HelloFresh
topBanner
Snelle wokschotel met gekruide kipfiletreepjes

Snelle wokschotel met gekruide kipfiletreepjes

met udonnoedels, cashewnoten en een gebakken ei

Balans
Lees meer

Gomasio is een Japanse smaakmaker van voornamelijk gemalen sesamzaadjes en een snuf zout - perfect om smaak te versterken en je zoutinname te verminderen.

Labels:FamilyQuick & easy
Allergenen:Glutenbevattende granenSojaNotenEiSesamzaad

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd25 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingrediënten
hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingrediëntenarrow down iconarrow down icon
hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

1 stuks

Ui

400 g

Oosterse groentemix

(Kan sporen van allergenen bevatten)

2 cm

Verse gember

2 stuks

Knoflookteen

20 ml

Sojasaus

(BevatGlutenbevattende granen, Soja)

200 g

Gekruide kipfiletreepjes

20 g

Cashewstukjes

(BevatNoten)

200 g

Verse udonnoedels

(BevatGlutenbevattende granen)

2 stuks

Vrije-uitloopei

(BevatEi)

2 tl

Gomasio

(BevatSesamzaad)

Zelf toevoegen

1 el

Honing

1 el

Zonnebloemolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)2504 kJ
Energie (kcal)599 kcal
Vetten24.0 g
waarvan verzadigd5.0 g
Koolhydraten55 g
waarvan suikers19.0 g
Vezels8 g
Eiwitten38 g
Zout3.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Hapjespan met deksel
Kleine kom
Rasp
Koekenpan
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Snijd de ui in dunne halve ringen. Verhit de helft van de zonnebloemolie in een wok of hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Bak de ui en de groentemix 3 – 4 minuten. Doe het deksel op de pan en bak nog 7 – 10 minuten.

2

Rasp ondertussen de gember en knoflook met een fijne rasp. Meng in een kleine kom de sojasaus, gember, knoflook en honing.

3

Verhit de overige zonnebloemolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de gekruide kipfiletreepjes 5 – 8 minuten, of tot ze gaar zijn. Schep regelmatig om.

4

Voeg de kipfiletreepjes, de zelfgemaakte woksaus en de noedels toe aan de groente en meng het geheel zacht door, zodat de noedels loskomen.

5

Bak intussen in het bakvet van de kip 1 spiegelei per persoon. Breng op smaak met peper en zout.

6

Verdeel de noedels met groente en kip over de borden. Leg het spiegelei erop. Garneer met de cashewstukjes en gomasio.