Skip to main content
Rigatoni met rundergehakt in aubergine-roomsaus
Rigatoni met rundergehakt in aubergine-roomsaus

Rigatoni met rundergehakt in aubergine-roomsaus

met tomatentapenade en rucola

4.3
(2,8K)

Rigatoni - de naam van deze pastasoort komt van het Italiaanse woord rigato, dat gestreept betekent.

Allergenen:
Tarwe
Melk (inclusief lactose)
Zwaveldioxide en sulfiet

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd25 minuten
Oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

100 gram

Rundergehakt met Italiaanse kruiden

(Kan bevatten: Gluten, Ei, Mosterd, Selderij, Soja)

90 gram

Rigatoni

(Bevat: Tarwe Kan bevatten: Ei, Mosterd, Soja, Lupine)

50 ml

Culinaire room

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

½ stuk(s)

Aubergine

20 gram

Tomatentapenade

(Bevat: Zwaveldioxide en sulfiet Kan bevatten: Selderij)

½ stuk(s)

Knoflookteen

1 stuk(s)

Ui

20 gram

Rucola

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

½ el

Zwarte balsamicoazijn

½ el

Bloem

naar smaak

Peper en zout

60 ml

Zoutarme groentebouillon

Voedingswaarden

Energie (kcal)866 kcal
Energie (kJ)3621 kJ
Vetten41.5 g
waarvan verzadigd14.2 g
Koolhydraten84.1 g
waarvan suikers13.7 g
Vezels8.6 g
Eiwitten34.4 g
Zout2.3 g

Benodigdheden

Kom
Koekenpan
Pan met deksel
Hapjespan

Instructies

Voorbereiden
1
  • Breng ruim water met een snuf zout aan de kook in een pan met deksel voor de pasta.
  • Snijd de aubergine in blokjes van 1 - 2 cm. Meng in een kom de aubergineblokjes met 1/2 el bloem per persoon.
  • Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur.
  • Bak de aubergine in 8 - 10 minuten rondom bruin en zet het vuur uit.

Weetje: Aubergine is een veelzijdige groente. Wist je dat hij vol zit met ijzer en vitamine C?

Pasta koken
2
  • Kook ondertussen de pasta, afgedekt, 10 - 12 minuten (zie Tip). Giet af en laat zonder deksel uitstomen.
  • Bereid de bouillon. Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn.
  • Verhit ondertussen 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan op middelhoog vuur.
  • Bak de ui en knoflook 3 - 4 minuten in de hapjespan. Voeg het gehakt toe bak in 3 minuten los op middelhoog vuur.

Tip: Dit gerecht bevat veel calorieën. Let jij op je calorie-inname? Kook dan alle pasta, maar gebruik 60 g pasta per persoon in dit recept. Van de overige pasta kun je de volgende dag een salade maken of het verwerken in een soep.

Saus maken
3
  • Blus het gehakt en de ui af met de groentebouillon en 1/2 el zwarte balsamicoazijn per persoon.
  • Voeg de kookroom en de tomatentapenade toe en kook nog 4 - 5 minuten op laag vuur.
Serveren
4
  • Verdeel 3/4 van de rucola over diepe borden.
  • Roer de pasta en de aubergine door de saus.
  • Breng flink op smaak met peper en zout. Verdeel de pasta over de rucola.
  • Garneer met de overige rucola.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders