topBanner
Snelle miso-udon met portobello en een gekookt ei

Snelle miso-udon met portobello en een gekookt ei

Japanse noedelsoep met spitskool en gomasio

Japan
Lees meer

Hoe eet je met stokjes? Wat is umami? In juli gaan we naar Tokyo voor de Olympische Spelen en ontdekken we de geheimen van de Japanse keuken.

Labels:VeggieLekker snel
Allergenen:Glutenbevattende granenSojaEiSesamzaadMelk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd25 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingrediënten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingrediëntenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

2 stuks

Knoflookteen

1 stuks

Portobello

1 zakje

Zoete Aziatische saus

(BevatGlutenbevattende granen, Soja)

2 stuks

Ei

(BevatEi)

3 cm

Verse gember

2 stuks

Bosui

40 g

Witte miso

(BevatGlutenbevattende granen, Soja)

400 g

Verse udonnoedels

(BevatGlutenbevattende granen)

200 g

Gesneden spitskool

50 g

Taugé

⅔ zakje

Gomasio

(BevatSesamzaad)

Zelf toevoegen

2 el

Zonnebloemolie

1 el

Roomboter

(BevatMelk (inclusief lactose))

1 stuks

Groentebouillonblokje

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)2908 kJ
Energie (kcal)695 kcal
Vetten28.0 g
waarvan verzadigd8.0 g
Koolhydraten84 g
waarvan suikers15.0 g
Vezels6 g
Eiwitten25 g
Cholesterol0 mg
Zout7.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Wok
Rasp
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Breng 500 ml water per persoon aan de kook. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de portobello in plakjes. Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een wok of soeppan op middelhoog vuur en fruit de knoflook 1 minuut. Voeg de portobello toe en bak 3 - 4 minuten mee. Voeg in de laatste minuut de roomboter en 1/3 van de zoete Aziatische saus toe. Haal uit de pan en bewaar apart.

2

Breng ruim water aan de kook in een steelpan met deksel, voeg 1 ei per persoon toe en kook het ei in 6 - 8 minuten hard. Spoel af onder koud water. Rasp ondertussen de gember met een grove rasp. Snijd de bosui in fijne ringen en bewaar het witte en het groene gedeelte apart van elkaar.

3

Verhit in dezelfde wok of soeppan van de portobello de overige zonnebloemolie op middelhoog vuur. Fruit de gember en het witte gedeelte van de bosui 1 minuut. Voeg de miso, de overige zoete Aziatische saus en 500 ml kokend water per persoon toe. Verkruimel 1/2 bouillonblokje per persoon boven de pan en breng aan de kook. Voeg de udon en de spitskool toe aan de soep en kook nog 2 - 3 minuten. Voeg in de laatste minuut de taugé toe.

4

Pel ondertussen de eieren en halveer ze. Verdeel de udon noedels met de groenten over soepkommen en leg de portobello en de gehalveerde eieren erop. Garneer het geheel met de gomasio en het groene gedeelte van de bosui.