Spaghetti met serranoham, gele courgettelinten, mini-romatomaten en oude kaas
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Spaghetti met serranoham, gele courgettelinten, mini-romatomaten en oude kaas

Spaghetti met serranoham, gele courgettelinten, mini-romatomaten en oude kaas

Avec des mini-tomates Roma et du fromage vieux

In dit gerecht gebruik je de mini-variant van de romatomaat, die vanwege zijn ovale vorm ook wel pruimtomaat genoemd wordt. Deze tomaatjes hebben een vlezige structuur met een volle smaak, die je versterkt door ze te roosteren in de oven.

Labels:
Eet mij eerst
Chef's Choice
Allergenen:
Gluten
Eieren
Melk (inclusief lactose)
Lupine
Mosterd
Sesamzaad
Soja

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd35 minuten
Oventijd
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

100 gram

Mini-romatomaten

90 gram

Volkoren spaghetti

(Bevat Gluten)

1 stuk(s)

Sjalot

¼ stuk(s)

Gele courgette

2 takje(s)

Verse oregano

40 gram

Serranoham

(Bevat Eieren, Melk (inclusief lactose), Lupine, Mosterd, Sesamzaad, Soja)

25 gram

Oude kaasvlokken

(Bevat Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

1 tl

Zwarte balsamicoazijn

1 el

Olijfolie

1 el

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3310 kJ
Energie (kcal)791 kcal
Vetten38 g
waarvan verzadigd11 g
Koolhydraten74 g
waarvan suikers13.7 g
Vezels9 g
Eiwitten33 g
Zout3 g

Benodigdheden

Bakpapier
Oven
Ovenschaal
Pan met deksel
Hapjespan
Wok

Instructies

Tomaten in de oven
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Kook 500 ml water per persoon voor de spaghetti in een pan met deksel. Leg de mini-romatomaten in een ovenschaal met bakpapier en besprenkel met de zwarte balsamicoazijn en de helft van de olijfolie. Bestrooi met peper en zout en bak 15 minuten in de oven.

Spaghetti koken
2

Kook ondertussen de spaghetti, afgedekt, 9 - 10 minuten in de pan met deksel en giet daarna af.

Courgette schaven
3

Snipper ondertussen de sjalot. Schaaf de gele courgette met een dunschiller of kaasschaaf in dunne, lange linten. Ris de blaadjes van de takjes oregano en snijd de blaadjes fijn.

Serranoham scheuren
4

Verhit de overige olijfolie in een wok of hapjespan en fruit de sjalot 3 - 4 minuten op middelhoog vuur. Voeg de courgette en oregano toe en bak nog 6 minuten. Snijd of scheur ondertussen de serranoham in repen.

Spaghetti mengen
5

Voeg de spaghetti en de helft van de oude kaas toe aan de pan met courgette en meng goed. Verhit 1 minuut op hoog vuur en breng op smaak met peper en zout. Haal de pan van het vuur en voeg de helft van de extra vierge olijfolie en het grootste deel van de serranoham toe.

Serveren
6

Verdeel het gerecht over de borden. Garneer met de overige serranoham en de overige oude kaas. Besprenkel met de overige extra vierge olijfolie en serveer met de mini-romatomaten uit de oven