Het geheim van perfecte gegrilde Griekse grillkaas is timing - bak de grillkaas vlak voor serveren en liever te kort dan te lang.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
100 gram
Aardpeer
250 gram
Aardappelen
1 stuk(s)
Knoflookteen
30 gram
Semi-gedroogde tomaten
100 gram
Witte grillkaas
(Bevat: Melk (inclusief lactose))
100 gram
Spinazie
½ zakje(s)
Italiaanse kruiden
5 gram
Verse basilicum, bieslook en bladpeterselie
0.07 stuk(s)
Zoutarm groentebouillonblokje
naar smaak
Peper en zout
1 el
[Plantaardige] boter
1 tl
Mosterd
Schil de aardperen en de aardappelen en snijd in gelijke grove stukken. Voeg de aardperen toe aan een pan met deksel met ruim water. Verkruimel 1/8 bouillonblokje per persoon boven de pan en breng afgedekt aan de kook. Laat 15 - 20 minuten zachtjes koken. Voeg na 5 minuten de aardappelen toe en kook mee. Giet daarna af, bewaar een beetje kookvocht en laat zonder deksel uitstomen.
Tip: Wist je dat aardpeer zeer rijk is aan ijzer? De 100 gram aardpeer in dit recept bevat zelfs meer ijzer dan 100 gram biefstuk! Naast de aardpeer zit ook spinazie bomvol ijzer.
Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de semi-gedroogde tomaten in kleine stukjes en bewaar eventueel de olie voor de puree. Snijd de grillkaas in plakken van 1/2 cm dik, dep droog met keukenpapier en hak de spinazie klein (zie Tip). Snijd de verse kruiden fijn.
Tip: Dit gerecht bevat veel calorieën. Let jij op je calorie-inname? Gebruik dan 75 gram grillkaas per persoon en vervang de roomboter in de puree door een extra scheutje melk of kookvocht van de aardappelen.
Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een wok of hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Voeg 2/3 van de knoflook en 1 1/2 tl Italiaanse kruiden per persoon toe en fruit 1 minuut. Voeg de spinazie toe en bak nog 3 - 4 minuten. Voeg de semi-gedroogde tomatenstukjes toe, bak nog 1 minuut en breng op smaak met peper en zout. Houd afgedekt warm.
Verhit een koekenpan met anti-aanbaklaag zonder bakvet op middelhoog vuur en bak de grilkaas 2 - 3 minuten per kant, samen met de overige knoflook. De grillkaas is klaar als hij goudbruin is.
Tip:
Stamp de aardappelen en aardpeer tot een grove puree. Voeg 1/2 el roomboter per persoon en een scheutje kookvocht toe om het smeuïg te maken. Roer de mosterd en de helft van de verse kruiden door de puree en breng op smaak met peper en zout. Proef en breng eventueel verder op smaak. Voeg de gebakken spinazie toe en meng goed door de puree (zie Tip).
Tip: Zit er nog wat olie bij de semi-gedroogde tomaten? Meng deze dan door de puree.
Verdeel het gerecht over de borden en serveer met de grillkaas. Garneer met de overige verse kruiden.