Dit gerecht zet je met alle gemak op tafel - het zware werk hebben wij vast voor je gedaan door niet alleen de koolmix, maar ook de gember, knoflook en rode peper voor te snijden.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
150 gram
Risottorijst
2 stuk(s)
Mini-komkommer
2 stuk(s)
Bosui
200 gram
Rodekool en wortel
(Kan bevattenSelderij)50 gram
Mayonaise
(BevatEi, Mosterd)20 gram
Sesamzaad
(BevatSesamzaadKan bevattenNoten, Pinda's)4 stuk(s)
Ei
(BevatEi)20 gram
Mix van verse gember, knoflook en rode peper
20 ml
Sojasaus
(BevatGlutenbevattende granen, Soja)4 el
Witte balsamicoazijn
2 tl
Honing
1 el
Roomboter
(BevatMelk (inclusief lactose))naar smaak
Peper en zout
Breng ruim gezouten water aan de kook in een pan met deksel voor de risottorijst en kook de rijst afgedekt 12 - 15 minuten. Giet de rijst daarna af in een vergiet en spoel af met lauw water. Snijd de mini-komkommer in dunne plakjes. Snijd de bosui in fijne ringen en bewaar het witte en groene gedeelte apart van elkaar.
Meng in een grote kom per persoon: 2 el witte balsamicoazijn, 1 tl honing en een snuf zout. Voeg de mini-komkommer en de rodekool-wortelmix toe. Zet apart en schep af en toe om, zodat de smaken goed intrekken. Meng ondertussen in een kleine kom de mayonaise, de helft van het sesamzaad en het witte deel van de bosui.
Kluts de eieren met een vork in een kom. Voeg de mix van gesneden gember, knoflook en rode peper toe en de helft van de sojasaus. Meng goed. Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg het geklutste ei toe en bak al roerend tot het deels begint te stollen. Haal de pan van het vuur zodat het roerei niet te ver door stolt en lekker smeuïg blijft. Meng vervolgens de sesam-mayonaise door de risottorijst.
Verdeel de risottorijst en de ingelegde groenten over de borden. Schep het roerei op de risottorijst. Garneer met het groene deel van de bosui en het overige sesamzaad. Breng eventueel verder op smaak met sojasaus.