
Romige ovenschotel vol met groenten
met aardappel, tomatentapenade en geraspte kaas
Dit gerecht bevat maar liefst 5 verschillende soorten groente. Aan variatie geen gebrek!
Labels:
Veggie
•Familie
•Familie
Allergenen:
Melk (inclusief lactose)
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
Bereidingstijd50 minuten
Oventijd20 minuten
MoeilijkheidGemiddeld
Ingrediënten
Hoeveelheden
3 stuk(s)
Knoflookteen
200 gram
Italiaanse groentemix
1.5 tl
Paprikapoeder
100 ml
Culinaire room
(Bevat Melk (inclusief lactose))
40 gram
Tomatentapenade
50 gram
Geraspte oude Goudse kaas
200 gram
Aardappelschijfjes
½ stuk(s)
Tomaat
Zelf toevoegen
1 tl
Extra vierge olijfolie
½ el
Olijfolie
naar smaak
Peper en zout
1 tl
Wittewijnazijn
Benodigdheden
•Grote wok of hapjespan
•Ovenschaal
•Kleine kom
Instructies

1
- Verwarm de oven voor op 220 graden.
- Pers de knoflook of snijd fijn.
- Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een grote wok of hapjespan en fruit de knoflook 1 minuut op middelhoog vuur.
- Voeg vervolgens de groentemix en het paprikapoeder toe.
- Bak de groentemix 6 - 8 minuten.
Tip: Wist je dat jouw maaltijd vooral door de paprika, tomaat en aardappelen al meer dan 150% van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid vitamine C bevat?

2
- Voeg de kookroom en tomatentapenade toe aan de groenten en roer goed door.
- Voeg vervolgens de helft van de kaas toe en meng door de saus en groenten.
- Breng op smaak met peper en zout.

3
- Schep 1/3 van de groenten met saus op de bodem van de ovenschaal.
- Leg er een laag aardappelschijfjes op, maar bewaar genoeg aardappel voor een tweede laag.
- Schep opnieuw 1/3 van de groenten in de ovenschaal en dek af met aardappelschijfjes.
- Schep de rest van de groenten erbovenop en verdeel de overige geraspte oude kaas erover.
- Bak de ovenschotel 20 - 25 min in de oven.

4
- Snijd de pruimtomaat in kleine blokjes.
- Meng in een kleine kom de pruimtomaat met per persoon: 1tl wittewijnazijn en 1tl extra vierge olijfolie, peper en zout.
- Verdeel de ovenschotel over de borden. Garneer met de frisse tomatenblokjes.