topBanner
Romige ovenschotel vol met groenten

Romige ovenschotel vol met groenten

met aardappel, tomatentapenade en geraspte kaas

Lees meer

Dit gerecht bevat maar liefst 5 verschillende soorten groente. Aan variatie geen gebrek!

Labels:VeggieFamilie
Allergenen:Melk (inclusief lactose)Sulfiet

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd50 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingrediënten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingrediëntenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

1 stuk(s)

Knoflookteen

400 gram

Groentemix van paprika, prei, gele wortel en courgette

(Kan bevattenSelderij)

1 zakje(s)

Paprikapoeder

200 ml

Kookroom

(BevatMelk (inclusief lactose))

80 gram

Vegetarische tomatentapenade

(BevatSulfietKan bevattenSelderij)

100 gram

Geraspte oude kaas

(BevatMelk (inclusief lactose))

400 gram

Aardappelschijfjes

1 stuk(s)

Pruimtomaat

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

2 tl

Extra vierge olijfolie

2 tl

Wittewijnazijn

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3686 kJ
Energie (kcal)881 kcal
Vetten60.0 g
waarvan verzadigd27.0 g
Koolhydraten54 g
waarvan suikers15.0 g
Vezels11 g
Eiwitten27 g
Zout2.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Grote wok of hapjespan
Ovenschaal
Kleine kom
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Pers de knoflook of snijd fijn. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een grote wok of hapjespan en fruit de knoflook 1 minuut op middelhoog vuur. Voeg vervolgens de groentemix en het paprikapoeder toe. Bak de groentemix 6 - 8 minuten.

2

Voeg de kookroom en tomatentapenade toe aan de groenten en roer goed door. Voeg vervolgens de helft van de kaas toe en meng door de saus en groenten. Breng op smaak met peper en zout.

3

Schep 1/3 van de groenten met saus op de bodem van de ovenschaal. Leg er een laag aardappelschijfjes op, maar bewaar genoeg aardappel voor een tweede laag. Schep opnieuw 1/3 van de groenten in de ovenschaal en dek af met aardappelschijfjes. Schep de rest van de groenten erbovenop en verdeel de overige geraspte oude kaas erover. Bak de ovenschotel 20 - 25 min in de oven.

4

Snijd de pruimtomaat in kleine blokjes. Meng in een kleine kom de pruimtomaat met per persoon: 1tl wittewijnazijn en 1tl extra vierge olijfolie, peper en zout. Verdeel de ovenschotel over de borden. Garneer met de frisse tomatenblokjes.