Skip to main content
Steak-friet met dragonmayonaise

Steak-friet met dragonmayonaise

Met gepofte cherrytomaatjes en groene salade

4.4
(4,5K)

De Belgische feestdag zonder friet met mayonaise? Dat is als een café zonder - nu ja, Belgisch bier! Vandaag serveer je een sappige kogelbiefstuk bij je ovenfrietjes. Je bakt de frietjes niet in de friteuse, maar in de oven en eet een groen slaatje met gepofte tomaatjes ernaast. Zo kun je na het hoofdgerecht zonder al te veel schuldgevoel de nationale feestdag afsluiten met wat Belgische chocolade en een trappistje. Geniet ervan!

Labels:
Eet mij eerst
Allergenen:
Ei
Mosterd
Zwaveldioxide en sulfiet

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd45 minuten
Oventijd
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

1 gram

Kogelbiefstuk

250 gram

Vastkokende aardappelen

125 gram

Rode cherrytomaten

¼ stuk(s)

Botersla

5 gram

Verse dragon en kervel

1 stuk(s)

Bosui

25 gram

Kappertjes en augurken

1 el

Mayonaise

(Bevat: Ei, Mosterd)

¼ tl

Honing

Zelf toevoegen

2 el

Olijfolie

¾ el

Extra vierge olijfolie

¼ el

Rodewijnazijn

(Bevat: Zwaveldioxide en sulfiet)

¼ tl

Mosterd

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)3977 kJ
Energie (kcal)951 kcal
Vetten58 g
waarvan verzadigd8.1 g
Koolhydraten58 g
waarvan suikers9.8 g
Vezels9 g
Eiwitten43 g
Zout1.3 g

Benodigdheden

Bakplaat
Bakpapier
Ovenschaal
Kleine kom
Saladekom
Koekenpan
Keukenpapier
Aluminiumfolie

Instructies

Frieten bakken
1

Haal de biefstuk uit de koelkast zodat hij op kamertemperatuur kan komen. Verwarm de oven voor op 210 graden. Schil de aardappelen of was ze grondig en snijd er frieten van ½ tot 1 cm breed van. Meng ze op een bakplaat met bakpapier met 1 el olijfolie per persoon, peper en zout. Bak 30 – 40 minuten in het midden van de oven. Schep halverwege om.

Cherrytomaten poffen
2

Meng ondertussen in een ovenschaal de rode cherrytomaten met 1/4 el olijfolie per persoon en breng op smaak met peper en zout. Bak ze de laatste 10 - 15 minuten mee met de ovenfrieten.

Snijden
3

Snijd ondertussen de botersla in stukken en snijd de verse kervel fijn. Pluk de blaadjes van de takjes verse dragon en hak grof. Snijd de bosui in fijne ringen.

Salade mengen
4

Meng in een saladekom de extra vierge olijfolie, de rodewijnazijn, de honing en de mosterd tot een vinaigrette. Voeg de bosui toe en breng op smaak met peper en zout. Voeg de botersla en de kappertjes en augurken toe aan de saladekom en meng goed. Meng in een kleine kom de dragon en de kervel met de mayonaise.

Biefstuk bakken
5

Verhit de overige olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Dep de biefstuk droog met keukenpapier en wrijf hem in met peper en zout. Leg, zodra de olie goed heet is, de biefstuk voorzichtig in de pan en bak in 3 tot 4 minuten per kant goudbruin. Bestrooi met nog wat wat zwarte peper en laat rusten onder aluminiumfolie.

Serveren
6

Verdeel de frieten, de salade en de gepofte tomaatjes over de borden en leg de biefstuk erbij. Serveer met de dragonmayonaise.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders