
Salade met sinaasappel en serranoham
met venkel, parelcouscous en buffelmozzarella
Serranoham wordt traditioneel op grote hoogtes gedroogd, en is daarom ook vernoemd naar het Spaanse woord voor gebergte: sierra.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
Ingrediënten
½ stuk(s)
Venkel
75 gram
Parelcouscous
(Bevat Tarwe Kan bevatten Eieren, Mosterd, Soja, Lupine)
5 gram
Verse munt
½ bol(len)
Buffelmozzarella
(Bevat Melk (inclusief lactose))
20 gram
Rucola
20 gram
Serranoham
4 ml
Balsamicocrème
(Bevat Sulfiet)
1 stuk(s)
Handsinaasappel
Zelf toevoegen
naar smaak
Peper en zout
1 tl
Suiker
200 ml
[Zoutarme] groentebouillon
1 el
Extra vierge olijfolie
1 el
Witte balsamicoazijn
Benodigdheden
Instructies

- Bereid de bouillon in een pan met deksel voor de parelcouscous (zie Tip).
- Voeg de parelcouscous toe aan de pan en kook, afgedekt, in 12 - 14 minuten droog. Roer de korrels daarna los met een vork en laat zonder deksel uitstomen.
Tip: Wil je extra snel zijn? Gebruik dan een waterkoker!

- Halveer de venkel, snijd in kwarten en verwijder de harde kern. Snijd de venkel in blokjes.
- Meng in een grote kom de venkel met per persoon: 1 el witte balsamicoazijn, 1 tl suiker en een snuf zout. Meng goed en bewaar apart zodat de smaken er goed intrekken. Schep af en toe om.

- Snijd met een scherp mes de schil en het witte vlies van de sinaasappel.
- Snijd de partjes vruchtvlees los van de vliezen, zodat je het vruchtvlees er gemakkelijk met je mes tussenuit kunt halen.
- Ris de verse muntblaadjes van de takjes en snijd in reepjes.
- Scheur de buffelmozzarella in kleine stukjes.

- Meng de venkel met de rucola, parelcouscous, verse munt, sinaasappel, mozzarella, 1 el extra vierge olijfolie per persoon, peper en zout.
- Verdeel de salade over de borden en garneer met de serranoham. Besprenkel naar smaak met extra vierge olijfolie en de balsamicocrème.
Tip: Wist je dat 20 gram rucola al meer ijzer, calcium en vitamine A bevat dan 100 gram van de meeste andere groenten?