Skip to main content
Romige parelcouscous met little gem, oude kaas en pecannoten

Romige parelcouscous met little gem, oude kaas en pecannoten

3.5
(550)

Ken jij het verschil tussen couscous en parelcouscous niet? Couscous hoef je alleen even te wellen in kokend water en is populair in Marokko. Parelcouscous heeft een dikkere korrel en moet je dus wel koken. Het wordt gegeten in Jordanië, Libanon, Palestina en Israël.

Labels:
Veggie
Allergenen:
Noten
Gluten
Melk (inclusief lactose)

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd25 minuten
Oventijd
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Sjalot

20 gram

Pecannoten

(Bevat: Noten)

½ tl

Karwijzaad

85 gram

Parelcouscous

(Bevat: Gluten Kan bevatten: Lupine, Soja, Ei, Mosterd)

½ gram

Prei

1 stuk(s)

Mesclun

40 gram

Belegen kaasplakken

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

30 gram

Mascarpone

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

/ per gerecht

Instructies

1

Breng 175 ml water per persoon aan de kook. Snipper de sjalot en hak de pecannoten grof.

2

Verhit een wok of hapjespan met deksel op hoog vuur en rooster de pecannoten, zonder olie, 2 minuten. Haal uit de pan en bewaar apart.

Bak de parelcouscous.
3

Verhit de helft van de olijfolie in dezelfde wok of hapjespan met deksel en fruit de sjalot met het karwijzaad 2 minuten op laag vuur. Voeg de parelcouscous toe en bak al roerende 1 minuut. Voeg het water toe en kook de parelcouscous op laag vuur, afgedekt, in ongeveer 10 minuten droog.

Snijd de prei in dunne ringen.
4

Snijd ondertussen de prei in dunne ringen. Snijd de little gem klein. Verhit de overige olijfolie in een koekenpan en bak de prei 6 minuten op middelhoog vuur.

Voeg de mascarpone toe.
5

Voeg de mascarpone en de helft van de oude kaas toe aan de parelcouscous en roer tot de kaas is gesmolten.

Serveer de maaltijd, eet smakelijk!
6

Verdeel de helft van de little gem over de borden. Haal de pan van het vuur, roer de overige little gem door de parelcouscous en breng op smaak met peper en zout. Serveer de parelcouscous op het bedje van little gem. Garneer het gerecht met de overige oude kaas en pecannoten.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders