Gomasio is een Japanse smaakmaker van voornamelijk gemalen sesamzaadjes en een snuf zout - perfect om smaak te versterken en je zoutinname te verminderen.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
1 stuk(s)
Ui
400 gram
Oosterse groentemix
2 cm
Verse gember
2 stuk(s)
Knoflookteen
20 ml
Sojasaus
(BevatGlutenbevattende granen, Soja)200 gram
Gekruide kipfiletreepjes
20 gram
Cashewstukjes
(BevatNotenKan bevattenPinda's, Sesam)200 gram
Verse udonnoedels
(BevatGlutenbevattende granen)2 stuk(s)
Ei
(BevatEi)2 tl
Gomasio
(BevatSesamzaad)1 el
Honing
1 el
Zonnebloemolie
naar smaak
Peper en zout
Snijd de ui in dunne halve ringen. Verhit de helft van de zonnebloemolie in een wok of hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Bak de ui en de groentemix 3 – 4 minuten. Doe het deksel op de pan en bak nog 7 – 10 minuten.
Rasp ondertussen de gember en knoflook met een fijne rasp. Meng in een kleine kom de sojasaus, gember, knoflook en honing.
Verhit de overige zonnebloemolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de gekruide kipfiletreepjes 5 – 8 minuten, of tot ze gaar zijn. Schep regelmatig om.
Voeg de kipfiletreepjes, de zelfgemaakte woksaus en de noedels toe aan de groente en meng het geheel zacht door, zodat de noedels loskomen.
Bak intussen in het bakvet van de kip 1 spiegelei per persoon. Breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de noedels met groente en kip over de borden. Leg het spiegelei erop. Garneer met de cashewstukjes en gomasio.