Roerei met een Aziatische twist en sesamrijst
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Roerei met een Aziatische twist en sesamrijst

Roerei met een Aziatische twist en sesamrijst

met ingelegde komkommer, rodekool en wortel

Wist je dat door een beetje azijn of citroensap toe te voegen, rodekool zijn mooie kleur beter behoudt bij het koken?

Allergenen:
Mosterd
Eieren
Soja
Tarwe

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd20 minuten
Oventijd20 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

75 gram

Risottorijst

1 stuk(s)

Komkommer

0.68 stuk(s)

Lente-ui

100 gram

Rodekool en wortel

25 gram

Mayonaise

(Bevat Mosterd, Eieren)

10 gram

Sesamzaad

4 stuk(s)

Ei

10 gram

Mix van verse gember, knoflook en rode peper

10 ml

Sojasaus

(Bevat Soja, Tarwe)

Zelf toevoegen

1 tl

Honing

2 el

Witte balsamicoazijn

naar smaak

Peper en zout

½ el

[Plantaardige] boter

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Voedingswaarden

Energie (kcal)807 kcal
Energie (kJ)3376 kJ
Vetten42 g
waarvan verzadigd9 g
Koolhydraten77 g
waarvan suikers13 g
Vezels5.8 g
Eiwitten24 g
Zout3 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Vergiet
Grote kom
Kleine kom
Kom
Koekenpan

Instructies

Préparer
1

Portez une grande quantité d’eau à ébullition dans la casserole et faites cuire le riz pour risotto 12 à 15 minutes à couvert. Égouttez-le dans la passoire, puis rincez-le à l’eau froide. Taillez le mini-concombre en fines tranches. Taillez les oignons nouveaux en fines rondelles en séparant le blanc du vert.

Tip: Heeft jouw vergiet te grote gaatjes? Gebruik dan een zeef.

Mélanger
2

Dans le grand bol, mélangez 2 cs de vinaigre balsamique blanc et 1 cc de miel par personne ainsi qu’une pincée de sel. Ajoutez le mini-concombre, le chou rouge et les carottes. Réservez en remuant de temps à autre pour que les saveurs pénètrent bien. Pendant ce temps, dans le petit bol, mélangez la mayonnaise, la moitié des graines de sésame et le blanc de l'oignon nouveau.

Tip: Houd je niet van rauwe bosui? Laat het witte deel dan uit de mayonaise en bak samen met het roerei in stap 3.

Préparer les œufs brouillés
3

Dans un bol, battez les œufs à la fourchette. Ajoutez le mélange de gingembre frais, d’ail et de piment rouge ainsi que la moitié de la sauce soja, puis mélangez bien. Faites chauffer 1/2 cs de beurre par personne à feu moyen-vif dans la poêle. Versez les œufs, puis remuez jusqu’à ce qu’ils aient pris mais restent baveux. Pendant ce temps, incorporez le mélange à base de mayonnaise au riz à risotto.

Tip: Ei is een van de weinige ingrediënten bomvol vitamine D. Deze vitamine krijgen we gemiddeld te weinig binnen, terwijl we het hard nodig hebben voor de opname van calcium.

Servir
4

Servez le riz sur les assiettes et présentez les légumes à côté. Disposez les œufs brouillés sur le riz. Garnissez le plat avec le vert des oignons nouveaux et le reste des graines de sésame. Assaisonnez avec le reste de la sauce soja si vous le souhaitez.