Met dit recept tover je 335 gram groenten per portie op je bord.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
½ stuk(s)
Venkel
150 gram
Kruimige aardappelen
100 gram
Snijbonen
½ blik(ken)
Boterbonen
½ stuk(s)
Rode ui
10 gram
Hazelnoten
(Bevat: Noten Kan bevatten: Sesamzaad, Pinda's)
1 stuk(s)
Portobello
5 gram
Verse tijm
(Kan bevatten: Selderij)
¾ gram
Gedroogde tijm
1 el
Plantaardige margarine
½ zakje(s)
Cranberrychutney
(Bevat: Mosterd)
½ mespuntje(s)
Nootmuskaat
½ el
Olijfolie
¼ stuk(s)
Groentebouillonblokje
½ el
Grove mosterd
½ el
Ketjap manis
naar smaak
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 200 graden. Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de aardappelen. Halveer de venkel en verwijder de harde kern. Snijd in parten (zie Tip). Verdeel de venkel over een bakplaat met bakpapier en besprenkel met 1/4 el olijfolie per persoon. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Rooster de venkel 15 - 20 minuten in de oven.
Schil de aardappelen en snijd in grove stukken. Kook de aardappelen 9 - 11 minuten. Verwijder de steelaanzet van de snijbonen en snijd in dunne repen van 1/2 cm breed. Kook in de laatste 2 minuten de snijbonen en boterbonen mee. Giet af en laat uitstomen zonder deksel. Snijd ondertussen de rode ui in halve ringen. Giet de boterbonen af en spoel af.
Verhit een hapjespan of grote koekenpan zonder olie op middelhoog vuur. Hak de hazelnoten grof en rooster 1 - 2 minuten. Haal uit de pan en bewaar apart. Verhit 1/4 el olijfolie per persoon in dezelfde pan en bak de portobello's 3 - 4 minuten per kant. Haal uit de pan en bewaar apart. Ris ondertussen de blaadjes tijm van de takjes (zie Tip).
Verhit 1/2 el plantaardige margarine per persoon in dezelfde pan op middelhoog vuur. Bak de rode ui 2 - 3 minuten. Voeg de gedroogde tijm, de verse tijm, de helft van de cranberrychutney en per persoon: 1/2 el plantaardige margarine, 1/4 bouillonblokje, 1/2 el grove mosterd, 1/2 el ketjap en 80 ml water toe. Breng aan de kook. Zet het vuur lager en laat inkoken tot serveren.
Rasp de nootmuskaat en voeg 1 mespuntje per persoon toe aan de aardappelen. Stamp met een aardappelstamper de aardappelen, de snijbonen en de boterbonen tot een stamppot. Voeg naar smaak plantaardige margarine, mosterd, peper en eventueel zout toe. Houd de stamppot eventueel warm op laag vuur. Voeg de portobello's toe aan de jus en roer goed door.
Verdeel de stamppot over de borden. Leg de geroosterde venkel erbovenop. Schep de jus over de stamppot. Top af met de portobello. Garneer met de geroosterde hazelnoten, de overige cranberrychutney en het eventuele fijngesneden venkelloof.