Spaghetti in tonijn-tomatensaus
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Spaghetti in tonijn-tomatensaus

Spaghetti in tonijn-tomatensaus

met paprika, olijven en kappertjes

Deze Skipjack tonijn van Fish Tales wordt met hengel en lijn gevangen, wat zorgt voor minimale bijvangst. Mede hierdoor verdient deze vis het duurzame MSC-keurmerk.

Labels:
Caloriebewust
Extra groente
Allergenen:
Vis

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd25 minuten
Oventijd20 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Rode paprika

½ stuk(s)

Ui

3 stuk(s)

Knoflookteen

90 gram

Spaghetti

½ blik(ken)

Kerstomaten in blik

1 blik(ken)

Tonijn in olijfolie

(Bevat Vis)

5 gram

Vers basilicum

25 gram

Olijf-kappertjesmix

15 gram

Geraspte Italiaanse kaas

⅓ zakje(s)

Gedroogde oregano

Zelf toevoegen

1 tl

Zwarte balsamicoazijn

naar smaak

Peper en zout

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Voedingswaarden

Energie (kcal)647 kcal
Energie (kJ)2708 kJ
Vetten19 g
waarvan verzadigd5 g
Koolhydraten83 g
waarvan suikers16 g
Vezels7.2 g
Eiwitten30 g
Zout2 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Hapjespan

Instructies

Préparer
1

Pour les spaghetti, portez un bon volume d'eau à ébullition dans la casserole en ajoutant une pincée de sel. Détaillez le poivron en fines lanières et l'oignon en fines demi-rondelles. Écrasez ou émincez l'ail. Laissez égoutter le thon en en réservant l'huile. Faites chauffer l'huile du thon réservée dans la sauteuse et cuire l'ail, l'oignon et le poivron avec 1 cc d'origan séché par personne. Faites cuire 2 à 3 minutes à feu moyen-vif.

Ajouter les tomates cerises
2

Faites cuire les spaghetti dans la casserole 8 à 10 minutes à couvert, "al dente". Ensuite, égouttez-les en réservant un peu d'eau de cuisson. Pendant ce temps, ajoutez les tomates cerises en boîte à la sauteuse contenant le poivron. Mélangez bien et laissez mijoter 8 à 10 minutes. Assaisonnez à votre goût de sel et de poivre.

Tip: Wist je dat tomaten uit blik bijna net zoveel vitaminen en mineralen bevatten als verse tomaten? Bij elkaar opgeteld bevat dit gerecht meer dan 250 gram groente, meer vitamine C dan de ADH én is het ook lekker snel klaar.

Apprêter la sauce
3

Ciselez le basilic en lanières. Hachez les olives et les câpres. Ajoutez le thon, les olives, les câpres, la moitié du basilic à la sauce tomate ainsi que, par personne : 1 cc de vinaigre balsamique noir et 25 ml d'eau de cuisson. Incorporez-y les spaghetti. Mélangez bien et ajoutez éventuellement un peu d'eau de cuisson si les spaghetti sont trop secs.

Servir
4

Servez les spaghetti dans des assiettes creuses. Garnissez du fromage italien râpé et du reste de basilic.