Snelle kipcurry met bloemkoolrijst
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Snelle kipcurry met bloemkoolrijst

Snelle kipcurry met bloemkoolrijst

met naanbrood en verse koriander

In dit recept bestaat de rijst voor meer dan de helft uit bloemkool - zo krijg je in 1 keer 100 g meer groente binnen!

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd20 minuten
Oventijd20 minuten
MoeilijkheidGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

3 stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Paprika

½ stuk(s)

Ui

45 gram

Witte langgraanrijst

120 gram

Kippendijreepjes met kebabkruiden

½ zakje(s)

Rode currykruiden

90 ml

Kokosmelk

½ stuk(s)

Naanbrood

100 gram

Bloemkoolrijst

5 gram

Verse koriander

¼ stuk(s)

Limoen

Zelf toevoegen

naar smaak

Peper en zout

¾ el

Zonnebloemolie

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)845 kcal
Energie (kJ)3537 kJ
Vetten42 g
waarvan verzadigd19 g
Koolhydraten79 g
waarvan suikers11 g
Vezels8 g
Eiwitten35 g
Zout2 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Hapjespan met deksel
Koekenpan

Instructies

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de rijst.
  • Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de paprika in reepjes en de ui in halve ringen.
  • Kook de rijst, afgedekt, 12 - 15 minuten. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.
Curry maken
2
  • Verwarm 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur en bak de knoflook, paprika, ui en kippendijreepjes 3 - 4 minuten. 
  • Voeg de rode currykruiden toe en bak nog 1 minuut.  
  • Voeg de kokosmelk toe, roer goed door, verlaag het vuur en laat, afgedekt, 6 - 8 minuten zachtjes koken.
  • Breng op smaak met peper en zout.
Bloemkoolrijst bakken
3
  • Bak het naanbrood 4 - 6 minuten in de oven.
  • Verhit 1/4 el zonnebloemolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur.
  • Roerbak de bloemkoolrijst 3 - 4 minuten. Breng op smaak met ruim peper en zout. 
  • Snijd de koriander grof en de limoen in partjes.
Serveren
4
  • Meng de bloemkoolrijst door de gewone rijst en verdeel over diepe borden.
  • Schep de kipcurry erover. Garneer met de koriander.
  • Serveer met het naanbrood en de limoenpartjes.

Tip: Bloemkool is rijk aan calcium voor sterke botten en tanden, vitamine C voor de weerstand, kalium voor een gezonde bloeddruk en vezels voor onder andere gezonde darmen.