topBanner
Spaghetti in tonijn-tomatensaus

Spaghetti in tonijn-tomatensaus

met paprika, olijven en kappertjes

Lees meer

De vissers van Fish Tales vangen hun tonijn zodat de oceaan zo min mogelijk wordt belast - één voor één met hengel en lijn.

Labels:Lekker snelBalans
Allergenen:Glutenbevattende granenVisMelk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd25 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingrediënten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingrediëntenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

1 stuks

Rode paprika

½ stuks

Ui

1 stuks

Knoflookteen

180 g

Spaghetti

(BevatGlutenbevattende granen)

1 blik

Cherrytomaten in blik

160 g

Tonijn in water

(BevatVis)

10 g

Vers basilicum

30 g

Olijven & kappertjes

25 g

Geraspte Italiaanse kaas

(BevatMelk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

2 tl

Zwarte balsamicoazijn

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)2480 kJ
Energie (kcal)593 kcal
Vetten15.0 g
waarvan verzadigd5.0 g
Koolhydraten80 g
waarvan suikers15.0 g
Vezels8 g
Eiwitten30 g
Cholesterol0 mg
Zout1.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Hapjespan
Sieve
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Breng ruim gezouten water aan de kook in een pan met deksel voor de spaghetti. Snijd de paprika in dunne reepjes en de ui in dunne halve ringen. Pers de knoflook of snijd fijn. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in hapjespan en bak de knoflook, ui en paprika 2-3 minuten op middelhoog vuur.

2

Kook de spaghetti, afgedekt, in 8 - 10 minuten al dente in de pan met deksel. Giet daarna af, maar bewaar wat van het kookvocht. Voeg ondertussen de cherrytomaten uit blik toe aan de hapjespan met de paprika. Roer goed door en laat 8 - 10 minuten pruttelen. Breng op smaak met peper en zout.

3

Laat de tonijn in een zeef uitlekken. Snijd het basilicum in reepjes. Hak de olijven en kappertjes fijn. Voeg de tonijn, olijven, kappertjes, helft van het basilicum, 1 tl zwarte balsamicoazijn per persoon en 25 ml kookvocht per persoon toe aan de tomatensaus. Roer vervolgens de spaghetti erdoor. Meng goed en voeg eventueel extra kookvocht toe als de spaghetti te droog is.

4

Verdeel de spaghetti over diepe borden. Garneer met de geraspte Italiaanse kaas en het overige basilicum.