Skip to main content
Schelvis met noedels

Schelvis met noedels

Met snijboontjes

3.6
(704)

Omdat we de sperziebonen alvast voor je hebben gesneden, is dit gerecht ideaal voor een drukke dag.

Tags:
Pour le plaisir des enfants
Allergènes:
Graines de sésame
Gluten
Soja
Poisson

Produit dans un atelier qui traite des œufs, du lait, du poisson, des arachides, du sésame, des crustacés, du soja, des fruits à coque et du blé.

Préparation25 minutes
Cuisson
DifficultéFacile

Ingrédients

quantité

½ pièce(s)

Oignon rouge

½ pièce(s)

Gousse d'ail

1 cm

Gingembre frais

5 g

Graines de sésame

(Contient: Graines de sésame Peut contenir : Fruits à coque, Arachides)

175 g

Haricots plats

15 ml

Sauce soja

(Contient: Gluten, Soja)

1 pièce(s)

Filet d'églefin

(Contient: Poisson)

75 g

Nouilles Udon

(Contient: Gluten)

Ingrédients à avoir chez soi

1 cs

Huile de tournesol

1 cc

Cassonade

à votre convenance

Poivre et sel

Valeurs nutritionnelles

/ par portion
Calories555 kcal
Énergie (kJ)2322.1 kJ
Graisses14 g
Graisses saturées2 g
Glucides68 g
Fibres alimentaires9 g
Protéines33 g

Ustensiles

Poêle à bords hauts
Poêle avec couvercle

Instructions

1

Snipper de rode ui en snijd of pers de knoflook fijn. Schil de gember en snijd fijn.

Rooster het sesamzaad.
2

Kook 500 ml water per persoon in een pan met deksel voor de noedels. Verhit een wok of hapjespan met deksel op hoog vuur en rooster het sesamzaad, zonder olie, goudbruin. Haal uit de pan en bewaar apart.

3

Verhit de helft van de zonnebloemolie in de wok of hapjespan met deksel en fruit de rode ui, knoflook en gember 2 minuten op laag vuur. Voeg de snijbonen en 2 el water per persoon toe. Dek de pan af en bak 8 minuten op middelhoog vuur. Voeg halverwege de bruine suiker en 2/3 van de sojasaus toe.

Bak de schelvis.
4

Verhit de overige zonnebloemolie in een koekenpan en bak de schelvis 2 - 3 minuten per kant op middelhoog vuur. Besprenkel tussendoor met de overige sojasaus.

Roerbak de groenten.
5

Kook ondertussen de noedels, afgedekt, 3 - 4 minuten. Giet daarna af en voeg toe aan de wok of hapjespan met snijbonen. Voeg ook de helft van het sesamzaad toe en roerbak 1 minuut op hoog vuur.

Garneer met het overige sesamzaad.
6

Verdeel het gerecht over de borden en garneer met het overige sesamzaad.

7

Snipper de rode ui en snijd of pers de knoflook fijn. Schil de gember en snijd fijn.

Rooster het sesamzaad.
8

Kook 500 ml water per persoon in een pan met deksel voor de noedels. Verhit een wok of hapjespan met deksel op hoog vuur en rooster het sesamzaad, zonder olie, goudbruin. Haal uit de pan en bewaar apart.

9

Verhit de helft van de zonnebloemolie in de wok of hapjespan met deksel en fruit de rode ui, knoflook en gember 2 minuten op laag vuur. Voeg de snijbonen en 2 el water per persoon toe. Dek de pan af en bak 8 minuten op middelhoog vuur. Voeg halverwege de bruine suiker en 2/3 van de sojasaus toe.

Bak de schelvis.
10

Verhit de overige zonnebloemolie in een koekenpan en bak de schelvis 2 - 3 minuten per kant op middelhoog vuur. Besprenkel tussendoor met de overige sojasaus.

Roerbak de groenten.
11

Kook ondertussen de noedels, afgedekt, 3 - 4 minuten. Giet daarna af en voeg toe aan de wok of hapjespan met snijbonen. Voeg ook de helft van het sesamzaad toe en roerbak 1 minuut op hoog vuur.

Garneer met het overige sesamzaad.
12

Verdeel het gerecht over de borden en garneer met het overige sesamzaad.

D’autres plats uniques et délicieux avec ces ingrédients

Idée repas du soir : testez nos meilleures recettes

Menu de la semaine : découvrez nos recettes