
Spaanse tapas
met mosselen, worstjes, patatas bravas, geroosterde Turkse pepers en tomatensalade
Chorizo is een Spaanse worstsoort die de smaak en rode kleur te danken heeft aan het ingrediënt paprikapoeder.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
Ingrediënten
250 gram
Mosselen
½ stuk(s)
Coeur de boeuf tomaat
1 stuk(s)
Wit tarwebroodje
50 gram
Chorizoblokjes
200 gram
Aardappelen
50 gram
Aioli
50 gram
Passata
2 stuk(s)
Turkse groene peper
¼ stuk(s)
Rode peper
½ stuk(s)
Ui
1.5 tl
Paprikapoeder
2 stuk(s)
Varkensworstjes met tomaat en rozemarijn
(Kan bevatten Soja, Gluten, Eieren, Mosterd, Selderij)
½ stuk(s)
Kumato tomaat
1 stuk(s)
Knoflookteen
Zelf toevoegen
naar smaak
Peper en zout
½ el
Rodewijnazijn
2 el
Olijfolie
½ el
[Plantaardige] boter
Benodigdheden
Instructies

- Verwarm de oven voor op 220 graden.
- Was of schil de aardappelen en snijd in blokjes van 1 – 2 cm. Meng in een kom de aardappelblokjes met het paprikapoeder en 3/4 el olijfolie per persoon. Breng op smaak met peper en zout.
- Verhit een hapjespan met deksel en bak de aardappelen, afgedekt, 25 – 35 minuten op middelmatig vuur.
- Haal na 20 minuten het deksel van de pan. Schep regelmatig om.

- Leg de Turkse groene pepers in een ovenschaal en meng met 1/2 el olijfolie per persoon. Breng op smaak met een ruime hoeveelheid zout (zie Tip).
- Zet de ovenschaal in de oven en bak 10 – 15 minuten, of tot de groene pepers donker beginnen te worden.
- Schep halverwege de baktijd om zodat ze niet verbranden.
- Bak de broodjes 3 - 4 minuten mee in de oven, of tot ze krokant zijn.
Tip: Heb je grof zeezout in huis? Gebruik dit dan om de Turkse groene pepers op smaak te brengen. Deze korrels blijven stevig en trekken niet te veel in de pepers.

- Pers ondertussen de knoflook of snijd fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper (s) en snijd fijn.
- Verhit 1/4 el olijfolie per persoon in een steelpan op middelhoog vuur.
- Bak de rode peper en knoflook 1 – 2 minuten. Verlaag het vuur, schenk de passata erbij en laat 5 minuten zachtjes inkoken tot een dikke saus.
- Breng op smaak met peper en zout. Voeg eventueel water toe voor een iets dunnere saus.
Tip: Let op: de rode peper is pittig! Houd je niet van pittig of eten er kinderen mee? Gebruik dan naar smaak minder rode peper of houd apart.

- Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan met deksel en bak de worstjes in 2 - 3 minuten op middelhoog vuur rondom bruin.
- Dek vervolgens de pan af en bak 4 - 6 minuten op middelmatig vuur, of tot de worstjes gaar zijn. Keer regelmatig om.
- Verhit een grote soep- of mosselpan en bak de chorizo 2 - 3 minuten. Voeg de mosselen met het vocht toe aan dezelfde pan en schep goed om.
- Verhit de mosselen, afgedekt, ongeveer 5 minuten, of tot alle mosselen warm zijn. Roer per persoon: 1/2 el passatasaus en 1/2 el roomboter door de mosselen. Gooi de mosselen die niet open zijn weg.

- Snijd de tomaten in dunne plakjes.
- Snipper de sjalot en meng in een kom met 1/2 el rodewijnazijn per persoon.
- Leg de tomatenplakjes op een bord en besprenkel de dressing erover. Breng op smaak met peper en zout.

- Serveer de aardappelblokjes op een bord. Besprenkel met de passatasaus en de aioli. Houd wat saus apart voor bij de worstjes.
- Serveer de worstjes en Turkse groene pepers op een bord.
- Serveer de mosselen in een diep bord en de broodjes ernaast (zie Tip).
- Serveer de tomatensalade ernaast.
Tip: De marinade van de mosselen is lekker gekruid, gebruik het brood om er in te dippen.