HelloFresh
topBanner
Rode curry met kippendij en sperziebonen

Rode curry met kippendij en sperziebonen

met volkoren couscous, verse munt en yoghurt

QUICK & EASY
Lees meer

.

Labels:Lekker snel
Allergenen:Glutenbevattende granenSojaMelk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd20 minuten
MoeilijkheidsgraadMakkelijk
Ingrediënten
hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingrediëntenarrow down iconarrow down icon
hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

300 g

Sperziebonen

1 stuks

Ui

200 g

Kippendijreepjes

125 ml

Kokosmelk

50 g

Rode currypasta

(BevatGlutenbevattende granen, Soja, Melk (inclusief lactose))

120 g

Volkoren couscous

(BevatGlutenbevattende granen)

5 g

Verse munt

(Kan sporen van allergenen bevatten)

2 el

Magere yoghurt

(BevatMelk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

220 ml

Groentebouillon

1 el

Olijfolie

naar smaak

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)2787 kJ
Energie (kcal)666 kcal
Vetten31.0 g
waarvan verzadigd14.0 g
Koolhydraten58 g
waarvan suikers8.0 g
Vezels10 g
Eiwitten33 g
Zout2.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Wok of hapjespan met deksel
Kom
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Bereid de bouillon voor de couscous.Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen en snijd de sperziebonen in 3 gelijke stukken. Snijd de ui in dunne halve ringen.

2

Verhit de olijfolie in een wok of hapjespan met deksel op hoog vuur.Roerbak de kippendijstukjes samen met de sperziebonen en ui 3 - 4 minuten.Voeg 60 ml kokosmelk per persoon en de currypasta toe aan de wok of hapjespan. Roer goed door en draai het vuur middelhoog. Laat de curry, afgedekt, 6 – 10 minuten koken, of totdat de sperziebonen beetgaar zijn.

3

Doe de couscous in een kom en voeg de bouillon toe.Laat, afgedekt, 10 minuten staan en roer daarna los met een vork.Snijd intussen de blaadjes verse munt grof.

4

Verdeel de couscous over de borden.Schep de curry over de couscous.Garneer met de munt en de yoghurt.Breng eventueel verder op smaak met extra vierge olijfolie.