Romige gigli met kruidige portobello
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Romige gigli met kruidige portobello

Romige gigli met kruidige portobello

met spinazie, tomatentapenade en walnoten

In dit recept kruid je de portobello en de walnoten met BBQ rub en sojasaus. Dit geeft het gerecht extra veel smaak!

Labels:
Veggie
Allergenen:
Soja
Tarwe

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd20 minuten
Oventijd20 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Knoflookteen

15 gram

Walnoten

50 gram

Spinazie

¼ zakje(s)

BBQ-rub

90 gram

Gigli

20 gram

Tomatentapenade

80 gram

Portobello

½ stuk(s)

Rode ui

10 ml

Sojasaus

(Bevat: Soja, Tarwe)

50 gram

Zure room

Zelf toevoegen

¼ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

½ el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)740 kcal
Energie (kJ)3098 kJ
Vetten37 g
waarvan verzadigd12 g
Koolhydraten77 g
waarvan suikers9 g
Vezels4.3 g
Eiwitten21 g
Zout4 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Kleine kom
Hapjespan

Instructies

Voorbereiden
1
  • Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de pasta en verkruimel er 1/4 groentebouillonblokje per persoon boven (zie Tip).
  • Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de rode ui in halve ringen. Snijd de portobello door de helft en daarna in plakjes. Hak de walnoten grof.
  • Kook de gigli, afgedekt, in 11 - 14 minuten gaar in de pan met deksel. Giet af en bewaar 100 ml kookvocht per persoon.

Tip: Wil je snel klaar zijn? Gebruik dan een waterkoker om het water te koken.

Portobello bereiden
2
  • Verwarm een hapjespan zonder bakvet op hoog vuur. Voeg de portobello en walnoten toe.
  • Bak tot het vocht van de portobello verdampt is en voeg dan de BBQ rub toe. Bak vervolgens 3 minuten, of tot de walnoten goudbruin zijn. Blus af met de sojasaus.
  • Schep de gebakken portobello en walnoten in een kleine kom en bewaar apart.

Tip: De walnoot is de enige noot die ALA bevat. ALA is een plantaardig omega 3-vetzuur - goed voor je hart, bloedvaten en je hersenen.

Saus maken
3
  • Verhit in dezelfde pan 1/2 el olijfolie per persoon. Voeg de knoflook en ui toe en bak in 3 - 4 minuten goudbruin.
  • Voeg de crème fraîche, tomatentapenade en 50 ml kookvocht per persoon toe en meng goed.
  • Verlaag het vuur en scheur de spinazie, eventueel in delen, klein boven de pan.
  • Vind je de saus te dik? Voeg dan nog een scheutje kookvocht toe en roer door tot het weer een gladde saus is.
Serveren
4
  • Voeg de pasta toe aan de saus.
  • Breng op smaak met peper en zout en meng goed.
  • Verdeel de pasta met saus over de borden. Schep de portobello's en walnoten over de pasta.

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

met een salade van geroosterde pompoen en roodlof
Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

met aardappelpuree en geroosterde broccoli
Luxe vispannetje

Luxe vispannetje

Met gebakken krieltjes
Luxe vispotje met room en witte wijn

Luxe vispotje met room en witte wijn

Met venkel en gebakken Drieling aardappelen
Varkenshaas met orecchiette

Varkenshaas met orecchiette

Met paddenstoelen-roomsaus en rucola
Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

met krieltjes, citroen, dille en kappertjes
Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

met prei, venkel en aardappelpuree
Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

met een frisse salade van sinaasappel en peultjes
Tonijnsteak met sesamkorst

Tonijnsteak met sesamkorst

met broccolini en gebakken rijst met kimichisaus
Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

NL: met mango, taugé en gezouten pinda's BE: met mango, sojascheuten en gezouten pinda's
Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

met verse pasta en Parmigiano Reggiano
Pollo tonnato met zuurdesembrood

Pollo tonnato met zuurdesembrood

Gepocheerde kip met tonijnsaus
Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

met geglaceerde bospeen
Pastaschotel Griekse stijl

Pastaschotel Griekse stijl

met gehakt, feta, courgette en paprika
Risotto met garnalen en courgette

Risotto met garnalen en courgette

met salade en zoetzure bieten
Surf & turf: garnalen en biefstuk

Surf & turf: garnalen en biefstuk

met een saus van parmigiano reggiano
Gentse waterzooi

Gentse waterzooi

gegarneerd met verse krulpeterselie
Klassieke scampi diabolique in currysaus

Klassieke scampi diabolique in currysaus

met gebakken courgette en tomatenketchup
Romige farfalle met gekruid kipgehakt

Romige farfalle met gekruid kipgehakt

Met venkel, spinazie en belegen kaas
Kalfsstoofvlees met wortel en doperwten

Kalfsstoofvlees met wortel en doperwten

met gebakken paprika-aardappelen en salade

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders

Verse rigatoni met spekreepjes en groene asperges

Verse rigatoni met spekreepjes en groene asperges

met romige geitenkaassaus, verse kruiden en rucola
Cheesy ciabatta met varkensboerengehakt

Cheesy ciabatta met varkensboerengehakt

met Italiaanse groenten en frisse tomaat
Tonijnsteak met deluxe krieltjessalade

Tonijnsteak met deluxe krieltjessalade

met witte kaas, honing-mosterddressing en verse kruiden
Loaded patatjes met witte kaas, olijven en yoghurtsaus

Loaded patatjes met witte kaas, olijven en yoghurtsaus

met basilicumcrème, peterselie, courgette en tomaat
Steak met zoete uiensaus

Steak met zoete uiensaus

met patatjes en komkommersalade
Kipfilet met citroen-kruidendressing

Kipfilet met citroen-kruidendressing

met geroosterde patatjes, pastinaak en wortel
Noedels met biefstukreepjes in zoete Aziatische saus

Noedels met biefstukreepjes in zoete Aziatische saus

en voor ouders: pikante rode peper
Geroosterde groenten met granaatappel en hummus

Geroosterde groenten met granaatappel en hummus

met bulgur, verse kruiden en Midden-Oosterse kruiden
Naanpizza met geitenkaas en groenten

Naanpizza met geitenkaas en groenten

met kerstomatensalade en basilicumcrème
Romige spaghetti met garnalen

Romige spaghetti met garnalen

kies en mix toppings: citroen, rucola, broccoli en meer!
Tex-Mex pastabowl

Tex-Mex pastabowl

kies en mix toppings: avocado, cheddar, zure room en meer!
Linguine met boerenworst en harissa

Linguine met boerenworst en harissa

met Parmigiano Reggiano, puntpaprika, en vers basilicum
Smokey mafaldine met chorizo

Smokey mafaldine met chorizo

met romige tomatensaus, pecorino en spinazie
Biefstukreepjes met frisse yoghurtsaus

Biefstukreepjes met frisse yoghurtsaus

met amandelrijst, courgette en wortel
Stoemp met gehaktballetjes en chorizo

Stoemp met gehaktballetjes en chorizo

met zongedroogde tomaten en geroosterde wortels
Pikante udonnoedels met gemarineerde eieren

Pikante udonnoedels met gemarineerde eieren

met pikante honingpinda's, sperziebonen en komkommersalade
Parelcouscous met witte kaas

Parelcouscous met witte kaas

met champignons, zoete aardappel en geroosterde pompoenpitten
Cheeseburgerbowl

Cheeseburgerbowl

met croutons, salade en smokey mayonaise
Varkensworstjes in honing-mosterddressing

Varkensworstjes in honing-mosterddressing

met rozemarijnkrieltjes en wortels
Rijst met garnalen en kippendij à la paella

Rijst met garnalen en kippendij à la paella

met chorizo, citroen en sperziebonen