HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconStir Fry Met Gemarineerde Varkenshaaspuntjes
topBanner
Stir-fry met gemarineerde varkenshaaspuntjes

Stir-fry met gemarineerde varkenshaaspuntjes

met spitskool, broccoli, wortel en bruine rijst

Lees meer

De spitskool en broccoli zijn vast voor je gesneden. Dat scheelt jou weer tijd in de keuken!

Labels:CaloriebewustFamilieLekker snelNieuwNewExtra groente
Allergenen:SojaGlutenTarweSesamzaad

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd25 minuten
Oventijd25 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingrediënten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingrediëntenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

300 gram

Spitskool en broccoli

(Kan bevattenSelderij)

200 gram

Varkenshaaspuntjes

20 ml

Sojasaus

(BevatSoja, Gluten, Tarwe)

150 gram

Bruine snelkookrijst

1 stuk(s)

Wortel

2 stuk(s)

Lente-ui

40 ml

Ketjap manis

(BevatSoja, Gluten, Tarwe)

5 gram

Sesamzaad

(BevatSesamzaadKan bevattenNoten, Pinda's)

1 stuk(s)

Knoflookteen

1 zakje(s)

Nasi-bami kruidenmix

Zelf toevoegen

naar smaak

Peper en zout

1.5 el

Zonnebloemolie

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)2602 kJ
Energie (kcal)622 kcal
Energie (kJ)2602 kJ
Energie (kcal)622 kcal
Vetten16.0 g
Vetten16.0 g
waarvan verzadigd3.0 g
waarvan verzadigd3.0 g
Koolhydraten79 g
Koolhydraten79 g
waarvan suikers19.0 g
waarvan suikers19.0 g
Vezels11.19 g
Vezels11.19 g
Eiwitten36 g
Eiwitten36 g
Zout4.0 g
Zout4.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Hapjespan met deksel
Koekenpan
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1
  • Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de rijst (zie Tip).
  • Pers de knoflook of snijd fijn.
  • Snijd de bosui in fijne ringen en bewaar het witte en groene gedeelte apart van elkaar.
  • Was of schil de wortel. Snijd in dunne halve plakken.

Tip: Wil je extra snel zijn? Kook het water dan in de waterkoker.

2
  • Kook de rijst, afgedekt, 10 minuten. Giet daarna af en laat afgedekt uitstomen indien nodig.
  • Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een wok of hapjespan met deksel.
  • Bak het wit van de bosui en de knoflook 2 - 3 minuten op middelhoog vuur.
  • Voeg de wortel, de nasi-bami kruidenmix en de spitskool en broccoli toe en bak 3 - 4 minuten. Kruid met peper en zout. Dek vervolgens af en bak nog 4 - 5 minuten verder.
3
  • Verhit 1/4 el zonnebloemolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur.
  • Voeg de varkenshaaspuntjes en 1 tl bloem per persoon toe en roerbak 1 - 2 minuten.
  • Voeg de ketjap, sojasaus en 1 el water per persoon toe. Roer goed door en laat 2 - 3 minuten inkoken op middelhoog vuur tot er een saus ontstaat.
  • Voeg de rijst en groenten toe en roer alles goed door elkaar. Breng op smaak met peper en zout.
4
  • Serveer de stirfry over de borden.
  • Garneer met het groene gedeelte van de bosui en het sesamzaad.