Skip to main content
Romige mafaldine à la Stroganoff
Romige mafaldine à la Stroganoff

Romige mafaldine à la Stroganoff

met gemengd gehakt, groentemix en peterselie

4.4
(244)

Stroganoff is een romig en smaakvol gerecht van gebakken rundvlees of champignons in een rijke, gekruide saus, vaak geserveerd met pasta of rijst. Een Russische klassieker!

Labels:
Famille
Allergenen:
Tarwe
Mosterd
Soja
Gerst
Melk (inclusief lactose)

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd10 minuten
Oventijd10 minuten
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

90 gram

Mafaldine

(Bevat: Tarwe Kan bevatten: Ei, Soja)

100 gram

Gemengd gehakt met Italiaanse kruiden

(Kan bevatten: Ei, Soja, Mosterd, Selderij, Gluten)

½ stuk(s)

Knoflookteen

⅓ zakje(s)

Gedroogde tijm

5 gram

Verse krulpeterselie

(Kan bevatten: Selderij)

½ zakje(s)

BBQ-rub

200 gram

Champignonmix

10 ml

Worcestershiresaus

(Bevat: Mosterd, Soja, Gerst)

¼

Tomatenpuree

75 gram

Culinaire room

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

1.5 tl

Gerookt paprikapoeder

Zelf toevoegen

¼ stuk(s)

Zoutarm runderbouillonblokje

1 tl

Honing [of plantaardig alternatief]

½ el

Mosterd

½ el

[Plantaardige] boter

½ el

Zwarte balsamicoazijn

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)3592 kJ
Energie (kcal)859 kcal
Vetten37.9 g
waarvan verzadigd19 g
Koolhydraten88.4 g
waarvan suikers18.3 g
Vezels12.2 g
Eiwitten36.7 g
Zout2.1 g

Benodigdheden

Pan
Hapjespan

Instructies

Pasta koken
1
  • Breng water met een snuif zout aan de kook in een pot en kook de mafaldine 7 - 9 minuten.
  • Bewaar wat van het kookvocht, giet daarna af en laat uitstomen.
Groenten bakken
2
  • Verhit de boter in een sauteerpan op hoog vuur en bak de groentemix 3 minuten.
  • Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de peterselie fijn.
  • Verlaag het vuur tot middelhoog. Voeg de knoflook, het gehakt, de tomatenpuree, tijm, BBQ-rub (let op: pikant! Gebruik naar smaak) en het gerookt paprikapoeder toe.
  • Bak in 3 minuten het gehakt los.
Saus maken
3
  • Blus af met de zwarte balsamicoazijn.
  • Voeg de room, worcestershiresaus, honing en mosterd toe. Verkruimel de aangegeven hoeveelheid bouillonblokje erboven.
  • Voeg eventueel wat kookvocht toe als de saus te dik is. Breng op smaak met peper en zout.
  • Laat sudderen tot de mafaldine gaar is.
Serveren
4
  • Voeg de mafaldine toe aan de saus en schep goed om.
  • Serveer op borden en garneer met de peterselie.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders