HelloFresh
topBanner
Schelvis met spek en sperziebonen

Schelvis met spek en sperziebonen

Met goudbruine aardappelschijfjes

Populair
Lees meer

Schelvis behoort tot de familie van de kabeljauwachtigen, de smaak is alleen iets sterker en het visvlees wat zachter. Het vlees valt in "schellen" uit elkaar, vandaar de naam schelvis. Onze schelvis heeft het MSC-logo, wat staat voor duurzame visserij. Lees alles over deze vis op onze blog!

Labels:Eten binnen 3 dagenBalans
Allergenen:VisEiMosterdMelk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd45 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingrediënten
hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingrediëntenarrow down iconarrow down icon
hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

400 g

Vastkokende aardappelen

400 g

Sperziebonen

4 plakje

Ontbijtspek

2 stuks

Schelvisfilet

(BevatVis)

1 ball

Nootmuskaat

50 g

Ravigotesaus

(BevatEi, Mosterd)

Zelf toevoegen

2 el

Zonnebloemolie

1.5 el

Roomboter

(BevatMelk (inclusief lactose))

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)2946 kJ
Energie (kcal)704 kcal
Vetten39.0 g
waarvan verzadigd11.0 g
Koolhydraten51 g
waarvan suikers3.5 g
Vezels11 g
Eiwitten32 g
Zout1.1 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Bakpapier
Bakplaat
Snijplank
Fruitmesje
Oven
Pan met deksel
Koekenpan
Rasp
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil de aardappelen of was ze grondig en snijd in plakken van een ½ cm. Verdeel over een bakplaat met bakpapier, besprenkel met de zonnebloemolie en breng op smaak met peper en zout. Bak de aardappelen 30 – 40 minuten in de voorverwarmde oven, of tot ze goudbruin kleuren.

2

Verwijder ondertussen de steelaanzet van de sperziebonen en snijd de bonen in 2 gelijke stukken. Schenk een bodempje water in een pan met deksel. Voeg een snufje zout en de sperziebonen toe. Breng afgedekt aan de kook en laat 8 – 10 minuten zachtjes koken. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen. Roer naar smaak een klein deel van de roomboter door de boontjes. Breng op smaak met peper en zout.

3

Leg ondertussen de plakjes ontbijtspek zo naast elkaar dat ze elkaar in de lengte net overlappen. Leg de schelvis overdwars op de plakjes en wikkel de schelvis in het ontbijtspek.

4

Verhit de overige roomboter in een koekenpan en bak de in spek gewikkelde vis 2 – 3 minuten per kant op middelhoog vuur, of totdat hij gaar is. Breng op smaak met peper.

5

Rasp ondertussen de nootmuskaat met een fijne rasp. Let op: je hebt er maar een snufje van nodig.

6

Serveer de in spek gewikkelde schelvis met de aardappelschijfjes en de sperziebonen. Bestrooi de sperziebonen naar smaak met nootmuskaat en serveer met de ravigotesaus.