Skip to main content
Gemarineerde biefstuk met sjalottensaus

Gemarineerde biefstuk met sjalottensaus

met ovengroenten, frietjes en truffelmayonaise

4.4
(420)

Hier zijn we allemaal dol op sjalotten! Dus waarom zouden we ze niet combineren in een saus met dit heerlijk malse rundvlees voor nog meer genot? Eet smakelijk!

Labels:
Familie
Allergenen:
Selderij

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd30 minuten
Oventijd30 minuten
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Gemarineerde steak

(Bevat: Selderij Kan bevatten: Ei, Gluten, Melk (inclusief lactose), Mosterd, Sesamzaad, Soja)

½ stuk(s)

Sjalot

40 gram

Uienchutney

250 gram

Dunne frieten

50 gram

Bimi broccoli

100 gram

Bloemkoolroosjes

(Kan bevatten: Selderij)

65 gram

Rode kerstomaten

25 gram

Mayonaise met truffelaroma

⅓ zakje(s)

Gedroogde tijm

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

1.5 el

[Plantaardige] boter

0.13 stuk(s)

Zoutarm runderbouillonblokje

50 ml

Water voor saus

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kcal)1092 kcal
Energie (kJ)4570 kJ
Vetten64.4 g
waarvan verzadigd18.3 g
Koolhydraten80.1 g
waarvan suikers20.7 g
Vezels10.2 g
Eiwitten39.2 g
Zout1.5 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Bakplaat met bakpapier
Ovenschaal
Kleine steelpan
Koekenpan
Aluminiumfolie

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Haal de biefstuk uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen (zie Tip). Breng in een ruime pot met deksel water met een snuif zout aan de kook voor de groenten. Halveer de sjalot en snijd in dunne halve ringen. Halveer de grotere bloemkoolroosjes.

Tip: Voor het beste resultaat haal je de biefstuk al een halfuur tot een uur voordat je begint met koken uit de koelkast en uit de verpakking.

Frieten bakken
2

Verdeel de frieten over een bakplaat met bakpapier. Bak 20 - 25 minuten in de oven, tot ze goudbruin zijn. Schep halverwege om.

Groenten bereiden
3

Kook de bloemkoolroosjes en broccolini 2 - 3 minuten. Giet af en spoel onder koud water. Meng de bloemkoolroosjes, broccolini en kerstomaten in een ovenschaal de olijfolie, tijm, peper en zout. Bak de laatste 10 - 15 minuten met de frieten mee in de oven.

Sauss maken
4

Verhit 1/2 el boter per persoon in een kleine steelpan op middelhoog vuur en bak de sjalot 2 – 3 minuten. Voeg de uienchutney en het water voor de saus toe. Verkruimel het bouillonblokje boven de pan, breng aan de kook en laat de saus 6 – 8 minuten zachtjes reduceren.

Biefstuk bakken
5

Verhit de overige boter in een pan op hoog vuur. Leg de biefstuk in de pan zodra de boter goed heet is. Bak de gemarineerde biefstuk 1 - 3 minuten per kant (zie Tip). Haal uit de pan en laat rusten onder aluminiumfolie.

Tip: Bak de biefstuk eventueel langer of korter, afhankelijk van hoe je je biefstuk het liefst eet.

Serveren
6

Verdeel de frieten met de truffelmayonaise over de borden. Snijd de biefstuk, tegen de draad in, in dunne sneetjes en leg naast de frieten. Schenk de sjalottensaus over het vlees. Serveer met de ovengroenten.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders