HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconRomige Gigli Met Kruidige Portobello
topBanner
Romige gigli met kruidige portobello

Romige gigli met kruidige portobello

met spinazie, tomatentapenade en walnoten

Lees meer

In dit recept kruid je de portobello en de walnoten met BBQ rub en sojasaus. Dit geeft het gerecht extra veel smaak!

Labels:VeggieLekker snel
Allergenen:NotenGlutenbevattende granenSulfietSojaMelk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd20 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingrediënten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingrediëntenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

2 stuk(s)

Knoflookteen

25 gram

Walnoten

(BevatNotenKan bevattenNoten, Pinda's, Sesam)

100 gram

Spinazie

(Kan bevattenSelderij)

½ zakje(s)

BBQ rub

180 gram

Gigli

(BevatGlutenbevattende granenKan bevattenLupine, Soja, Ei, Mosterd)

40 gram

Tomatentapenade

(BevatSulfietKan bevattenSelderij)

2 stuk(s)

Portobello

1 stuk(s)

Rode ui

20 ml

Sojasaus

(BevatGlutenbevattende granen, Soja)

100 gram

Biologische crème fraîche

(BevatMelk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

½ stuk(s)

Groentebouillonblokje

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3098 kJ
Energie (kcal)740 kcal
Vetten37.0 g
waarvan verzadigd12.0 g
Koolhydraten77 g
waarvan suikers9.0 g
Vezels7 g
Eiwitten21 g
Zout4.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Kleine kom
Hapjespan
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Breng een pan met deksel aan de kook met ruim water voor de pasta en verkruimel er 1/4 groentebouillonblokje per persoon boven. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de rode ui in halve ringen. Snijd de portobello door de helft en daarna in plakjes. Hak de walnoten grof. Kook de gigli, afgedekt, in 11 - 14 minuten gaar in de pan met deksel. Giet af en bewaar 100 ml kookvocht per persoon.

2

Verwarm een hapjespan zonder bakvet op hoog vuur. Voeg de portobello en walnoten toe. Bak tot het vocht van de portobello verdampt is en voeg dan de BBQ rub toe. Bak vervolgens 3 minuten of tot de walnoten goudbruin zijn. Blus af met de sojasaus. Schep de gebakken portobello en walnoten in een kleine kom en bewaar apart.

3

Verhit in dezelfde pan 1/2 el olijfolie per persoon. Voeg de knoflook en ui toe en bak in 3 - 4 minuten goudbruin. Voeg de crème fraîche, tomatentapenade en 50 ml kookvocht per persoon toe en meng goed. Verlaag het vuur en scheur de spinazie, eventueel in delen, klein boven de pan. Vind je de saus te dik? Voeg dan nog een scheutje kookvocht toe en roer door tot het weer een gladde saus is.

4

Voeg de pasta toe aan de saus. Breng op smaak met peper en zout en meng goed. Verdeel de pasta met saus over de borden. Schep de portobello's en walnoten over de pasta.