Rode curry met kippendij en sperziebonen
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Rode curry met kippendij en sperziebonen

Rode curry met kippendij en sperziebonen

met volkoren couscous, verse munt en yoghurt

Met dit gerecht maak je een culinaire reis van India naar het Midden-Oosten. De specialiteiten van deze twee keukens, curry en couscous, vormen een verrassend succesvolle combinatie. Je hoeft niet lang in de keuken te staan – zo houd je meer tijd over voor andere dingen!

Labels:
Eenpansgerecht

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd20 minuten
Oventijd20 minuten
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

150 gram

Sperziebonen

½ stuk(s)

Ui

100 gram

Kippendijreepjes

60 ml

Kokosmelk

25 gram

Rode currypasta

60 gram

Volkoren couscous

2.5 gram

Verse munt

25 gram

Magere yoghurt

Zelf toevoegen

naar smaak

Extra vierge olijfolie

½ el

Olijfolie

110 ml

Zoutarme groentebouillon

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)666 kcal
Energie (kJ)2787 kJ
Vetten31 g
waarvan verzadigd14 g
Koolhydraten58 g
waarvan suikers8 g
Vezels6.7 g
Eiwitten33 g
Zout2 g

Benodigdheden

Wok of hapjespan met deksel
Kom

Instructies

Couper
1

Préparez le bouillon pour y cuire le couscous.Équeutez les haricots et coupez-les en 3 morceaux de taille égale.Taillez l’oignon en fines demi-rondelles.

Tip: Voor dit recept gebruik je niet alle couscous. Ben je een grote eter? Gebruik dan alle couscous en wel deze in 175 ml bouillon per persoon.

Préparer le cury
2

Faites chauffer l’huile d’olive dans le wok ou la sauteuse à feu vif.Faites sauter le émincés de poulet, les haricots verts et l’oignon 3 à 4 minutes.Ajoutez 60 ml de lait de coco par personne et la pâte de curry au wok ou à la sauteuse. Remuez bien et ramenez le feu à moyen-vifLaissez le curry cuire à couvert pendant 6 à 10 minutes, jusqu’à ce que les haricots soient 'al dente'.

Préparer la semoule
3

Placez la semoule dans le bol et ajoutez le bouillon.Laissez-la gonfler 10 minutes à couvert puis égrainez-la avec une fourchette.Hachez grossièrement les feuilles de menthe.

Tip: De couscous is van volkorenmeel gemaakt. Dit bevat in vergelijking met wit meel bloem meer vitamines en mineralen, waaronder 5 x meer magnesium en vitamine B2, 4 x meer ijzer, 3 x meer vitamine E, B2 en B6 en meer vezels. Je bent dus niet alleen gezonder bezig, maar voelt je ook nog eens langer verzadigd.

Servir
4

Servez la semoule sur les assiettes, versez le curry par-dessus. Garnissez le tout avec la menthe et le yaourt.Arrosez d'un filet d’huile d’olive vierge extra si vous le souhaitez.