Skip to main content
Puglia varkensworst met broccolisalade en gebakken aardappelen
Puglia varkensworst met broccolisalade en gebakken aardappelen

Puglia varkensworst met broccolisalade en gebakken aardappelen

3.2
(1,1K)

De Brandt & Levie-worst die je bij dit gerecht serveert, is wel erg speciaal want er zit pancetta door. Dit is de Italiaanse variant op ontbijtspek, met het verschil dat het niet gerookt wordt maar gedroogd. Deze pancetta is gekruid met grof zeezout en venkel- en korianderzaad.

Labels:
Pour le plaisir des enfants

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd35 minuten
Oventijd
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Rode ui

250 gram

Champignons

1 stuk(s)

Varkensworst met peterselie en knoflook

1 tl

Gedroogde tijm

¼ stuk(s)

Botersla

300 gram

Kruimige aardappelen

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

1 tl

Zwarte balsamicoazijn

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

/ per gerecht
Energie (kcal)709 kcal
Energie (kJ)2966.5 kJ
Vetten34 g
waarvan verzadigd9 g
Koolhydraten63 g
Vezels14 g
Eiwitten30 g

Instructies

Snijd de aardappelen in parten.
1

Was de aardappelen (frieslander) grondig en snijd in parten. Verhit de helft van de olijfolie in een wok of hapjespan met deksel en bak de aardappelen 25 – 30 minuten, afgedekt, op middelhoog vuur. Schep regelmatig om en breng op smaak met peper en zout. Haal na 20 minuten de deksel van de pan.

2

Snijd ondertussen de rode ui in halve ringen. Snijd de bloem van de broccoli in roosjes en de steel in blokjes.

Voeg de worst toe aan de pan.
3

Verhit de overige olijfolie in een koekenpan met deksel en fruit de rode ui 1 minuut op laag vuur. Voeg de varkensworst toe en bak aan elke kant 1 minuut op middelhoog vuur. Voeg de broccoli, tijm en 2 el water per persoon toe, dek de pan af en bak 10 minuten op middelhoog vuur. Keer tussendoor de varkensworst regelmatig om en breng op smaak met peper en zout.

4

Scheur ondertussen de botersla klein. Haal de varkensworst uit de pan en schep het broccolimengsel over in een saladekom. Leg de worst terug en houd afgedekt warm.

Besprenkel de salade met balsamicoazijn.
5

Besprenkel de broccoli in de saladekom met de zwarte balsamicoazijn. Voeg de botersla toe en breng op smaak met peper en zout.

Serveer de maaltijd, eet smakelijk!
6

Verdeel de gebakken aardappelen, salade en varkensworst over de borden. Serveer met een dipsaus (zie tip).

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders