Spaanse tapas
met albondigas, gebakken aardappeltjes en knoflookgarnalen
Het woord albondiga is een Spaanse verbastering van het Arabische al-bunduq, wat hazelnoot betekent.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
Ingrediënten
10 gram
Verse bladpeterselie
(Kan bevatten Selderij)
1 stuk(s)
Ui
4 stuk(s)
Knoflookteen
½ stuk(s)
Rode peper
400 gram
Aardappelen
1 zakje(s)
Paprikapoeder
15 gram
Panko paneermeel
(Bevat Gluten, Tarwe)
⅓ zakje(s)
Midden-Oosterse kruidenmix
200 gram
Gemengd gehakt
1 pak(ken)
Passata
2 stuk(s)
Groene paprika
120 gram
Garnalen
(Bevat Schaaldieren)
½ stuk(s)
Cantaloupemeloen
50 gram
Coburgerham
1 stuk(s)
Vleestomaat
1 stuk(s)
Bruin tarwebroodje
(Bevat Melk (inclusief lactose), Soja, Gluten, Tarwe, Gerst, Rogge Kan bevatten Eieren, Lupine, Noten, Gluten, Sesamzaad)
½ stuk(s)
Citroen
stuk(s)
Lolea
Zelf toevoegen
2 el
Mayonaise
5 el
Olijfolie
Benodigdheden
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Snijd de bladpeterselie fijn. Snipper de ui heel fijn. Pers de knoflook of snijd fijn. Let op: je gebruikt de helft van de knoflook in stap 2, 1/4 in stap 3 en 1/4 in stap 4.
- Verwijder de zaadlijsten van de rode peper (s) en snijd fijn.
- Was de aardappelen grondig en snijd in blokjes van 1 cm.
- Meng in een kom de aardappelblokjes met 1/2 el olijfolie per persoon, het paprikapoeder en peper en zout naar smaak.
- Leg op een bakplaat met bakpapier en rooster 25 - 35 minuten in de oven.
Tip: Let op: de rode peper is pittig! Houd je niet van pittig of eten er kinderen mee? Gebruik dan naar smaak minder rode peper of houd apart.
- Meng in een kom de panko, de Midden-Oosterse kruidenmix, het gehakt, 1 tl mosterd per persoon en de helft van de gesnipperde ui en maak er 4 gehaktballetjes per persoon van.
- Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel en bak de gehaktballetjes in 3 - 4 minuten rondom bruin.
- Voeg de passata, de overige gesnipperde ui en 1 knoflookteen per persoon toe. Breng op smaak met peper en zout. Zet het vuur laag en laat, afgedekt, 14 - 16 minuten stoven.
- Snijd de groene paprika in stukken van 4 cm breed. Meng de groene paprika in dezelfde kom als de aardappelblokjes met 1/2 el olijfolie per persoon.
- Verdeel ze over een tweede bakplaat met bakpapier.
- Rooster 20 minuten met de aardappelen mee in de oven.
- Meng in een kom de rode peper met de helft van de bladpeterselie en per persoon: 1/2 knoflookteen en 1 el olijfolie. Leg hier de garnalen in.
- Snijd de meloen in partjes, verwijder de zaadjes en snijd de schil eraf.
- Leg de partjes op een schaal en verdeel de ham erover.
- Halveer de vleestomaat en rasp het vruchtvlees met een grove rasp.
- Snijd het broodje door de helft en besprenkel beide zijden met zout en olijfolie naar smaak en de overige knoflook.
- Bak 3 - 4 minuten in de oven. Haal het broodje uit de oven en besmeer met het vruchtvlees van de vleestomaat (zie Tip).
Tip: Haal de broodjes uit de oven met een theedoek - ze zijn nog heet!
- Verhit een koekenpan op middelhoog vuur.
- Bak, wanneer de pan goed heet is, de knoflookgarnalen 2 - 4 minuten, of tot ze roze zijn gekleurd.
- Leg ze vervolgens in een kleine kom, schenk het bakvet eroverheen en garneer met de overige bladpeterselie.
- Serveer de gebakken aardappelen met de mayonaise, de geroosterde groene paprika, de pan con tomate en de albondigas in mooie schaaltjes.
- Zet alles samen met de garnalen in tapas-stijl op tafel.
- Snijd tenslotte de citroen in partjes en serveer deze erbij.
Tip: Buen provecho!