Romige mafaldine met honing-geitenkaas
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Romige mafaldine met honing-geitenkaas

Romige mafaldine met honing-geitenkaas

met panko, courgette en kappertjes

Mafaldine wordt ook wel reginette genoemd, wat 'kleine koninginnen' betekent in het Italiaans. Deze pastavorm is vernoemd naar Mafalda van Savoye, een Italiaanse prinses uit het begin van de twintigste eeuw.

Labels:
Veggie
Allergenen:
Melk (inclusief lactose)
Tarwe

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd15 minuten
Oventijd15 minuten
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

50 gram

Geitenkaasbolletjes met honing

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

90 gram

Mafaldine

(Bevat: Tarwe Kan bevatten: Ei, Soja)

½ stuk(s)

Courgette

½ stuk(s)

Prei

½ stuk(s)

Citroen

½ zakje(s)

Italiaanse kruiden

75 gram

Culinaire room

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

15 gram

Panko paneermeel

(Bevat: Tarwe)

10 gram

Pompoenpitten

(Kan bevatten: Pinda's, Noten, Sesamzaad)

15 gram

Kappertjes

5 gram

Verse bladpeterselie en bieslook

½ stuk(s)

Ui

½ zakje(s)

Siciliaanse kruidenmix

Zelf toevoegen

½ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

¾ el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3691 kJ
Energie (kcal)882 kcal
Vetten38.8 g
waarvan verzadigd18.4 g
Koolhydraten99.7 g
waarvan suikers16.1 g
Vezels12.5 g
Eiwitten30.1 g
Zout1.7 g

Benodigdheden

Pan
Kom
Koekenpan
Hapjespan

Instructies

Voorbereiden
1
  • Breng water aan de kook in een pot en verkruimel het bouillonblokje erboven. Kook de mafaldine 7 - 9 minuten. Bewaar wat van het kookvocht, giet af en laat zonder deksel uitstomen.
  • Snijd ondertussen de courgette in blokjes.
  • Snijd de prei in dunne ringen.
  • Snijd de ui in halve ringen.

Weetje: Wist je dat ui een bron van vitamine C is? Deze vitamine helpt onder andere het lichaam om ijzer beter uit voeding op te nemen.

Groenten bakken
2
  • Verhit een scheutje olijfolie in een sauteerpan op middelhoog vuur. Bak de courgette, prei, ui en Italiaanse kruidenmix 5 - 7 minuten. Breng op smaak met peper en zout.
  • Verhit een klein scheutje olijfolie in een pan op middelhoog vuur. Bak de panko en pompoenpitten tot de panko goudkleurig is en de pompoenpitten beginnen te poffen.
  • Haal het pankomengsel vervolgens uit de pan, voeg toe aan een kom en breng op smaak met peper en zout.
Saus maken
3
  • Snijd de verse kruiden fijn en hak de kappertjes grof. Snijd de citroen in 6 partjes.
  • Voeg de room, de Siciliaanse kruiden en de helft van de kappertjes toe aan de pan met groenten. Knijp 1 citroenpartje per persoon uit boven de pan. 
  • Meng de mafaldine door de saus. Voeg eventueel wat kookvocht toe als de saus te dik is. Breng op smaak met peper en zout.
Serveren
4
  • Verdeel de mafaldine over diepe borden en werk af met het pankomengsel, de geitenkaas en de overige kappertjes.
  • Garneer met de verse kruiden.
  • Serveer met de overige citroenpartjes.