Quinoasalade met gele biet en geitenkaas
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Quinoasalade met gele biet en geitenkaas

Quinoasalade met gele biet en geitenkaas

met avocado en walnoten

Gele biet is minder bekend dan zijn rode broertje en wat milder en frisser van smaak. Je snijdt de biet in dunne plakjes, zodat je de schil er niet af hoeft te halen. Quinoa wordt gezien als een supergraan, omdat het niet alleen meer maar ook betere eiwitten bevat dan andere granen. Dit gerecht bevat daarnaast de helft van de dagelijkse aanbevolen hoeveelheid vezels én is rijk aan onverzadigde vetzuren, die gezond zijn voor hart en bloedvaten.

Labels:
Veggie
Allergenen:
Melk (inclusief lactose)
Noten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd25 minuten
Oventijd
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Gele biet

70 gram

Quinoa

½ stuk(s)

Sjalot

50 gram

Spinazie

(Kan bevatten Selderij)

½ stuk(s)

Avocado

50 gram

Verse geitenkaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

10 gram

Walnoten

(Bevat Noten Kan bevatten Noten, Pinda's, Sesamzaad)

¼ tl

Gemalen komijnzaad

Zelf toevoegen

175 ml

Groentebouillon

½ el

Olijfolie

1.5 el

Extra vierge olijfolie

½ el

Wittewijnazijn

1 tl

Honing

½ tl

Mosterd

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3870 kJ
Energie (kcal)925 kcal
Vetten62 g
waarvan verzadigd14 g
Koolhydraten61 g
waarvan suikers20.1 g
Vezels15 g
Eiwitten25 g
Zout2.7 g

Benodigdheden

Bakpapier
Bakplaat
Pan met deksel
Koekenpan
Saladekom

Instructies

Biet in de oven
1

Verwarm de oven voor op 210 graden en bereid de bouillon. Was de gele biet grondig en snijd in dunne halve plakken van maximaal 1/2 cm dik. Verdeel de biet over een bakplaat met bakpapier en besprenkel met de olijfolie. Breng op smaak met peper en zout en bak 14 – 18 minuten in de oven.

Quinoa koken
2

Verhit ondertussen een pan met deksel op middelhoog vuur en bak de quinoa, zonder olie, al roerend 1 minuut t. Voeg de de bouillon toe en kook de quinoa, afgedekt, 12 – 15 minuten op laag vuur. Giet daarna af en roer de quinoa los met een vork. Laat zonder deksel uitstomen.

Groenten snijden
3

Snipper ondertussen de sjalot en scheur of snijd de spinazie klein. Snijd de avocado doormidden, verwijder de pit en snijd het vruchtvlees in blokjes. Verkruimel de verse geitenkaas. Verhit een koekenpan op hoog vuur en rooster de walnoten, zonder olie, tot ze beginnen te geuren. Haal uit de pan en bewaar apart.

Spinazie toevoegen
4

Meng in een saladekom de extra vierge olijfolie, de wittewijnazijn, de honing, de mosterd en het gemalen komijnzaad tot een dressing. Roer er de sjalot door en breng op smaak met peper en zout. Voeg 2/3 van de spinazie toe aan de quinoa, schep goed om en verhit nog 2 minuten op middellaag vuur, of tot de spinazie slinkt.

Salade mengen
5

Voeg het quinoa-spinaziemengsel toe aan de saladekom en meng goed met de dressing. Roer vervolgens de helft van de geroosterde biet, de helft van de avocadoblokjes, de helft van de geitenkaas en de overige spinazie erdoor.

Serveren
6

Verdeel de quinoasalade over de borden en garneer met de overige geroosterde biet, de overige avocado en de overige geitenkaas. Bestrooi met de walnoten.