Salade met sinaasappel en serranoham
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Salade met sinaasappel en serranoham

Salade met sinaasappel en serranoham

met venkel, parelcouscous en buffelmozzarella

Serranoham wordt traditioneel op grote hoogtes gedroogd, en is daarom ook vernoemd naar het Spaanse woord voor gebergte: sierra.

Allergenen:
Tarwe
Melk (inclusief lactose)
Sulfiet

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd15 minuten
Oventijd15 minuten
MoeilijkheidGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Venkel

75 gram

Parelcouscous

(Bevat Tarwe Kan bevatten Eieren, Mosterd, Soja, Lupine)

5 gram

Verse munt

½ bol(len)

Buffelmozzarella

(Bevat Melk (inclusief lactose))

20 gram

Rucola

20 gram

Serranoham

4 ml

Balsamicocrème

(Bevat Sulfiet)

1 stuk(s)

Handsinaasappel

Zelf toevoegen

naar smaak

Peper en zout

1 tl

Suiker

200 ml

Zoutarme groentebouillon

1 el

Extra vierge olijfolie

1 el

Witte balsamicoazijn

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)744 kcal
Energie (kJ)3112 kJ
Vetten29 g
waarvan verzadigd12 g
Koolhydraten89 g
waarvan suikers25 g
Vezels10.3 g
Eiwitten30 g
Zout4 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Grote kom

Instructies

Parelcouscous koken
1
  • Bereid de bouillon in een pan met deksel voor de parelcouscous (zie Tip).
  • Voeg de parelcouscous toe aan de pan en kook, afgedekt, in 12 - 14 minuten droog. Roer de korrels daarna los met een vork en laat zonder deksel uitstomen.

Tip: Wil je extra snel zijn? Gebruik dan een waterkoker!

Venkel pekelen
2
  • Halveer de venkel, snijd in kwarten en verwijder de harde kern. Snijd de venkel in blokjes.
  • Meng in een grote kom de venkel met per persoon: 1 el witte balsamicoazijn, 1 tl suiker en een snuf zout. Meng goed en bewaar apart zodat de smaken er goed intrekken. Schep af en toe om.
Salade voorbereiden
3
  • Snijd met een scherp mes de schil en het witte vlies van de sinaasappel.
  • Snijd de partjes vruchtvlees los van de vliezen, zodat je het vruchtvlees er gemakkelijk met je mes tussenuit kunt halen.
  • Ris de verse muntblaadjes van de takjes en snijd in reepjes.
  • Scheur de buffelmozzarella in kleine stukjes.
Serveren
4
  • Meng de venkel met de rucola, parelcouscous, verse munt, sinaasappel, mozzarella, 1 el extra vierge olijfolie per persoon, peper en zout.
  • Verdeel de salade over de borden en garneer met de serranoham. Besprenkel naar smaak met extra vierge olijfolie en de balsamicocrème.

Tip: Wist je dat 20 gram rucola al meer ijzer, calcium en vitamine A bevat dan 100 gram van de meeste andere groenten?