Skip to main content
Salade à la Caesar met geroosterde kikkererwten
Salade à la Caesar met geroosterde kikkererwten

Salade à la Caesar met geroosterde kikkererwten

met zelfgemaakte dressing, Parmigiano Reggiano en croutons

Wist je dat de caesarsalade is ontstaan als noodoplossing tijdens plotselinge drukte in het restaurant van Cesare Cardini in Mexico?

Labels:
Veggie
-30% koolhydraten
Allergenen:
Gluten
Rogge
Tarwe
Ei
Melk (inclusief lactose)

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd25 minuten
Oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

½ pak(ken)

Kikkererwten

⅓ stuk(s)

Komkommer

1 stuk(s)

Tomaat

½ stuk(s)

Witte ciabatta

(Bevat: Gluten, Rogge, Tarwe Kan bevatten: Ei, Gluten, Melk (inclusief lactose), Mosterd, Noten, Sesamzaad, Soja)

½ stuk(s)

Knoflookteen

1 stuk(s)

Ei

(Bevat: Ei)

½ zakje(s)

BBQ-rub

10 gram

Parmigiano Reggiano DOP

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

½ head

Botersla

Zelf toevoegen

¾ el

Olijfolie

1 tl

Mosterd

1 el

Extra vierge olijfolie

1 el

[Plantaardige] mayonaise

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)3046 kJ
Energie (kcal)728 kcal
Vetten50.6 g
waarvan verzadigd9.3 g
Koolhydraten38.8 g
waarvan suikers6.3 g
Vezels10.8 g
Eiwitten24.2 g
Zout1.9 g
Potassium161.8 mg
Calcium7.5 mg
Iron0.2 mg

Benodigdheden

Kom
Zeef
Bakplaat met bakpapier
Keukenpapier
Steelpan met deksel
Saladekom

Instructies

Croutons bereiden
1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Scheur het broodje in stukken en meng in een kom met olijfolie, peper en zout.

Kikkererwten bereiden
2

Laat de kikkererwten uitlekken in een vergiet en dep droog met keukenpapier. Meng in een kom de kikkererwten met de BBQ-rub (let op: pikant! Gebruik naar smaak), een klein scheutje olijfolie, peper en zout. Verdeel de kikkererwten over een bakplaat met bakpapier en bak 20 minuten in de oven, of tot ze goudbruin en krokant zijn (zie Tip).

Tip: Eet je met meer dan 2 personen? Gebruik dan een extra bakplaat.

Ei koken
3

Zorg ondertussen dat het ei net onder water staat in een steelpan. Breng afgedekt aan de kook en kook het ei 6 - 8 minuten. Pel het ei en halveer.

Groenten snijden
4

Snijd de tomaat en komkommer in blokjes. Pers de knoflook of snijd fijn en houd apart. Snijd de harde kern uit de sla en snijd de bladeren grof. Voeg de broodstukjes toe aan de bakplaat met kikkererwten en bak de laatste 10 minuten mee met de kikkererwten. Rasp of snijd ondertussen de Parmigiano Reggiano fijn.

Salade maken
5

Meng in een saladekom de knoflook met de mayonaise, de mosterd, de extra vierge olijfolie en de helft van de kaas. Breng op smaak met peper en zout. Voeg de sla, tomaat en komkommer toe en meng goed.

Serveren
6

Serveer de salade op de borden en garneer met de kikkererwten, croutons en het ei. Bestrooi met de overige kaas.

Weetje: Kikkererwten zitten vol vezels, eiwitten, gezonde langzame koolhydraten, vitaminen en mineralen. Zoals vitamine E voor een sterke weerstand - ze bevatten er wel 4 tot 5 keer meer van dan andere peulvruchten.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders