Skip to main content
Skreifilet met Noordzeegarnalen
Skreifilet met Noordzeegarnalen

Skreifilet met Noordzeegarnalen

Met pompoen-aardappelpuree, roomsaus en salade

Skrei is een winterkabeljauw en staat bekend om zijn stevige witte vlees. De naam van deze vis komt van het Noorse woord skreid, wat zwerver betekent. Het verwijst naar de lange 'zwerftocht' die de vis elk jaar maakt naar de Lofoten-eilanden in Noorwegen. Hier wordt de skrei op duurzame wijze gevangen. De Noordzeegarnaal geeft het gerecht een zilte, licht zoete twist, lekker met de volle, aardse smaken van de pompoen en koningsoesterzwam.

Labels:
Eet mij eerst
Allergenen:
Melk (inclusief lactose)
Schaaldieren
Vis

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd40 minuten
Oventijd
NiveauMoeilijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

250 gram

Kruimige aardappelen

1 stuk(s)

Sjalot

1 stuk(s)

Koningsoesterzwam

100 gram

Pompoenblokjes

100 ml

Slagroom

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

½ stuk(s)

Citroen

20 gram

Gemengde luxe sla

25 gram

Noordzeegarnalen

(Bevat: Schaaldieren)

2.5 gram

Verse bladpeterselie

(Kan bevatten: Selderij)

1 stuk(s)

Skreifilet zonder huid

(Bevat: Vis)

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

1.75 el

Roomboter

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

25 ml

Melk

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

½ tl

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)4443 kJ
Energie (kcal)1062 kcal
Vetten68 g
waarvan verzadigd33.4 g
Koolhydraten68 g
waarvan suikers13.5 g
Vezels15 g
Eiwitten37 g
Zout5.1 g

Benodigdheden

Fruitmesje
Koekenpan
Aardappelstamper
Pan met deksel
Pan
Kom
Saladekom
Keukenpapier

Instructies

Koningsoesterzwam snijden
1

Schil de aardappelen en snijd in grove stukken. Snipper de sjalot. Snijd de koningsoesterzwam in de lengte in kleine dunne plakjes. Verhit de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de helft van de sjalot 2 minuten. Voeg de pompoenblokjes toe en bak nog 5 minuten, of tot ze beginnen te kleuren. Breng op smaak met peper en zout, haal uit de pan en bewaar apart.

Puree maken
2

Breng ondertussen in een pan met deksel ruim water aan de kook en kook de aardappelen, afgedekt, 12 – 15 minuten. Voeg de laatste 5 minuten de pompoenblokjes toe en kook mee. Giet af en stamp fijn met een aardappelstamper. Breng op smaak met 3/4 el roomboter per persoon, 25 ml melk per persoon, peper en zout.

Bakken
3

Verhit ondertussen 1/2 el roomboter per persoon in een sauspan (met goede aanbaklaag) op middelmatig vuur en bak de overige sjalot 2 minuten. Voeg de koningsoesterzwam toe en bak nog 5 – 7 minuten. Blus af met de slagroom, breng aan de kook en laat 5 minuten zachtjes inkoken. Breng op smaak met peper en zout.

Salade aanmaken
4

Snijd ondertussen de helft van de citroen in parten en pers de andere helft uit. Meng in een kom de salademix met extra vierge olijfolie en 1/2 tl citroensap per persoon. Breng op smaak met peper en zout. Schep in een andere kom de garnalen door het overige citroensap en breng op smaak met peper en zout. Snijd de bladpeterselie fijn.

Vis bakken
5

Dep de skreifilet droog met keukenpapier en wrijf in met peper en zout. Verhit de overige roomboter in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de skreifilet 2 – 3 minuten op de huid, verlaag het vuur, keer om en bak nog 1 – 2 minuten.

Serveren
6

Verdeel de puree over de borden en schenk de roomsaus met koningsoesterzwam erbij. Leg de skreifilet op de puree en garneer met de Noordzeegarnalen en de bladpeterselie. Serveer met de frisse salade en een citroenpartje.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hertenbiefstuk met cranberry-balsamicosaus

Hertenbiefstuk met cranberry-balsamicosaus

met aardappelgratin en frisse salade
Veggie + protein - Orzo met courgette en cherrytomaten

Veggie + protein - Orzo met courgette en cherrytomaten

met rundergehakt als extra
Bulgur-linzensalade met feta

Bulgur-linzensalade met feta

met avocado en amandelschaafsel
Double protein - Varkenshaasmedaillon met veldslastamppot

Double protein - Varkenshaasmedaillon met veldslastamppot

met gestoofde cherrytomaten
Steak frites met bearnaisesaus

Steak frites met bearnaisesaus

met gepofte cherrytomaten en groene salade
Veggie + protein - Linguine met kipfiletreepjes als extra

Veggie + protein - Linguine met kipfiletreepjes als extra

met zelfgemaakte spinaziepesto en geroosterde cherrytomaten
Knoflookgarnalen met gebakken cherrytomaten

Knoflookgarnalen met gebakken cherrytomaten

met snijbonen en krieltjes
Romige pasta pesto met kip

Romige pasta pesto met kip

met courgette en cherrytomaatjes
Parelgerst met spruitjes en kerrie

Parelgerst met spruitjes en kerrie

met rucola, hazelnoten en witte kaas
Kipfajita met paprika en rijst met een twist

Kipfajita met paprika en rijst met een twist

met witte kaas, limoen en mangochutney
Veggie + Protein - Parelcouscous met garnalen als extra

Veggie + Protein - Parelcouscous met garnalen als extra

met gepofte kikkererwten, feta en geroosterde groenten
Snelle roerbak met rookworst in tomatensaus

Snelle roerbak met rookworst in tomatensaus

met rijst, zure room en verse peterselie
Kipshoarma

Kipshoarma

Met tabouleh van bulgur, tomaat, bladpeterselie en limoen
Tortilla's met wortel-kikkererwtenspread en falafel

Tortilla's met wortel-kikkererwtenspread en falafel

met yoghurt en frisse salade
Double veggie - Tortilla's met gebakken kikkererwten en feta

Double veggie - Tortilla's met gebakken kikkererwten en feta

met avocado en aubergine als extra
Mexicaans gekruide kippendijfilet

Mexicaans gekruide kippendijfilet

met gepofte paprika, rijst en labne
Double protein - Krieltjessalade met dubbele portie kipfilet

Double protein - Krieltjessalade met dubbele portie kipfilet

met cherrytomaten, komkommer en mais
Champignonomelet

Champignonomelet

met verse bladpeterselie
Frisse couscous met broccoli, munt en witte kaas

Frisse couscous met broccoli, munt en witte kaas

met gebakken puntpaprika, cashewnoten en yoghurtsaus
Varkenshaaspuntjes in knoflookmarinade

Varkenshaaspuntjes in knoflookmarinade

met volkoren couscous, witte kaas en pistachenootjes

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

met een salade van geroosterde pompoen en roodlof
Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

met aardappelpuree en geroosterde broccoli
Luxe vispannetje

Luxe vispannetje

Met gebakken krieltjes
Luxe vispotje met room en witte wijn

Luxe vispotje met room en witte wijn

Met venkel en gebakken Drieling aardappelen
Varkenshaas met orecchiette

Varkenshaas met orecchiette

Met paddenstoelen-roomsaus en rucola
Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

met krieltjes, citroen, dille en kappertjes
Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

met prei, venkel en aardappelpuree
Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

met een frisse salade van sinaasappel en peultjes
Tonijnsteak met sesamkorst

Tonijnsteak met sesamkorst

met broccolini en gebakken rijst met kimichisaus
Paasbrunch

Paasbrunch

met een hartige plaattaart en appelpakketjes
Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

NL: met mango, taugé en gezouten pinda's BE: met mango, sojascheuten en gezouten pinda's
Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Met tomaat, vers basilicum en pecorino
Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

met verse pasta en Parmigiano Reggiano
Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

met orzosalade, mini Turks brood en tzatziki
Pollo tonnato met zuurdesembrood

Pollo tonnato met zuurdesembrood

Gepocheerde kip met tonijnsaus
Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

met geglaceerde bospeen
Pastaschotel Griekse stijl

Pastaschotel Griekse stijl

met gehakt, feta, courgette en paprika
Risotto met garnalen en courgette

Risotto met garnalen en courgette

met salade en zoetzure bieten
Surf & turf: garnalen en biefstuk

Surf & turf: garnalen en biefstuk

met een saus van parmigiano reggiano
Gentse waterzooi

Gentse waterzooi

gegarneerd met verse krulpeterselie

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders

Tex Mex-bowl met heekfilet en guacamole

Tex Mex-bowl met heekfilet en guacamole

met rijst, frisse maissalsa en BBQ-rub
Traybake met kipdrumsticks

Traybake met kipdrumsticks

met Surinaamse kruiden en ingelegde ui
Varkensgehaktballetjes in zoete sojasaus

Varkensgehaktballetjes in zoete sojasaus

met noedelsalade en sesamzaadjes
Orzo met knoflookgarnalen en verse kruiden

Orzo met knoflookgarnalen en verse kruiden

met citroen, amandelschaafsel en courgette
Zelfgemaakte worstenbroodjes met patatjes

Zelfgemaakte worstenbroodjes met patatjes

met knapperige appel-komkommersalade
Cheesy taco's met chili sin carne en guacamole

Cheesy taco's met chili sin carne en guacamole

met taco's, zure room en salsa
Tortelloni in tomatensaus met Parmigiano Reggiano

Tortelloni in tomatensaus met Parmigiano Reggiano

met vers basilicum en kleine rucolasalade
Gelecurrynoedels met champignons en peultjes

Gelecurrynoedels met champignons en peultjes

met kokosmelk, limoen en paprika
Orzobowl met kip, limoen-yoghurtsaus en verse munt

Orzobowl met kip, limoen-yoghurtsaus en verse munt

met kerstomaten en komkommersalade
Sweet & smokey cottage pie met rundvlees en cheddar

Sweet & smokey cottage pie met rundvlees en cheddar

met verborgen groenten voor kinderen: tomaat en zoete aardappel
Flatbreadpizza's met smokey garnalen

Flatbreadpizza's met smokey garnalen

met witte kaas, rucolasalade en groene puntpaprika
Andijviestoemp met Grana Padano en rode pesto

Andijviestoemp met Grana Padano en rode pesto

met kerstomatensaus en balsamicocrème
Entrecote met kruidenhollandaise en frietjes

Entrecote met kruidenhollandaise en frietjes

met frisse salade van botersla en radijs
Hartige tarte tatin met chioggiabiet

Hartige tarte tatin met chioggiabiet

met witte kaas, verse kruiden en frisse rucolasalade
Kip met zoete-aardappelpuree en mais-salsa

Kip met zoete-aardappelpuree en mais-salsa

één simpel recept, met extra smaken voor ouders!
Kip-cheeseburger met sesammayo en frisse pindakoolsla

Kip-cheeseburger met sesammayo en frisse pindakoolsla

op een streetfoodbroodje met aardappelwedges en verse kruiden
Keto-vriendelijke varkenshaas met courgettefrietjes in parmezaankorst

Keto-vriendelijke varkenshaas met courgettefrietjes in parmezaankorst

met cheesy romige spinazie en citroenmayonaise
Steak met aardappelsalade met dilledressing

Steak met aardappelsalade met dilledressing

met gebakken ui, radijs en sperziebonen
Fiocchi tricolore met burrata en basilicumcrème

Fiocchi tricolore met burrata en basilicumcrème

in champignon-tomatensaus met Siciliaanse kruiden
Bulgurbowl met chioggiabiet, avocado en witte kaas

Bulgurbowl met chioggiabiet, avocado en witte kaas

met pistachenoten, appelsiendressing en koriander