In vergelijking met andere vruchten bevat de avocado veel eiwitten. Zo zit er in een peer 1 gram eiwit, terwijl een hele avocado maar liefst 6 gram bevat.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
80 gram
Garnalen
(Bevat: Schaaldieren)
½ stuk(s)
Avocado
½ stuk(s)
Rode ui
200 gram
Aardappelen
1 stuk(s)
Little gem
5 gram
Verse bieslook, dille en bladpeterselie
½ zakje(s)
Geel mosterdzaad
(Bevat: Mosterd)
½ stuk(s)
Knoflookteen
15 ml
Honing-gemberdressing
(Bevat: Mosterd)
1 el
Olijfolie
2 el
Wittewijnazijn
1 tl
Suiker
1 el
[Plantaardige] mayonaise
½ el
Extra vierge olijfolie
75 ml
Water
½ tl
Witte balsamicoazijn
naar smaak
Peper en zout
Was de aardappelen en snijd in kwarten. Voeg de aardappelen en 2/3 van de aangegeven hoeveelheid water toe aan een sauteerpan met deksel op middellaag vuur. Stoom, afgedekt, 12 - 15 minuten. Schep regelmatig om. Haal het deksel van de pan en giet de aardappelen eventueel af. Voeg een scheutje olijfolie toe en bak de aardappelen in 5 - 7 minuten krokant. Breng op smaak met peper en zout.
Snipper ondertussen de ui. Verhit in een kleine steelpan de wittewijnazijn, de suiker en het overige water op middelmatig vuur. Wacht tot de suiker gesmolten is, voeg de ui en het mosterdzaad toe en laat 10 - 15 minuten zachtjes koken.
Halveer de avocado en verwijder de pit en schil. Snijd het vruchtvlees in plakken. Snijd de little gem in repen. Haal de dille uit de verse kruidenmix, hak fijn en bewaar apart. Snijd daarna de peterselie en bieslook fijn.
Voeg de mayonaise, extra vierge olijfolie, witte balsamicoazijn en per persoon: 1 el water en 1/8 van de avocado toe aan een hoge kom. Breng op smaak met peper en zout. Mix met een staafmixer tot een romige saus. Roer de helft van de peterselie en bieslook erdoor en zet apart tot serveren.
Pers ondertussen de knoflook of snijd fijn. Verhit een scheutje olijfolie in een pan op middelhoog vuur en bak de garnalen en knoflook 2 - 3 minuten. Zet het vuur uit, roer de honing-gemberdressing en dille erdoor en breng op smaak met peper en zout.
Meng in een saladekom de little gem en patatjes met de groene saus. Verdeel de salade over de borden. Verdeel de ingelegde ui en het mosterdzaad erover. Leg de avocado en garnalen erop. Garneer met de overige bieslook en peterselie.
Weetje: Wist je dat garnalen weinig calorieën bevatten, maar wel rijk zijn aan eiwitten en calcium?