Skip to main content
Snelle linguine met kipgehakt
Snelle linguine met kipgehakt

Snelle linguine met kipgehakt

Met prei en tomaatjes in rode pesto-saus

4.5
(1,4K)

Elke pastasoort komt uit een andere regio in Italië – zo komt linguine oorspronkelijk uit Genua en wordt het daar 'trenette' genoemd. Deze pasta is breder dan spaghetti en lijkt qua vorm meer op fettuccine. Volgens de Italianen past elke pastasoort bij een bepaalde saus en leent deze pasta zich perfect voor een lichte saus gemaakt met pesto.

Allergenen:
Gluten
Selderij
Melk (inclusief lactose)
Noten

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd20 minuten
Oventijd
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

90 gram

Linguine

(Bevat: Gluten Kan bevatten: Lupine, Soja, Ei, Mosterd)

½ stuk(s)

Prei

125 gram

Rode cherrytomaten

100 gram

Kipgehakt met Italiaanse kruiden

2.5 gram

Vers basilicum

(Bevat: Selderij)

50 gram

Spinazie

(Kan bevatten: Selderij)

40 gram

Rode pesto

(Bevat: Melk (inclusief lactose), Noten)

Zelf toevoegen

1 el

Roomboter

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

½ el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)4004 kJ
Energie (kcal)957 kcal
Vetten54 g
waarvan verzadigd14.4 g
Koolhydraten78 g
waarvan suikers14 g
Vezels9 g
Eiwitten35 g
Zout0.9 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Hapjespan met deksel
Koekenpan

Instructies

Linguine koken
1

• Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel en kook de linguine, afgedekt, 12 - 14 minuten. Giet af, bewaar een klein beetje kookvocht en laat zonder deksel uitstomen. • Snijd ondertussen de prei in dunne halve ringen en halveer de cherrytomaten.

Prei en cherrytomaten bakken
2

• Verhit de roomboter in een hapjespan met deksel op hoog vuur, voeg de prei en peper en zout toe en bak 2 minuten. • Voeg de cherrytomaten toe, dek de pan af, zet het vuur middelmatig en bak nog 3 minuten.

Kipgehakt bakken
3

• Verhit ondertussen de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg het kipgehakt toe en bak het gehakt in 3 minuten los. • Snijd het basilicum fijn. • Voeg de spinazie, linguine, rode pesto, een scheutje kookvocht en het kipgehakt met bakvet toe aan de prei en tomaten. • Schep 1 minuut goed om, tot de spinazie geslonken is.

Serveren
4

• Verdeel de linguine over de borden. • Garneer met het basilicum.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders