Skip to main content
Philly cheesesteak met aardappelwedges

Philly cheesesteak met aardappelwedges

met champignons, cheddar en rode puntpaprika

Worcestershiresaus is uitgevonden door twee apothekers in Worcester, Engeland. Je kunt waarschijnlijk wel raden hoe het aan zijn naam komt!

Labels:
Calorie Smart
Légumes ++
Riche en protéines
-30 % de glucides
Allergenen:
Mosterd
Soja
Gerst
Melk (inclusief lactose)

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd20 minuten
Oventijd20 minuten
NiveauMakkelijk
Hoeveelheden

1 stuk(s)

Steak

200 gram

Aardappelwedges

1 stuk(s)

Rode ui

½ stuk(s)

Rode puntpaprika

125 gram

Champignons

10 ml

Worcestershiresaus

(Bevat: Mosterd, Soja, Gerst)

25 gram

Geraspte cheddar

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

½ el

[Plantaardige] boter

naar smaak

Peper en zout

Energie (kJ)2621 kJ
Energie (kcal)627 kcal
Vetten29.4 g
waarvan verzadigd12.3 g
Koolhydraten44.8 g
waarvan suikers11.9 g
Vezels10.2 g
Eiwitten42.6 g
Zout0.9 g
Potassium592.5 mg
Calcium33 mg
Iron0.6 mg
Koekenpan
Koekenpan met deksel
Aluminiumfolie

Instructies

Voorbereiden
1
  • Haal de steak uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen (zie Tip). 
  • Verhit een scheutje olijfolie in een pan op middelhoog vuur. Bak de aardappelwedges in 15 minuten goudbruin. Breng op smaak met peper en zout.

Tip: Voor het beste resultaat haal je de steak 30 - 60 minuten van tevoren uit de koelkast. Haal uit de verpakking en dep droog met keukenpapier.

Steak bakken
2
  • Snijd de ui en puntpaprika in halve ringen. Snijd de champignons in schijfjes.
  • Verhit een klein scheutje olijfolie in een pan op middelhoog vuur. Bak, zodra de pan goed heet is, de steak 30 seconden per kant.
  • Haal de steak uit de pan, breng op smaak met peper en laat rusten onder alumniumfolie.
Groenten bakken
3
  • Verhit een klein scheutje olijfolie in dezelfde pan en bak de ui 2 - 3 minuten.
  • Voeg de puntpaprika en champignons toe en bak nog 7 - 9 minuten.
  • Snijd de steak, tegen de draad in, in dunne sneetjes.
  • Draai het vuur hoog. Voeg een klontje boter en de worcestershiresaus toe. Bak 1 - 2 minuten en breng op smaak met peper en zout.
Serveren
4
  • Leg de steak op de groenten en strooi de geraspte kaas over de steak. 
  • Draai het vuur uit en dek de pan af met het deksel zodat de kaas kan smelten.
  • Serveer de aardappelwedges op diepe borden.
  • Verdeel de groenten en de cheesesteak eroverheen.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders