Met dit recept tover je 255 gram groenten per portie op je bord.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
90 gram
Volkoren penne
(Bevat: Gluten Kan bevatten: Lupine, Soja, Eieren, Mosterd)
1 stuk(s)
Rode ui
½ stuk(s)
Knoflookteen
10 gram
Pistachenoten
(Bevat: Noten Kan bevatten: Pinda's, Sesamzaad)
10 gram
Cashewstukjes
(Bevat: Noten Kan bevatten: Pinda's, Sesamzaad)
125 gram
Voorgekookte rode bieten
50 ml
Kookhaver
(Bevat: Gluten)
½ stuk(s)
Citroen
5 gram
Verse munt
(Kan bevatten: Selderij)
20 gram
Rucola
(Kan bevatten: Selderij)
50 gram
Feta
(Bevat: Melk (inclusief lactose))
8 ml
Crema di balsamico
(Bevat: Sulfiet)
½ el
Olijfolie
½ el
Zwarte balsamicoazijn
¼ stuk(s)
Zoutarm groentebouillonblokje
naar smaak
Peper en zout
Breng ruim water met een flinke snuf zout aan de kook in een pan met deksel en kook de pasta in 8 - 10 minuten beetgaar. Giet af en laat uitstomen. Snipper de ui en snijd de knoflook grof. Week de cashewstukjes in een kleine kom met lauwwarm water.
Verhit een hapjespan of grote koekenpan zonder olie op hoog vuur. Hak de pistachenoten grof en rooster 2 - 3 minuten. Haal uit de pan en bewaar apart. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in dezelfde pan en bak de rode ui 3 - 4 minuten op middelhoog vuur. Blus af met 1/2 el balsamicoazijn per persoon. Zet het vuur uit en laat staan.
Snijd de rode bieten in grove stukken. Rasp de schil van 1/4 citroen per persoon en snijd in parten. Meng in de hoge kom de rode bieten, de citroenschil, de kookhaver, de knoflook, de cashewstukjes en het bouillonblokje. Pureer het geheel met een staafmixer tot een gladde saus. Voeg naar smaak zout, peper en citroensap toe. Voeg de pasta en saus toe aan de pan met ui en meng goed door. Verhit het geheel 3 - 4 minuten op middelhoog vuur.
Pluk de muntbladeren van de takjes en snijd grof. Verdeel de rucola over diepe borden. Serveer de pasta op de rucola. Besprenkel met de crema di balsamico en verkruimel de feta eroverheen. Garneer het gerecht met de pistachenoten, de muntblaadjes en breng op smaak met peper en zout. Serveer met 1 citroenpartje per persoon.