Schelvis met spek en sperziebonen
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Schelvis met spek en sperziebonen

Schelvis met spek en sperziebonen

Met goudbruine aardappelschijfjes

Schelvis behoort tot de familie van de kabeljauwachtigen, de smaak is alleen iets sterker en het visvlees wat zachter. Het vlees valt in "schellen" uit elkaar, vandaar de naam schelvis. Onze schelvis heeft het MSC-logo, wat staat voor duurzame visserij. Lees alles over deze vis op onze blog!

Labels:
Eet mij eerst
Caloriebewust
Allergenen:
Vis
Eieren
Mosterd
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd45 minuten
Oventijd
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

200 gram

Vastkokende aardappelen

200 gram

Sperziebonen

2 plak(ken)

Ontbijtspek

1 stuk(s)

Schelvisfilet

(Bevat Vis)

1 bol(len)

Nootmuskaat

25 gram

Ravigotesaus

(Bevat Eieren, Mosterd)

Zelf toevoegen

1 el

Zonnebloemolie

¾ el

Roomboter

(Bevat Melk (inclusief lactose))

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2946 kJ
Energie (kcal)704 kcal
Vetten39 g
waarvan verzadigd11 g
Koolhydraten51 g
waarvan suikers3.5 g
Vezels11 g
Eiwitten32 g
Zout1.1 g

Benodigdheden

Bakpapier
Bakplaat
Snijplank
Fruitmesje
Oven
Pan met deksel
Koekenpan
Rasp

Instructies

Aardappelen bakken
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil de aardappelen of was ze grondig en snijd in plakken van een ½ cm. Verdeel over een bakplaat met bakpapier, besprenkel met de zonnebloemolie en breng op smaak met peper en zout. Bak de aardappelen 30 – 40 minuten in de voorverwarmde oven, of tot ze goudbruin kleuren.

Boontjes koken
2

Verwijder ondertussen de steelaanzet van de sperziebonen en snijd de bonen in 2 gelijke stukken. Schenk een bodempje water in een pan met deksel. Voeg een snufje zout en de sperziebonen toe. Breng afgedekt aan de kook en laat 8 – 10 minuten zachtjes koken. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen. Roer naar smaak een klein deel van de roomboter door de boontjes. Breng op smaak met peper en zout.

Schelvis inwikkelen
3

Leg ondertussen de plakjes ontbijtspek zo naast elkaar dat ze elkaar in de lengte net overlappen. Leg de schelvis overdwars op de plakjes en wikkel de schelvis in het ontbijtspek.

Vis bakken
4

Verhit de overige roomboter in een koekenpan en bak de in spek gewikkelde vis 2 – 3 minuten per kant op middelhoog vuur, of totdat hij gaar is. Breng op smaak met peper.

Nootmuskaat raspen
5

Rasp ondertussen de nootmuskaat met een fijne rasp. Let op: je hebt er maar een snufje van nodig.

Serveren
6

Serveer de in spek gewikkelde schelvis met de aardappelschijfjes en de sperziebonen. Bestrooi de sperziebonen naar smaak met nootmuskaat en serveer met de ravigotesaus.