HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconSpaghetti In Tonijn Tomatensaus
topBanner
Spaghetti in tonijn-tomatensaus

Spaghetti in tonijn-tomatensaus

met paprika, olijven en kappertjes

Lees meer

Deze Skipjack tonijn van Fish Tales wordt met hengel en lijn gevangen, wat zorgt voor minimale bijvangst. Mede hierdoor verdient deze vis het duurzame MSC-keurmerk.

Onze caloriebewuste recepten bevatten meer dan 250 g groenten en minder dan 700 calorieën

Labels:CaloriebewustLekker snel
Allergenen:Glutenbevattende granenVisMelk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd25 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingrediënten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingrediëntenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

1 stuk(s)

Rode paprika

1 stuk(s)

Rode ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

180 gram

Spaghetti

(BevatGlutenbevattende granen)

1 blik(ken)

Cherrytomaten in blik

1 blik(ken)

Skipjack tonijn in olijfolie

(BevatVis)

10 gram

Vers basilicum

45 gram

Olijven & kappertjes

25 gram

Geraspte Italiaanse kaas

(BevatMelk (inclusief lactose))

⅔ zakje(s)

Gedroogde oregano

Zelf toevoegen

2 tl

Zwarte balsamicoazijn

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)2708 kJ
Energie (kcal)647 kcal
Vetten19.0 g
waarvan verzadigd5.0 g
Koolhydraten83 g
waarvan suikers16.0 g
Vezels9 g
Eiwitten30 g
Zout2.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Hapjespan
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Breng ruim gezouten water aan de kook in een pan met deksel voor de spaghetti. Snijd de paprika in dunne reepjes en de ui in dunne halve ringen. Pers de knoflook of snijd fijn. Laat de tonijn uitlekken en vang de olie op. Verhit de opgevangen olijfolie van de tonijn in een hapjespan en bak de knoflook, ui, paprika en 1 tl gedroogde oregano per persoon 2 - 3 minuten op middelhoog vuur.

2

Kook de spaghetti, afgedekt, in 8 - 10 minuten al dente in de pan met deksel. Giet daarna af, maar bewaar wat van het kookvocht. Voeg ondertussen de cherrytomaten uit blik toe aan de hapjespan met de paprika. Roer goed door en laat 8 - 10 minuten pruttelen. Breng op smaak met peper en zout.

3

Snijd het basilicum in reepjes. Hak de olijven en kappertjes fijn. Voeg de tonijn, olijven, kappertjes, de helft van het basilicum en per persoon 1 tl zwarte balsamicoazijn en 25 ml kookvocht toe aan de tomatensaus. Roer vervolgens de spaghetti erdoor. Meng goed en voeg eventueel extra kookvocht toe als de spaghetti te droog is.

4

Verdeel de spaghetti over diepe borden. Garneer met de geraspte Italiaanse kaas en het overige basilicum.