Skip to main content
Romige tomatensoep | alleen opwarmen

Romige tomatensoep | alleen opwarmen

met zelfgemaakte parmezaanchips, kruidenolie en crostini

Stel je perfecte feestmaaltijd samen met onze speciale kerstselectie! Deze heerlijke soep is een van de vele recepten die je kunt combineren om je ideale feestmaaltijd te creëren. Bekijk alle opties in de categorie Kerst.

Labels:
Veggie
Allergenen:
Melk (inclusief lactose)
Gluten
Rogge
Tarwe
Zwaveldioxide en sulfiet

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd20 minuten
Oventijd15 minuten
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

¼ stuk(s)

Tomatencrèmesoep

(Bevat: Melk (inclusief lactose) Kan bevatten: Amandelnoten, Gluten, Haver, Selderij, Ei, Zwaveldioxide en sulfiet, Pinda's, Tarwe, Spelt, Vis, Noten, Lupine, Gerst, Hazelnoten, Mosterd, Khorasan (tarwe), Walnoten, Kamut, Soja, Rogge)

½ stuk(s)

Witte ciabatta

(Bevat: Gluten, Rogge, Tarwe Kan bevatten: Gluten, Ei, Noten, Mosterd, Soja, Melk (inclusief lactose), Sesamzaad)

10 gram

Parmigiano Reggiano DOP

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

5 gram

Verse basilicum, bieslook en bladpeterselie

½ stuk(s)

Knoflookteen

50 ml

Room

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

4 ml

Balsamicocrème

(Bevat: Zwaveldioxide en sulfiet)

¼ zakje(s)

Italiaanse kruiden

Zelf toevoegen

1.5 el

Extra vierge olijfolie

½ el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)2932 kJ
Energie (kcal)701 kcal
Vetten46.9 g
waarvan verzadigd16.5 g
Koolhydraten36.7 g
waarvan suikers12.1 g
Vezels2 g
Eiwitten10.9 g
Cholesterol8.3 mg
Zout3.1 g
Potassium10 mg
Calcium115.5 mg

Benodigdheden

Kleine kom
Bakplaat met bakpapier
Rasp
Steelpan

Instructies

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 190 graden.
  • Snijd de verse kruiden fijn.
  • Meng in een kleine kom de verse kruiden met de extra vierge olijfolie.
  • Breng op smaak met peper en zout.
Crostini maken
2
  • Snijd de ciabatta in sneetjes en leg op een bakplaat met bakpapier.
  • Besprenkel met een scheutje olijfolie en bestrooi met de Italiaanse kruiden. Breng op smaak met peper en zout.
  • Bak de crostini 8 - 10 minuten in de oven.
  • Pel de knoflook en wrijf de knoflookteen over de geroosterde ciabatta.
Kaas raspen
3
  • Rasp de Parmigiano Reggiano.
  • Maak op de bakplaat met bakpapier kleine rondjes van 1 el Parmigiano Reggiano per rondje.
  • Bak de chips 8 - 10 minuten, of tot ze goudbruin kleuren.
  • Laat de parmezaanchips volledig afkoelen en haal voorzichtig met een spatel van de bakplaat af.
Serveren
4
  • Verwarm, kort voor serveren, de soep 4 - 5 minuten in een steelpan op laag vuur.
  • Roer af en toe door om aanbranden onderin de pan te voorkomen.
  • Serveer de soep in kommen. Besprenkel met de room, de balsamicocrème en de kruidenolie.
  • Garneer met de parmezaanchips en serveer met de crostini.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders