BestellenCadeaubon
Spaanse tapas
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Spaanse tapas

Spaanse tapas

met albondigas, gebakken aardappeltjes en knoflookgarnalen

WERELDTAPAS

Het woord albondiga is een Spaanse verbastering van het Arabische al-bunduq, wat hazelnoot betekent.

Labels:
Extra groente
Allergenen:
Gluten
Tarwe
Schaaldieren
Melk (inclusief lactose)
Soja
Gerst
Rogge

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd50 minuten
Oventijd40 minuten
MoeilijkheidGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

10 gram

Verse bladpeterselie

(Kan bevatten Selderij)

1 stuk(s)

Ui

4 stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Rode peper

400 gram

Aardappelen

1 zakje(s)

Paprikapoeder

15 gram

Panko paneermeel

(Bevat Gluten, Tarwe)

⅓ zakje(s)

Midden-Oosterse kruidenmix

200 gram

Gemengd gehakt

1 pak(ken)

Passata

2 stuk(s)

Groene paprika

120 gram

Garnalen

(Bevat Schaaldieren)

½ stuk(s)

Cantaloupemeloen

50 gram

Coburgerham

1 stuk(s)

Vleestomaat

1 stuk(s)

Bruin tarwebroodje

(Bevat Melk (inclusief lactose), Soja, Gluten, Tarwe, Gerst, Rogge Kan bevatten Eieren, Lupine, Noten, Gluten, Sesamzaad)

½ stuk(s)

Citroen

stuk(s)

Lolea

Zelf toevoegen

2 el

Mayonaise

5 el

Olijfolie

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)5105 kJ
Energie (kcal)1220 kcal
Energie (kJ)5105 kJ
Energie (kcal)1220 kcal
Vetten69 g
Vetten69 g
waarvan verzadigd15 g
waarvan verzadigd15 g
Koolhydraten89 g
Koolhydraten89 g
waarvan suikers29 g
waarvan suikers29 g
Vezels19.89 g
Vezels19.89 g
Eiwitten52 g
Eiwitten52 g
Zout4 g
Zout4 g

Benodigdheden

Kom
Bakplaat met bakpapier
Hapjespan met deksel
Serveerschaal
Rasp
Koekenpan
Kleine kom

Instructies

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Snijd de bladpeterselie fijn. Snipper de ui heel fijn. Pers de knoflook of snijd fijn. Let op: je gebruikt de helft van de knoflook in stap 2, 1/4 in stap 3 en 1/4 in stap 4.
  • Verwijder de zaadlijsten van de rode peper (s) en snijd fijn.
  • Was de aardappelen grondig en snijd in blokjes van 1 cm.
  • Meng in een kom de aardappelblokjes met 1/2 el olijfolie per persoon, het paprikapoeder en peper en zout naar smaak.
  • Leg op een bakplaat met bakpapier en rooster 25 - 35 minuten in de oven.

Tip: Let op: de rode peper is pittig! Houd je niet van pittig of eten er kinderen mee? Gebruik dan naar smaak minder rode peper of houd apart.

Albondigas maken
2
  • Meng in een kom de panko, de Midden-Oosterse kruidenmix, het gehakt, 1 tl mosterd per persoon en de helft van de gesnipperde ui en maak er 4 gehaktballetjes per persoon van.
  • Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel en bak de gehaktballetjes in 3 - 4 minuten rondom bruin.
  • Voeg de passata, de overige gesnipperde ui en 1 knoflookteen per persoon toe. Breng op smaak met peper en zout. Zet het vuur laag en laat, afgedekt, 14 - 16 minuten stoven.
Garnalen marineren
3
  • Snijd de groene paprika in stukken van 4 cm breed. Meng de groene paprika in dezelfde kom als de aardappelblokjes met 1/2 el olijfolie per persoon.
  • Verdeel ze over een tweede bakplaat met bakpapier.
  • Rooster 20 minuten met de aardappelen mee in de oven.
  • Meng in een kom de rode peper met de helft van de bladpeterselie en per persoon: 1/2 knoflookteen en 1 el olijfolie. Leg hier de garnalen in.
Pan con tomate maken
4
  • Snijd de meloen in partjes, verwijder de zaadjes en snijd de schil eraf.
  • Leg de partjes op een schaal en verdeel de ham erover.
  • Halveer de vleestomaat en rasp het vruchtvlees met een grove rasp.
  • Snijd het broodje door de helft en besprenkel beide zijden met zout en olijfolie naar smaak en de overige knoflook.
  • Bak 3 - 4 minuten in de oven. Haal het broodje uit de oven en besmeer met het vruchtvlees van de vleestomaat (zie Tip).

Tip: Haal de broodjes uit de oven met een theedoek - ze zijn nog heet!

Garnalen bakken
5
  • Verhit een koekenpan op middelhoog vuur.
  • Bak, wanneer de pan goed heet is, de knoflookgarnalen 2 - 4 minuten, of tot ze roze zijn gekleurd.
  • Leg ze vervolgens in een kleine kom, schenk het bakvet eroverheen en garneer met de overige bladpeterselie.
Serveren
6
  • Serveer de gebakken aardappelen met de mayonaise, de geroosterde groene paprika, de pan con tomate en de albondigas in mooie schaaltjes.
  • Zet alles samen met de garnalen in tapas-stijl op tafel.
  • Snijd tenslotte de citroen in partjes en serveer deze erbij.

Tip: Buen provecho!