HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconSalade Met Sinaasappel En Serranoham
topBanner
Salade met sinaasappel en serranoham

Salade met sinaasappel en serranoham

met venkel, parelcouscous en buffelmozzarella

Supersnel
Lees meer

Serranoham wordt traditioneel op grote hoogtes gedroogd, en is daarom ook vernoemd naar het Spaanse woord voor gebergte: sierra.

Labels:Lekker snel
Allergenen:Glutenbevattende granenMelk (inclusief lactose)EiLupineMosterdSesamzaadSojaSulfiet

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd15 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingrediënten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingrediëntenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

1 stuk(s)

Venkel

150 gram

Parelcouscous

(BevatGlutenbevattende granenKan bevattenLupine, Soja, Ei, Mosterd)

10 gram

Verse munt

(Kan bevattenSelderij)

1 bol(len)

Buffelmozzarella

(BevatMelk (inclusief lactose))

40 gram

Rucola

(Kan bevattenSelderij)

40 gram

Serranoham

(BevatMelk (inclusief lactose), Ei, Lupine, Mosterd, Sesamzaad, Soja)

8 gram

Crema di balsamico

(BevatSulfiet)

2 stuk(s)

Handsinaasappel

Zelf toevoegen

400 ml

Groentebouillon

2 el

Witte balsamicoazijn

2 el

Extra vierge olijfolie

2 tl

Suiker

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3112 kJ
Energie (kcal)744 kcal
Vetten29.0 g
waarvan verzadigd12.0 g
Koolhydraten89 g
waarvan suikers25.0 g
Vezels10 g
Eiwitten30 g
Zout4.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Grote kom
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Bereid de bouillon in een pan met deksel voor de parelcouscous. Voeg de parelcouscous toe aan de pan en kook, afgedekt, in 12 - 14 minuten droog. Roer de korrels daarna los met een vork en laat zonder deksel uitstomen.

2

Halveer de venkel, snijd in kwarten en verwijder de harde kern. Snijd de venkel in blokjes. Meng in een grote kom de venkel met per persoon: 1 el witte balsamicoazijn, 1 tl suiker en een snuf zout. Meng goed en bewaar apart zodat de smaken er goed intrekken. Schep af en toe om.

3

Snijd met een scherp mes de schil en het witte vlies van de sinaasappel. Snijd de partjes vruchtvlees los van de vliezen, zodat je het vruchtvlees er gemakkelijk met je mes tussenuit kunt halen. Ris de blaadjes verse munt van de takjes en snijd in reepjes. Scheur de buffelmozzarella in kleine stukjes.

4

Meng de venkel met de rucola, parelcouscous, verse munt, sinaasappel, mozzarella, 1 el extra vierge olijfolie per persoon, peper en zout. Verdeel de salade over de borden en garneer met de serranoham. Besprenkel naar smaak met extra vierge olijfolie en de balsamicocrème.