Stir-fry met gemarineerde varkenshaaspuntjes
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Stir-fry met gemarineerde varkenshaaspuntjes

Stir-fry met gemarineerde varkenshaaspuntjes

met spitskool, broccoli, wortel en bruine rijst

De spitskool en broccoli zijn vast voor je gesneden. Dat scheelt jou weer tijd in de keuken!

Labels:
Caloriebewust
Familie
Extra groente
Allergenen:
Soja
Tarwe

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd25 minuten
Oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

150 gram

Spitskool en broccoli

100 gram

Varkenshaasstukjes

10 ml

Sojasaus

(Bevat Soja, Tarwe)

75 gram

Bruine snelkookrijst

½ stuk(s)

Wortel

1 stuk(s)

Lente-ui

20 ml

Ketjap manis

(Bevat Soja, Tarwe)

2.5 gram

Sesamzaad

1 stuk(s)

Knoflookteen

½ zakje(s)

Nasi-bamikruidenmix

Zelf toevoegen

naar smaak

Peper en zout

¾ el

Zonnebloemolie

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)622 kcal
Energie (kJ)2602 kJ
Vetten16 g
waarvan verzadigd3 g
Koolhydraten79 g
waarvan suikers19 g
Vezels11.2 g
Eiwitten36 g
Zout4 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Hapjespan met deksel
Koekenpan

Instructies

Voorbereiden
1
  • Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de rijst (zie Tip).
  • Pers de knoflook of snijd fijn.
  • Snijd de bosui in fijne ringen en bewaar het witte en groene gedeelte apart van elkaar.
  • Was of schil de wortel. Snijd in dunne halve plakken.

Tip: Wil je extra snel zijn? Kook het water dan in de waterkoker.

Rijst koken en groenten bakken
2
  • Kook de rijst, afgedekt, 10 minuten. Giet daarna af en laat afgedekt uitstomen indien nodig.
  • Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een wok of hapjespan met deksel.
  • Bak het wit van de bosui en de knoflook 2 - 3 minuten op middelhoog vuur.
  • Voeg de wortel, de nasi-bami kruidenmix en de spitskool en broccoli toe en bak 3 - 4 minuten. Kruid met peper en zout. Dek vervolgens af en bak nog 4 - 5 minuten verder.
Bakken
3
  • Verhit 1/4 el zonnebloemolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur.
  • Voeg de varkenshaaspuntjes en 1 tl bloem per persoon toe en roerbak 1 - 2 minuten.
  • Voeg de ketjap, sojasaus en 1 el water per persoon toe. Roer goed door en laat 2 - 3 minuten inkoken op middelhoog vuur tot er een saus ontstaat.
  • Voeg de rijst en groenten toe en roer alles goed door elkaar. Breng op smaak met peper en zout.
Serveren
4
  • Serveer de stirfry over de borden.
  • Garneer met het groene gedeelte van de bosui en het sesamzaad.