HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconRoerei Met Een Aziatische Twist En Sesamrijst
topBanner
Roerei met een Aziatische twist en sesamrijst

Roerei met een Aziatische twist en sesamrijst

met ingelegde komkommer, rodekool en wortel

Lees meer

Dit gerecht zet je met alle gemak op tafel - het zware werk hebben wij vast voor je gedaan door niet alleen de koolmix, maar ook de gember, knoflook en rode peper voor te snijden.

Labels:Lekker snel
Allergenen:EiMosterdSesamzaadGlutenbevattende granenSojaMelk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd20 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingrediënten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingrediëntenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

150 gram

Risottorijst

2 stuk(s)

Mini-komkommer

2 stuk(s)

Bosui

200 gram

Rodekool en wortel

(Kan bevattenSelderij)

50 gram

Mayonaise

(BevatEi, Mosterd)

20 gram

Sesamzaad

(BevatSesamzaadKan bevattenNoten, Pinda's)

4 stuk(s)

Ei

(BevatEi)

20 gram

Mix van verse gember, knoflook en rode peper

20 ml

Sojasaus

(BevatGlutenbevattende granen, Soja)

Zelf toevoegen

4 el

Witte balsamicoazijn

2 tl

Honing

1 el

Roomboter

(BevatMelk (inclusief lactose))

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3376 kJ
Energie (kcal)807 kcal
Vetten42.0 g
waarvan verzadigd9.0 g
Koolhydraten77 g
waarvan suikers13.0 g
Vezels7 g
Eiwitten24 g
Zout3.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Vergiet
Kleine kom
Grote kom
Kom
Koekenpan
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Breng ruim gezouten water aan de kook in een pan met deksel voor de risottorijst en kook de rijst afgedekt 12 - 15 minuten. Giet de rijst daarna af in een vergiet en spoel af met lauw water. Snijd de mini-komkommer in dunne plakjes. Snijd de bosui in fijne ringen en bewaar het witte en groene gedeelte apart van elkaar.

2

Meng in een grote kom per persoon: 2 el witte balsamicoazijn, 1 tl honing en een snuf zout. Voeg de mini-komkommer en de rodekool-wortelmix toe. Zet apart en schep af en toe om, zodat de smaken goed intrekken. Meng ondertussen in een kleine kom de mayonaise, de helft van het sesamzaad en het witte deel van de bosui.

3

Kluts de eieren met een vork in een kom. Voeg de mix van gesneden gember, knoflook en rode peper toe en de helft van de sojasaus. Meng goed. Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg het geklutste ei toe en bak al roerend tot het deels begint te stollen. Haal de pan van het vuur zodat het roerei niet te ver door stolt en lekker smeuïg blijft. Meng vervolgens de sesam-mayonaise door de risottorijst.

4

Verdeel de risottorijst en de ingelegde groenten over de borden. Schep het roerei op de risottorijst. Garneer met het groene deel van de bosui en het overige sesamzaad. Breng eventueel verder op smaak met sojasaus.