! Gebruik naar smaak) en per persoon: 1 el panko en 1 el bloem toe. Meng goed en breng flink op smaak met peper en zout. Vorm 3 balletjes per persoon van het mengsel. Druk de balletjes voorzichtig aan om de viskoekjes te vormen.

Viskoekjes bakken
4

Verdeel de overige panko en bloem over twee diepe borden. Wentel elk viskoekje eerst door de bloem en vervolgens door de panko. Verhit ondertussen de zonnebloemolie in dezelfde pan op hoog vuur. Bak, zodra de olie goed heet is, de viskoekjes 2 minuten per kant, of tot ze goudbruin en gaar zijn. Haal uit de pan en laat uitlekken op een bord met keukenpapier.

Noedels koken
5

Kook de noedels in 4 - 5 minuten beetgaar. Giet daarna af en spoel kort onder koud water. Schil ondertussen de mango en snijd het vruchtvlees in blokjes. Meng in de saladekom de noedels met de mango, zoet-pikante chilisaus, gebakken groenten, sojasaus en de overige vissaus. Breng op smaak met peper en zout. 

Serveren
6

Meng in een kleine kom de mayonaise met de sambal en het water. Snijd de limoen in 4 partjes. Verdeel de noedels over de borden en leg de viskoekjes erop. Garneer met de overige verse kruiden en het groene gedeelte van de lente-ui. Besprenkel met de sambalsaus en serveer met de limoenpartjes.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

met een salade van geroosterde pompoen en roodlof
Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

met aardappelpuree en geroosterde broccoli
Luxe vispannetje

Luxe vispannetje

Met gebakken krieltjes
Luxe vispotje met room en witte wijn

Luxe vispotje met room en witte wijn

Met venkel en gebakken Drieling aardappelen
Varkenshaas met orecchiette

Varkenshaas met orecchiette

Met paddenstoelen-roomsaus en rucola
Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

met krieltjes, citroen, dille en kappertjes
Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

met prei, venkel en aardappelpuree
Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

met een frisse salade van sinaasappel en peultjes
Tonijnsteak met sesamkorst

Tonijnsteak met sesamkorst

met broccolini en gebakken rijst met kimichisaus
Paasbrunch

Paasbrunch

met een hartige plaattaart en appelpakketjes
Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

NL: met mango, taugé en gezouten pinda's BE: met mango, sojascheuten en gezouten pinda's
Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Met tomaat, vers basilicum en pecorino
Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

met verse pasta en Parmigiano Reggiano
Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

met orzosalade, mini Turks brood en tzatziki
Pollo tonnato met zuurdesembrood

Pollo tonnato met zuurdesembrood

Gepocheerde kip met tonijnsaus
Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

met geglaceerde bospeen
Pastaschotel Griekse stijl

Pastaschotel Griekse stijl

met gehakt, feta, courgette en paprika
Risotto met garnalen en courgette

Risotto met garnalen en courgette

met salade en zoetzure bieten
Surf & turf: garnalen en biefstuk

Surf & turf: garnalen en biefstuk

met een saus van parmigiano reggiano
Gentse waterzooi

Gentse waterzooi

gegarneerd met verse krulpeterselie

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders

Geroosterde kippendij met rijst à la paella

Geroosterde kippendij met rijst à la paella

met peterselie, oregano en salami
Kabeljauwfilet in knoflookbotersaus

Kabeljauwfilet in knoflookbotersaus

met gesmoorde prei en sperziebonen
Kipcurry op z'n Surinaams

Kipcurry op z'n Surinaams

met ei, patatjes en sperziebonen
Couscousbowl met varkensreepjes, aubergine en tahinsaus

Couscousbowl met varkensreepjes, aubergine en tahinsaus

met gefrituurde uitjes, kerstomatensalade en verse munt
Wraps met oesterzwammen en knoflook-yoghurtsaus

Wraps met oesterzwammen en knoflook-yoghurtsaus

met patatjes, zoetzure ui en komkommer
Romige spaghetti met citroen en walnoot-basilicumgarnering

Romige spaghetti met citroen en walnoot-basilicumgarnering

met mini-romatomaten, courgette en spinazie
Veggie cheeseburger met ciabatta

Veggie cheeseburger met ciabatta

met patatjes, komkommersalade en gekaramelliseerde ui
Ratatouillesoep met ciabatta met camembert

Ratatouillesoep met ciabatta met camembert

met aubergine en verse rozemarijn
Cheesy pizza

Cheesy pizza

pick & mix toppings: barbecuesaus, witte kaas en meer!
Kipworstjesbowl met citroenmayonaise

Kipworstjesbowl met citroenmayonaise

met couscous, verse kruiden en courgette
Parelcouscous met geitenkaasbolletjes en pesto

Parelcouscous met geitenkaasbolletjes en pesto

met courgette, venkel en geroosterde pompoenpitten
Hoisin-kipburger met komkommersalade

Hoisin-kipburger met komkommersalade

op een wortelbroodje met patatjes en sojascheuten
Steak met salade op z'n Thais en pinda's

Steak met salade op z'n Thais en pinda's

met sesam-limoendressing, paarse wortel en bruine rijst
Varkenshaas met Parmigiano-witloofgratin

Varkenshaas met Parmigiano-witloofgratin

met romige mosterdsaus en tomaat-rucolasalade
Zalmfilet met mangochutney

Zalmfilet met mangochutney

met furikake-rijst, verse dille en ingelegde ui
Gemarineerde steak met salade van courgettelinten

Gemarineerde steak met salade van courgettelinten

met rucola, patatjes, tomaat en dille
Romige spinaziedahl met tofu

Romige spinaziedahl met tofu

met gouden rijst en komkommeryoghurt
Kipfilet met kruidige groentestoof

Kipfilet met kruidige groentestoof

met gedroogde abrikozen, amandelschaafsel en Midden-Oosterse kruidenmix
Kabeljauwfilet op romige venkelrisotto

Kabeljauwfilet op romige venkelrisotto

met sperziebonen, Parmigiano Reggiano en spinazie
Kipfilet in hollandaisesaus

Kipfilet in hollandaisesaus

met sperziebonen en gebakken rozemarijnkrieltjes