
Stir-fry met gemarineerde varkenshaaspuntjes
met spitskool, broccoli, wortel en bruine rijst
De spitskool en broccoli zijn vast voor je gesneden. Dat scheelt jou weer tijd in de keuken!
Labels:
Caloriebewust
•Familie
•Extra groente
Allergenen:
Soja
•Tarwe
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
Bereidingstijd25 minuten
Oventijd25 minuten
MoeilijkheidGemiddeld
Ingrediënten
Hoeveelheden
150 gram
Spitskool en broccoli
100 gram
Varkenshaasstukjes
10 ml
Sojasaus
(Bevat Soja, Tarwe)
75 gram
Bruine snelkookrijst
½ stuk(s)
Wortel
1 stuk(s)
Lente-ui
20 ml
Ketjap manis
(Bevat Soja, Tarwe)
2.5 gram
Sesamzaad
1 stuk(s)
Knoflookteen
½ zakje(s)
Nasi-bami kruidenmix
Zelf toevoegen
naar smaak
Peper en zout
¾ el
Zonnebloemolie
Benodigdheden
•Pan met deksel
•Hapjespan met deksel
•Koekenpan
Instructies

1
- Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de rijst (zie Tip).
- Pers de knoflook of snijd fijn.
- Snijd de bosui in fijne ringen en bewaar het witte en groene gedeelte apart van elkaar.
- Was of schil de wortel. Snijd in dunne halve plakken.
Tip: Wil je extra snel zijn? Kook het water dan in de waterkoker.

2
- Kook de rijst, afgedekt, 10 minuten. Giet daarna af en laat afgedekt uitstomen indien nodig.
- Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een wok of hapjespan met deksel.
- Bak het wit van de bosui en de knoflook 2 - 3 minuten op middelhoog vuur.
- Voeg de wortel, de nasi-bami kruidenmix en de spitskool en broccoli toe en bak 3 - 4 minuten. Kruid met peper en zout. Dek vervolgens af en bak nog 4 - 5 minuten verder.

3
- Verhit 1/4 el zonnebloemolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur.
- Voeg de varkenshaaspuntjes en 1 tl bloem per persoon toe en roerbak 1 - 2 minuten.
- Voeg de ketjap, sojasaus en 1 el water per persoon toe. Roer goed door en laat 2 - 3 minuten inkoken op middelhoog vuur tot er een saus ontstaat.
- Voeg de rijst en groenten toe en roer alles goed door elkaar. Breng op smaak met peper en zout.

4
- Serveer de stirfry over de borden.
- Garneer met het groene gedeelte van de bosui en het sesamzaad.