HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconSnelle Pasta Met Gehakt En Mexicaanse Twist
topBanner
Snelle pasta met gehakt en Mexicaanse twist

Snelle pasta met gehakt en Mexicaanse twist

met paprika en zure room

Lees meer

In de Mexicaanse kruidenmix zit gedroogde chili, jalapeño en gerookte paprika - zo geef je een originele twist aan dit pastagerecht.

Labels:Lekker snelVeggie
Allergenen:Glutenbevattende granenMelk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd20 minuten
MoeilijkheidsgraadMakkelijk
Ingrediënten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingrediëntenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

200 gram

Half-om-half gehakt

1 zakje(s)

Mexicaanse kruiden

½ stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

1 stuk(s)

Paprika

180 gram

Penne

(BevatGlutenbevattende granenKan bevattenEi, Soja, Mosterd, Lupine)

200 gram

Passata

50 gram

Geraspte belegen kaas

(BevatMelk (inclusief lactose))

50 gram

Biologische zure room

(BevatMelk (inclusief lactose))

140 gram

Mais in blik

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3742 kJ
Energie (kcal)894 kcal
Vetten38.0 g
waarvan verzadigd16.0 g
Koolhydraten88 g
waarvan suikers17.0 g
Vezels8 g
Eiwitten45 g
Zout2.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Hapjespan met deksel
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Breng ruim water met een snuf zout aan de kook in een pan met deksel voor de penne. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Voeg 1/2 zakje Mexicaanse kruiden per persoon toe en bak met het gehakt 4 - 5 minuten. Haal het gehakt uit de pan en bewaar apart. Bewaar het bakvet in de pan. Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de paprika in blokjes.

2

Kook de pasta, afgedekt, in 10 - 12 minuten gaar. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen. Verhit de hapjespan opnieuw op middelhoog vuur. Fruit de knoflook en ui 1 - 2 minuten. Voeg de paprika en passata toe en bak, afgedekt, 6 - 8 minuten.

3

Voeg de gekookte pasta, het gebakken gehakt, de mais en de helft van de geraspte belegen kaas toe aan de hapjespan. Meng goed door en breng op smaak met peper en zout. Verwarm het geheel nog 2 - 3 minuten.

4

Verdeel de pasta over de borden en schep er een lepel zure room bovenop. Garneer met de overige kaas.