HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconSalade Met Peer, Pittige Blauwe Kaas En Walnoot
topBanner
Salade met peer, pittige blauwe kaas en walnoot

Salade met peer, pittige blauwe kaas en walnoot

met aardappelen en courgettelinten

Lees meer

Wist je dat walnoot de enige noot is die ALA bevat? ALA is een plantaardig omega 3-vetzuur - goed voor je hart, bloedvaten en hersenen. Onze caloriebewuste recepten bevatten meer dan 270 g groenten en minder dan 700 calorieën.

Labels:CaloriebewustVeggieKlimaatbewustExtra groente
Allergenen:WalnotenMelk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd40 minuten
Oventijd35 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingrediënten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingrediëntenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

400 gram

Aardappelen

1.5 stuk(s)

Courgette

1 stuk(s)

Peer

1 stuk(s)

Rode ui

20 gram

Walnootstukjes

(BevatWalnotenKan bevattenPinda's, Noten, Sesamzaad)

80 gram

Slamix: spinazie, rucola en red chard

75 gram

Blauwe kaasblokjes

(BevatMelk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

2 tl

Zwarte balsamicoazijn

2 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

1 tl

Wittewijnazijn

½ el

Roomboter

naar smaak

Extra vierge olijfolie

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)2469 kJ
Energie (kcal)590 kcal
Energie (kJ)2469 kJ
Energie (kcal)590 kcal
Vetten33.0 g
Vetten33.0 g
waarvan verzadigd12.0 g
waarvan verzadigd12.0 g
Koolhydraten52 g
Koolhydraten52 g
waarvan suikers17.0 g
waarvan suikers17.0 g
Vezels12.54 g
Vezels12.54 g
Eiwitten18 g
Eiwitten18 g
Zout1.0 g
Zout1.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Dunschiller of kaasschaaf
Bakplaat met bakpapier
Saladekom
Koekenpan
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Verwarm de oven voor op 180 graden. Was de aardappelen grondig en snijd in blokjes van maximaal 1 cm. Schaaf de courgette in dunne linten met een dunschiller of kaasschaaf. Halveer de peer, verwijder het klokhuis en snijd de peer in partjes. Snipper de rode ui.

2

Verdeel de courgettelinten over een bakplaat met bakpapier en meng met 1/2 el olijfolie per persoon, peper en zout. Bak de courgettelinten 8 - 10 minuten in de oven, of tot ze gaar zijn. Haal de courgette uit de oven en meng in een saladekom met de rode ui, wittewijnazijn, peper en zout (zie Tip).

Tip: Je serveert de rode ui rauw. Houd je hier niet van? Bak de ui dan in de volgende stap mee met de aardappelblokjes.

3

Verhit een koekenpan zonder olie op middelhoog vuur en rooster de walnootstukjes. Haal uit de pan en bewaar apart. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in dezelfde koekenpan en bak de aardappelblokjes 15 - 20 minuten op middelhoog vuur.

4

Smelt ondertussen 1/4 el roomboter per persoon in een andere koekenpan en bak de peerpartjes 8 – 16 minuten op middelhoog vuur, of tot de buitenkant begint te kleuren. Als de peer nog hard is zal het wat langer duren voor hij zacht gebakken is. Blus de peer af met de zwarte balsamicoazijn, haal uit de pan en bewaar apart.

Tip: Peer bevat bijzonder veel vezels. Met 1 peer zit je al op ongeveer 1/6 van de ADH. Een lekkere en gezonde toevoeging aan je maaltijd dus, of voor tussendoor.

5

Voeg de gemengde sla toe aan de saladekom en meng met de courgettelinten en rode ui. Voeg eventueel een scheutje extra vierge olijfolie toe en breng op smaak met peper en zout.

6

Verdeel de gebakken aardappelen over de borden. Schep de salade ernaast en garneer met de peer, blauwe-kaasblokjes en geroosterde walnootstukjes.